Friday, July 27, 2012

Cara Clear atau Deposit Cek (CIMB)

Sekian, BuBye! dari Wawa Takizawa at 2:23 PM
Assalamualaikum, http://www.emocutez.com

Penat betul hari ni pergi bank CIMB dalam bulan puasa macam ni bertambah pulak panas.http://www.emocutez.com
Mentang-mentang Wawa baru dapat Baucer Cagaran daripada kolej semalam terus pergi bank CIMB clear cepat-cepat hehe~ Sepatutnya Wawa tuntut cagaran tu 2 tahun lepas tapi disebabkan KEMALASAN melanda diri yang sengaja dibuat, tu yang baru tahun ni dapat.

Bagus jugak ek kena timing nak BERAYA ni lalala~ http://www.emocutez.com


Wokeh! Ada 3 pilihan kalau nak clearkan atau deposit cek dekat bank:

1) Pergi ke kaunter - Nak tunggu tu satu masalah pulak.. SKIP
2) Mesin Deposit Cheque (lama) - Ini melecehkan sebab nak kena isi maklumat kat sampul itu lar ini lar.. SKIP
3) Mesin Deposit Cheque (baru) - Paling mudah digunakan (Recommended!)

Cara-cara Nak Guna Mesin Deposit Cheque (baru):

1) Mula2 tu jangan lupa isi maklumat seperti No Akaun, Nama dan No Telefon kat belakang Cek tu (Noted!)
2) Pergi kat mesin tu sentuh skrin dan akan keluar paparan pilihan Bahasa (Ikut suka lar nak pilih)
3) Masukkan No Akaun lepas tu sentuh masuk (Jangan lupa tengok nama dipaparkan tu betul ker tidak)
4) Masukkan pulak jumlah RM cek tu (Kalau ada lebih dari 1 kena lar calculate sendiri ye)
5) Lepas tu keluar lampu hijau kelip2 baru lar masukkan cek dan akan keluarlah resit.

Ok siap! Mudahkan! Tapi ingat! http://www.emocutez.com
Double check maklumat yang diberi kat belakang cek tu ye~ Biasa nak tunggu 3 hari bekerja lar dorang akan proses. Kalau sebelum pukul 11 pagi dorang akan proses pada hari yang sama.

Step terakhir JOM! Shopping bbeli barang untuk Hari Raya! http://www.emocutez.com

2 komen:

Akmal Redzwan said...

Thanks for the info ^.^

Daniel Khadijah said...

assalammualaikum , nak tanya pendapat la erk .. if kita clear cek pagi-2 nie , dia ambik 3 hari bekerja jugak ker ? or boleh dpt hari nie ?

Post a Comment

Cute Onion Club - Onion Head
 

Wawa Takizawa Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting