Sunday, July 29, 2012

Kerja Sambilan/ Part Time Dari rumah (Jobdirumah)

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 11:01 AM 43 komen
Assalamualaikum, http://www.emocutez.com
Banyak kerja sambilan di internet yang boleh kita jumpa dan banyak juga yang hanya penipuan semata-mata saje untuk mengaut keuntungan. Jadi kita pandai2 lar ye siasat dulu sebelum sertai sesuatu bisnes atau program buat duit di internet.

Okeh! Salah satu pendapatan pasif Wa selama ini adalah melalui Jobdirumah. Diorang nie menawarkan latihan untuk bekerja secara Freelance (Kerja Bebas) dengan syarikat antarabangsa. Wow! Bunyi macam menarik jer kan. Tapi Wa dapat pendapatan pasif dari JDR sebagai Agen Affiliate saje. Ini bukti bayaran komisen yang diterima Wawa sehingga ke hari ini.


Wa bermula promosi sejak bulan April tahun ni lagi dengan hanya menggunakan platform Blogspot saje. Percuma saje! Tak perlu pun nak keluar duit promote sana sini bagai yang memenatkan tapi kenalah pandai bermain keyword untuk dapatkan ranking tinggi kat page google. Macam mane tu? Wa akan terangkan untuk next entry kalau ada masa huhuk~

Yang paling best sekali sekarang ni diorang dah naikkan komisen Wawa dan upgrade jadi VIP Partner YAY! http://www.emocutez.com


Seronoknye komisen pun dah bertambah http://www.emocutez.com

Wa bukan saje jadi Agen Affiliate diorang saje tapi Wa bayar untuk sertai latihan yang JDR berikan dengan hanya RM30 jer. Hehe~ Eh macam mane tu? Kat website tu bayaran RM50? Ada tekniknya.. Korang join jadi Affiliate JDR (Percuma saje) lepas tu beli latihan diorang guna link Affiliate korang. Mudah jer! Kalau tak ada duit sangat2 sangat2 lar kan. Join dulu Affiliate JDR lepas tu dah ada duit baru beli latihan diorang. Sebenarnya memang JDR sarankan beli latihan diorang sebab senang nanti nak terangkan kalau ada orang tertanya2 ape kemenda tu.. Bila kita beli kita tahu..

Wa pun tak nak sia-siakan duit yang labur kat sana so, Wa mencuba apa yang diajar dalam latihan tu. Dan Alhamdulillah dapat 1 bayaran dari 1 syarikat dan 1 bayaran daripada majikan individu..



Ok lar dapat sikit pun jadi. Yang mahalnya Wa dapat pengalaman baru dan ilmu baru di dunia internet. Tapi Wa dah berhenti tak nak terima tawaran lagi sebab banyak kerja lain yang Wa nak buat huhuk~ Memang sayang majikan nie nak gunakan service Wa lagi tapi nak buat macam mane banyak lagi projek lain yang nak kena buat. Bila kita kerja dengan diorang nie dan siapkan dalam tempoh diorang bagi so senang diorang akan hire kita lagi.

Kalau berminat untuk sertai dan buat kerja sambilan ni pun boleh. Boleh pergi kat link ni.. KLIK SINI.

Selamat Mencuba http://www.emocutez.com



Friday, July 27, 2012

Cara Clear atau Deposit Cek (CIMB)

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 2:23 PM 20 komen
Assalamualaikum, http://www.emocutez.com

Penat betul hari ni pergi bank CIMB dalam bulan puasa macam ni bertambah pulak panas.http://www.emocutez.com
Mentang-mentang Wawa baru dapat Baucer Cagaran daripada kolej semalam terus pergi bank CIMB clear cepat-cepat hehe~ Sepatutnya Wawa tuntut cagaran tu 2 tahun lepas tapi disebabkan KEMALASAN melanda diri yang sengaja dibuat, tu yang baru tahun ni dapat.

Bagus jugak ek kena timing nak BERAYA ni lalala~ http://www.emocutez.com


Wokeh! Ada 3 pilihan kalau nak clearkan atau deposit cek dekat bank:

1) Pergi ke kaunter - Nak tunggu tu satu masalah pulak.. SKIP
2) Mesin Deposit Cheque (lama) - Ini melecehkan sebab nak kena isi maklumat kat sampul itu lar ini lar.. SKIP
3) Mesin Deposit Cheque (baru) - Paling mudah digunakan (Recommended!)

Cara-cara Nak Guna Mesin Deposit Cheque (baru):

1) Mula2 tu jangan lupa isi maklumat seperti No Akaun, Nama dan No Telefon kat belakang Cek tu (Noted!)
2) Pergi kat mesin tu sentuh skrin dan akan keluar paparan pilihan Bahasa (Ikut suka lar nak pilih)
3) Masukkan No Akaun lepas tu sentuh masuk (Jangan lupa tengok nama dipaparkan tu betul ker tidak)
4) Masukkan pulak jumlah RM cek tu (Kalau ada lebih dari 1 kena lar calculate sendiri ye)
5) Lepas tu keluar lampu hijau kelip2 baru lar masukkan cek dan akan keluarlah resit.

Ok siap! Mudahkan! Tapi ingat! http://www.emocutez.com
Double check maklumat yang diberi kat belakang cek tu ye~ Biasa nak tunggu 3 hari bekerja lar dorang akan proses. Kalau sebelum pukul 11 pagi dorang akan proses pada hari yang sama.

Step terakhir JOM! Shopping bbeli barang untuk Hari Raya! http://www.emocutez.com

Friday, July 20, 2012

TokYo StReet + TS JuLy 2012

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 7:36 PM 2 komen
Assalamualaikum... http://www.emocutez.com

Terlebih dahulu Wa mengucapkan SELAMAT MENUNAIKAN IBADAH PUASA kepada semua warga Islam di seluruh dunia!. Sekejap aje dah masuk bulan puasa, pejam celik pejam celik *main cak cak* dah pertengahan bulan Julai.

Baru2 nie Wa and the Geng (bawak geng beb..) pergi Tokyo Street yang betul2 terletak di bandar Tokyo, Jepun. Modal nak pergi sana pun murah tau. Nak tau berapa? Tak lebih dari RM10 ^^. Dimana kat situ semua barang2 atau makanan berkonsepkan Jepun.

OK! Fine Wa Tipu korang. lalala http://www.emocutez.com *buat muka tak bersalah*. Tokyo Street ade jer kat dalam Pavillion, Kuala Lumpur. Ini hasil idea Mashi yang pernah pergi sane. Wa & Jien pun mau try ade ape kat sane. Lagi2 Wa nie ade suke tengok drama Jepun.

cats3

Time nie kiteorang baru nak bertemu (ayat macam dah bertahun2 tak berjumpa) dan janji jumpa di Times Square. Sebelum tu kiteorang nampak patung besar gedabak depan Main Entrance, ape lagi *Jakun* jap tengok patung Gadis korean tu Hehe baru lar snap gambar2 buat nak tampal kat siling bilik tidur. Bila bangun aje nampak dan nak tidur pun nampak. Wa nie masih berangan2 lagi mau ke luar negara cuma tunggu masa jer.

cats (2)

Gambar nie barulah kami bertiga “Do Re Mi” sampai ke destinasi Impian ala2 berada kat Tokyo kononnya. Comel kan Wa pose dengan Ais Krim PERCUMA tu. kalau korang perasan setiap gambar ade aje pegang ais krim Hehe~ Rembat makan 2 ais krim pulak tu. Kami dapat FREE Ice Cream dalam perjalan nak ke Pavillion beb!

Mata Kiteorang http://www.emocutez.com bila nampak makanan PERCUMA. Ape lagi kiteorang buat muka Budak Comel mintak Aiskrim kat mesin tu, dapat extra Free Gift Note Pad Coloful gitu tibe2 jatuh.

cats4

Jalan… Jalan.. http://www.emocutez.com dengan suke ria. Tibe2 nampak pulak makanan Sedap (dalam gambar diatas). Kami pun BELI! Mula2 nak beli cream puff tapi ramai pulak orang beratur. Kenangan tak boleh lupa kat sini, bila kiteorang test Ice Cream Kenberi banyak kali <---- Isi perut dulu baru jalan HAHA!

cats6

Nampak tak patung DOMO kat situ!? Sebenarnya Wa takut nak bergambar dengan dia…. Nanti dier MAKAN Wa! Domo tu dah bukak mulut besar2 dah tu nampak gigi berseri pakai ubat gigi Fresh & White.

Kami pun dah tak larat nak berjalan, kaki dah bagi isyarat SAKIT tak tahan tapi PERUT lagi meragam Lapar.. Lapar… Lapar..

.
.
.
.
cats
http://www.emocutez.com
(tanpa kata apa2)

cats5

Walaupun tak dapat nak beli, ambik gambar patung comel2 pun jadi. Hah! Teringat part dimana kami bertiga kat kedai Pameran ART. HAHA! Kelakar!

Amoi keje kat situ http://www.emocutez.com “HEY! NO CAMERA PLEASE!” *sambil tunjuk sticker tampal kat tepi dinding kedai tu ‘NO CAMERA’. Muka buat tak bersalah seperti biasa pergi meninggalkan kedai tu…

Dalam hati http://www.emocutez.com ngeh ngeh dah dapat tangkap.. Gambar tu…. tak perlu tunjuk kot sebab ternampak ade patung tu dalam keadaan tak senonoh.. hee~

Tamat sudeh entri hari ini.. http://www.emocutez.com

Tuesday, July 17, 2012

Teknik Pengiklanan Facebook

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 12:45 AM 0 komen
Assalamualaikum :)

Tada!



Tetiba saje muncul dengan entri terbaru terus tunjuk gambar yer.. Hehe~ Hello semua! Dah lama jugak Wawa tak update blog yang comel sekarang nie (puji! puji! sendiri punye) asyik sibuk dengan dunia bisnes dan macam-macam lagi kerja yang Wawa ambik.

Ok kali ini Wawa nak bagitau nie! Baca! Sesiapa yang berminat dengan bisnes online nie memang sesuai sangat baca entri kali nie. Entri sebelum nie Wa ade bagitau kan planning Wawa untuk naikkan Likes facebook page, yes! Memang menjadi dan tak sangka boleh meningkat 800+ Likes dalam seminggu. Sekarang nie dah 1600+ sebab 2 minggu Wa jalankan iklan Facebook nie dengan kos pengiklanan yang murah serendah USD 0.03 per click dan pernah beberapa orang mendapat serendah USD 0.01. Tahu tak korang, kos iklan dekat Facebook nie jauh lebih murah berbanding dengan kos iklan Google. Gambar bawah nie menunjukkan kos yang dikeluarkan selama seminggu untuk salah satu akaun Facebook Wawa:


Klik gambar tu kalau tak nampak. Dalam akaun nie Wawa dah spend sebanyak 50USD = RM22. Eh? Bukan RM150 ker? Ye! Korang tak salah tengok dan Wa tak salah tulis, memang RM22 untuk dapatkan 800+ Likes tu. Itu sebab Wawa menggunakan Facebook Kupon 50USD untuk harga 7USD :). Tapi hanya boleh guna untuk akaun Facebook Ads yang baru saje. Thats why Wawa bukak 2 akaun Facebook. Hehe Kantoi~

Cara atau teknik nak dapatkan USD 0.03 per click, kena dapatkan ebook Teknik FBO (pergi tanye pak cik Google Genius tu). Masa Wawa beli kena timing dia buat pre-launch dengan harga RM67 tapi sekarang tak tahu lar berapa pulak. Yang beshnye, korang beli ebook sifu 2 orang nie korang tak akan kontang kanting dan blur blur macam Wawa nie sebab dorang dah sediakan Group Rahsia untuk membimbing korang hingga berjaya. Group nie lar diantara group facebook yang paling AKTIF Wawa pernah join! Ahli-ahli saling tolong menolong. Tak rugi pun join~

Mesti dalam kepala korang tanye, "Macam mane kalau saye tak ade barang yang nak dijual?". Simple! Korang jadi Agen Dropship macam yang Wawa buat nie. Ape tu Dropship? Korang pergi tanye Pak Cik Google~ (lagi sekali...) Banyak orang yang menawarkan Bisnes Dropship samaada berbayar mahupun percuma. Alar! Tak payah gusar! Join Teknik FBO, sifu tu pun ada menawarkan Droship. Barang dia memang HOT sekarang nie. Dia jual Quran Digital dan komisen diberi pun banyak jugak tau..

Ape lagi! Mahukan pendapatan sampingan macam ini ler Wawa buat http://www.emocutez.com hee~ Nantikan entri seterusnye untuk peluang bisnes lain pulak. Adioooss~
Cute Onion Club - Onion Head
 

Wawa Takizawa Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting