Tuesday, July 17, 2012

Teknik Pengiklanan Facebook

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 12:45 AM
Assalamualaikum :)

Tada!



Tetiba saje muncul dengan entri terbaru terus tunjuk gambar yer.. Hehe~ Hello semua! Dah lama jugak Wawa tak update blog yang comel sekarang nie (puji! puji! sendiri punye) asyik sibuk dengan dunia bisnes dan macam-macam lagi kerja yang Wawa ambik.

Ok kali ini Wawa nak bagitau nie! Baca! Sesiapa yang berminat dengan bisnes online nie memang sesuai sangat baca entri kali nie. Entri sebelum nie Wa ade bagitau kan planning Wawa untuk naikkan Likes facebook page, yes! Memang menjadi dan tak sangka boleh meningkat 800+ Likes dalam seminggu. Sekarang nie dah 1600+ sebab 2 minggu Wa jalankan iklan Facebook nie dengan kos pengiklanan yang murah serendah USD 0.03 per click dan pernah beberapa orang mendapat serendah USD 0.01. Tahu tak korang, kos iklan dekat Facebook nie jauh lebih murah berbanding dengan kos iklan Google. Gambar bawah nie menunjukkan kos yang dikeluarkan selama seminggu untuk salah satu akaun Facebook Wawa:


Klik gambar tu kalau tak nampak. Dalam akaun nie Wawa dah spend sebanyak 50USD = RM22. Eh? Bukan RM150 ker? Ye! Korang tak salah tengok dan Wa tak salah tulis, memang RM22 untuk dapatkan 800+ Likes tu. Itu sebab Wawa menggunakan Facebook Kupon 50USD untuk harga 7USD :). Tapi hanya boleh guna untuk akaun Facebook Ads yang baru saje. Thats why Wawa bukak 2 akaun Facebook. Hehe Kantoi~

Cara atau teknik nak dapatkan USD 0.03 per click, kena dapatkan ebook Teknik FBO (pergi tanye pak cik Google Genius tu). Masa Wawa beli kena timing dia buat pre-launch dengan harga RM67 tapi sekarang tak tahu lar berapa pulak. Yang beshnye, korang beli ebook sifu 2 orang nie korang tak akan kontang kanting dan blur blur macam Wawa nie sebab dorang dah sediakan Group Rahsia untuk membimbing korang hingga berjaya. Group nie lar diantara group facebook yang paling AKTIF Wawa pernah join! Ahli-ahli saling tolong menolong. Tak rugi pun join~

Mesti dalam kepala korang tanye, "Macam mane kalau saye tak ade barang yang nak dijual?". Simple! Korang jadi Agen Dropship macam yang Wawa buat nie. Ape tu Dropship? Korang pergi tanye Pak Cik Google~ (lagi sekali...) Banyak orang yang menawarkan Bisnes Dropship samaada berbayar mahupun percuma. Alar! Tak payah gusar! Join Teknik FBO, sifu tu pun ada menawarkan Droship. Barang dia memang HOT sekarang nie. Dia jual Quran Digital dan komisen diberi pun banyak jugak tau..

Ape lagi! Mahukan pendapatan sampingan macam ini ler Wawa buat http://www.emocutez.com hee~ Nantikan entri seterusnye untuk peluang bisnes lain pulak. Adioooss~

0 komen:

Post a Comment

Cute Onion Club - Onion Head
 

Wawa Takizawa Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting