Sunday, July 29, 2012

Kerja Sambilan/ Part Time Dari rumah (Jobdirumah)

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 11:01 AM
Assalamualaikum, http://www.emocutez.com
Banyak kerja sambilan di internet yang boleh kita jumpa dan banyak juga yang hanya penipuan semata-mata saje untuk mengaut keuntungan. Jadi kita pandai2 lar ye siasat dulu sebelum sertai sesuatu bisnes atau program buat duit di internet.

Okeh! Salah satu pendapatan pasif Wa selama ini adalah melalui Jobdirumah. Diorang nie menawarkan latihan untuk bekerja secara Freelance (Kerja Bebas) dengan syarikat antarabangsa. Wow! Bunyi macam menarik jer kan. Tapi Wa dapat pendapatan pasif dari JDR sebagai Agen Affiliate saje. Ini bukti bayaran komisen yang diterima Wawa sehingga ke hari ini.


Wa bermula promosi sejak bulan April tahun ni lagi dengan hanya menggunakan platform Blogspot saje. Percuma saje! Tak perlu pun nak keluar duit promote sana sini bagai yang memenatkan tapi kenalah pandai bermain keyword untuk dapatkan ranking tinggi kat page google. Macam mane tu? Wa akan terangkan untuk next entry kalau ada masa huhuk~

Yang paling best sekali sekarang ni diorang dah naikkan komisen Wawa dan upgrade jadi VIP Partner YAY! http://www.emocutez.com


Seronoknye komisen pun dah bertambah http://www.emocutez.com

Wa bukan saje jadi Agen Affiliate diorang saje tapi Wa bayar untuk sertai latihan yang JDR berikan dengan hanya RM30 jer. Hehe~ Eh macam mane tu? Kat website tu bayaran RM50? Ada tekniknya.. Korang join jadi Affiliate JDR (Percuma saje) lepas tu beli latihan diorang guna link Affiliate korang. Mudah jer! Kalau tak ada duit sangat2 sangat2 lar kan. Join dulu Affiliate JDR lepas tu dah ada duit baru beli latihan diorang. Sebenarnya memang JDR sarankan beli latihan diorang sebab senang nanti nak terangkan kalau ada orang tertanya2 ape kemenda tu.. Bila kita beli kita tahu..

Wa pun tak nak sia-siakan duit yang labur kat sana so, Wa mencuba apa yang diajar dalam latihan tu. Dan Alhamdulillah dapat 1 bayaran dari 1 syarikat dan 1 bayaran daripada majikan individu..



Ok lar dapat sikit pun jadi. Yang mahalnya Wa dapat pengalaman baru dan ilmu baru di dunia internet. Tapi Wa dah berhenti tak nak terima tawaran lagi sebab banyak kerja lain yang Wa nak buat huhuk~ Memang sayang majikan nie nak gunakan service Wa lagi tapi nak buat macam mane banyak lagi projek lain yang nak kena buat. Bila kita kerja dengan diorang nie dan siapkan dalam tempoh diorang bagi so senang diorang akan hire kita lagi.

Kalau berminat untuk sertai dan buat kerja sambilan ni pun boleh. Boleh pergi kat link ni.. KLIK SINI.

Selamat Mencuba http://www.emocutez.com



43 komen:

rahsiaduitfree said...

jobdirumah memang terbaik la.. setakat ini menjadi penyumbang utama income part time saya

norhaslinda said...

salam...saya da join n jd agen..tp xtau la cmne nk apply keje 2..if leh tunjuk ajr ok ke..da bc byk2 kali tp still xphm...huhuh

Hanna.. said...

salam wawa.. cam menarik je yg wawa post about jobdirumah.com cmne nk dftr jd agen? bole ajr kn.. hehhe

fak3d3ath said...

yang ni betul ke?

Wawa Takizawa said...

rahsiaduitfree: yep^^ n pndapatan pasif bg sy

Wawa Takizawa said...

norhaslinda: dftar syrkt2 yg disarankn oleh jobdirumah n leh mule apply keje yg kte mampu buat

Wawa Takizawa said...

hanna: klik jer link kat atas yg sy bg tu n then klik affiliate. slamat mncube^^

Wawa Takizawa said...

fak3d3ath: trpulang pd diri sndiri utk prcaye or tidak.. ini adalah pngalaman yg sy dh lalui..

putri edryna said...

wawa, sy dah join tp xpandai la nk buat kerja mcam mana?

nuruddin omar said...

tengok macam real?OK ker?

fidah omar said...

salam....wa...sy dah join jobdirumah..tp sy tak paham nak bid projek..leh tlg jelaskan tak?

Cekodok Bilis said...

wa, sy pon dah join, biasanya dalam masa berapa hari eh JDR akan bagi respons?? #takot sgt kena tipu ni

ffby said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Muhammad Afiq said...

saya baru lepas ambil SPM tahun 2012, boleh ke saya masuk dalam jobdirumah nihh ? please ~

asja1982 said...

dah banyak kali kena tipu ttg job dari rumah lah...anda ada solusi/

Fiz Deena said...

Hye wawa..sy da register untuk agen affiliate..so, ape langkah seterusnye?xpaham sgt la..huhu..tlg le ajar..

Farhan blaze said...

macam mana kalau kita berhenti kerja ini buat sementara waktu?adakah kita akan di kenakan tindakan?atau di batalkan akaun kita?>

Pemuas Nafsu said...

nak cari duit nak cari duit

Najihah Razak said...

salam wawa.. sy nk sgt klu wawa ajar kan sy mcm mana nk kerja mcm wawa :)) tq wawa

Unknown said...

Saya pun terfikir benda yang sama mcm farhan blaze katakan.
kalau kita berhenti bekerja seketika adakah kita dikena kan tindakan?
Saya harap wawa lihat dan balas comment saya ni

Siti Aina Mardhia Mohamad Razi said...

salam, sy nk tny psl camne payment dia utk kita.. kita kna ada account maybank or mana2 bank account pn blh?

Adam Smith said...

Boleh cuba ni...

teratai said...

Saya pun dah jadi wakil JDR ni. Setakat ni dah dpt 4 komisen!

BuduKELATE said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Mohd Yusree A Rashid said...

wawa..bobby mane.

Kancing Gigi said...

blogwalking tuan tanah . do follow me back hihi http://cantikkankakton.blogspot.com/

nil pina said...

salam , betol ka benda ni ? saya nak daftar tapi takur terkena lagi .. setakat ini sampai bulan july ni , dah dapat berapa yaa .. ? kalau betul dibayar dan boleh dapat bayaran .. saya nak daftar .. untuk bantu keluarga saya ..
selalu ke duit masuk ..
kalau boleh reply di web ye
saya perlukan .. skongan awk

Utin Mardiana Abd Rashid said...

Wawa.. reply la pertanyaan diorg tu. sy pun nk tau.. jom kongsi ilmu..

Jaja Shah-Mohen said...

Salam semua.

Saya harap tuan blog ni tak kesah saya tolong jawabkan soalan orang2 yang berminat nak tahu pasal JDR,

Keje JDR ada dua jenis:

A. Ahli JDR (Registration fee RM50)
- Ahli JDR ni kita macam pekerja online yang majikan boleh hire untuk siapkan kerja diorang. Clients ni dari all over the world because JDR akan kumpul semua kerja online dan kita boleh pilih berdasarkan skills kita (web designing, writing, survey, app review etc). Untuk keje ahli JDR, kene ada penguasaan BI yang agak baik kerana kebanyakkan clients adalah dari overseas. Untuk dapatkan kerja dari client, kene bid. Bid maksudnye kita submit kita punya proposal kenapa kita adalah yang terbaik untuk kerja tu. Kalau client suka, then client akan contact kita and kasi kerja tu kat kita. Selepas dah siap and submit, client akan masukkan duit (biasa USD, tapi kadang tu ikut la client tu dari mana). Since payment is not from Malaysia, ahli JDR kene ada PayPal account. Lepas duit dah masuk ke PayPal baru boleh ditransfer ke Malaysian account kita.

B. Affiliate agent
- Affiliate agent ni tak perlu bid kerja and tak perlu ada bayaran untuk register. Lepas dah daftar, kita akan diberi link and banner codes untuk disharekan on our social networking site as much and as often as possible, Lagi banyak dishare, lagi banyak chances orang sign up so akan dapat commission la. Ni yang tuan punya blog katakan passive income. Sebab letak html banner code kat sidebar blog pun akan orang click. Share link kat twitter/fb orang yang berminat akan click. Tapi this is not pay-per-click system. Orang yang berminat tu kene sign up dulu as ahli JDR baru kita akan dapat commission.

P/s: Kalau sign up as ahli dulu, akan automatic dapat link untuk jadi agent affiliate. So dapat buat income dua2 cara. Kalau jadi agent affiliate saja, tak boleh bid untuk jobs dari client.

Harap ni dapat membantu sedikit sebanyak soalan2 diatas. Jaja da buat lama dah JDR ni and memang tak scam. Boleh visit my blog (http://secondphase.wordpress.com/) or email jajashahmohen@gmail.com kalau ada sapa2 yang nak tahu dengan lebih detail or perlukan guidance untuk start JDR.

Good luck untuk sesiapa yang nak join.

Tapi ingat, JDR bukan cara mudah dan cepat untuk dapat duit (bagi ahli) sebab die masih dianggap sebagai kerja.

wan aziey said...

nak join...blh terangkan pada saya x??

Khairulludin Abdullah said...

I'm a little bit scaptic about this JDR. More info please, its not that I don't believe just curious. Thank you.

Khairulludin Abdullah said...

I'm a little bit scaptic about this JDR. More info please, its not that I don't believe just curious. Thank you.

naa adrian said...
This comment has been removed by the author.
mohd kerie said...

Menguruskan Email Di Rumah (Bebas Berkerja Di Rumah)

TAWARAN SEGERA SEBAGAI PENGURUS EMAIL

KAMI MEMERLUKAN BANTUAN UNTUK MENGURUSKAN EMAIL DARIPADA
PELANGGAN KAMI. SISTEM KAMI SANGAT MUDAH DIGUNAKAN.

* BUKAN AFFILIATE/MLM
* BUKAN MENJUAL
* PENDAPATAN TERUS KE AKAUN BANK
* MASA BERKERJA BEBAS
* BERKERJA SELESA DI RUMAH SENDIRI

JANGAN LEPASKAN PELUANG, HUBUNGI KAMI SEGERA...

http://bozzv6.net/pengurusemail9647

Kerja: Kerja Pengurusan Email
Dibayar: 1 Email=RM90
SMS h/p: Puan Masnah 0127473549

Fashion Pria said...

thx atas infonya :)

zuu mohammad said...


Menguruskan Email Di Rumah (Bebas Berkerja Di Rumah)

TAWARAN SEGERA SEBAGAI PENGURUS EMAIL

KAMI MEMERLUKAN BANTUAN UNTUK MENGURUSKAN EMAIL DARIPADA
PELANGGAN KAMI. SISTEM KAMI SANGAT MUDAH DIGUNAKAN.

* BUKAN AFFILIATE/MLM
* BUKAN MENJUAL
* PENDAPATAN TERUS KE AKAUN BANK
* MASA BERKERJA BEBAS
* BERKERJA SELESA DI RUMAH SENDIRI

JANGAN LEPASKAN PELUANG, HUBUNGI KAMI SEGERA...

http://bozzv6.com/pengurusemail1394

Kerja: Kerja Pengurusan Email
Dibayar: 1 Email=RM90
SMS h/p: Puan Masnah 0127473549

jen said...

http://jobdirumah.net/dap/a/?a=5671

azzahairi sulaiman said...

Memang boleh dipercayai job dirumah ni. Cuma kena faham betul-betul kenapa jdr mengenakan bayaran.

Lucella Jack said...

Nak tanya..berapa lama jdr akan beri response selepas dah daftar dan bayar? Dah 5 hari sy tunggu masi xda feedback...email pun sudah..huhu

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Best buat jobdirumah. Dapat bayak duit jika rajin buat.

Sri Rahim said...

Lucella jack : wahhh..lamanya..boleh tau,okay tak..?sbb sy baru daftar dan bayar..

Ieyja : ) said...

Sesuai untuk lepasan ijazah shj..pda pendapat saya la..lau SPM,payah sikit sbab BI dia kna topnotch..

Amira Zura said...

Salam admin. Tumpang Iklan:-

Beribu2 rakyat Malaysia mula menjana wang RM10000 ribu sebulan dengan menggunakan smartphone sahaja.
Anda bila lagi?. Teringin nak cuba?.
Semudah 1,2,3. Masuk web, daftar,Install app, dan tekan RUN. Duit terus masuk ke akaun bank tanpa bertangguh. Sungguh

[MASUK WEB DAN TERUS INSTALL UNTUK DAPAT DUIT RM10000 SEKARANG!]

Post a Comment

Cute Onion Club - Onion Head
 

Wawa Takizawa Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting