Sunday, May 13, 2012

Let's Go ShoppaOnline :)

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 6:27 AM 2 komen
Gembira tak terhingga bila dah mencuba satu teknik nie yang memang hebat! Ape yang Wawa merepek nie? Sebelum nie Wa ade buat fanpage untuk jual-jual beg korean style gituw~ Tapi buntu LIKE tu susah sangat nak dapat lagi2 baru nak bermula dalam perniagaan secara online kat facebook.

Lepas Wa mencuba satu teknik rahsia nie, memang terkejut jugak! Sehari boleh dapat 100 LIKES dengan mudah dan kos yang murah :). So, Wa harap dapat la capai target 700 likes dalam masa seminggu nie :) Biar slow2 dulu. Sikit2 lame2 jadi bukit.

Disebabkan nak menarik ramai orang suka fanpage Wa, Wa design sendiri guna photoshop CS5. Tengok nie.. Tengok nie..


Yang cover yang bahagian atas fanpage Wa :) Buat simple2 saje pun dah cukup. Nak lebih2 bukan Wa nie berotak kreatif pun. HUhuk! Yang bawah nie pulak, baru saje Wa design sebagai landing page Welcome untuk sampaikan suruh orang LIKE my fanpage :)


HEHEK! Pandai pulak Wa nak design2 nie. Wa kan hobi suka photoshop2 nie. Kadang2 tu xreti terus pergi search kat pak cik Youtube memang berlambak tutorial mereka ajar.

Oh ye! Sesape yang sudi atau suka beg2 cantik dan comel boleh lar LIKE ye! Disini http://www.facebook.com/LetsGoShoppaOnline Thanks!

p/s: seronok berniaga online, 3 sales dah masuk :D

Sunday, May 6, 2012

Alangkah HAPPYnye main tweet! tweet!

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 9:23 AM 4 komen
Location: Dekat rumah melopong depan PC
Listening to: Najwa Latif - Kosong


Bosan. Bosan. Bosan. http://www.emocutez.com. Itu yang bermain dipikiran Wa dalam pukul 2 pagi. Hamek kau pagi2 buta mata tak lelap. Insomnia~ Insomnia~ Mak pun bising sebab tak tidur lagi. Apa boleh buat mak? Selalu ada jer syaitan dok gayut kat mata tapi sekarang tak nak pulak..

Wa tak tau nak buat apa so bukak laman Mak Cik Youtube untuk menghiburkan Wa waktu2 sebegini (skema punye ayat). Dengar lar lagu2 Najwa Latif dan kebetulan dia dah upload lagu official untuk kosong baru jer. Pastu dok melayan pulak yang manusia2 yang buat cover lagu. Sana... sini.. situ.. lar.. Tup! Tup! Terjumpa satu cover lagu kosong yang dinyanyikan memang sedap weyh~ Buat Wa jatuh cinta dengan suara dia http://www.emocutez.com...

Lepas tu Wa tengok ler semua video yang dia ada, semua video Wa dengar.. Heheh http://www.emocutez.com . Suara memang sedap macam Anuar Zain gituuuw~ Dia ada bagi sekali dengan akaun twitter, so Wa pun apa lagi kan follow ler. Tak disangka dan Wa tak tau rupanya dia salah seorang artis kumpulan Forteen. Walaupun time tu tengah blur2 siapa dia nie... http://www.emocutez.com. (Name kumpulan tu macam pernah ler dengar)

Dengan jari Wa yang tak letih tup! tap! kekunci nie, Wa pun pergi tanya Pak Cik Google yang genius tu..http://www.emocutez.com. Oh! Baru tau kumpulan Forteen nie dibawah KRU. ( kesian betul lar Wa nie, baru nak tau???. asyik layan korea lagi!)

Orang yang dimaksudkan Wa tu.. Ariz Forteen.. Yang dia punya Youtube Lufias89. Kalau tak salah wa lar kan, Lufias tu kalau diterbalikkan jadi Saiful. Heh! Kreatif! Kreatif!

Wa tanpa membuang masa.. (ceh!) Wa update tweet2 dengan gembira taruk tag @lufias89.. Dan ku memang tak sangka! Pertama kali try tag nama artis nie! Dia retweet heheh gumbiranyeee macam dah.. http://www.emocutez.com.

**klik bagi dia membesar...

Ye lar jakon! jakun! First time tweet artis, first time di retweet oleh artis.. Wa tengok pun dia jenis melayan peminat2. Dah macam artis koreaaaa larrr pulakkk weyhh~ kehkeh XD tetiba teringat Park Jungmin! Artis yang memang menghargai bebenor dengan peminat2 dia sampai  ada bawak hadiah2 peminat tuu..

Jari jemari Wa nie jahat jugak, pergi tweet @shilaamzah tapi tak layan. Wa tau dia busy dok melayan peminat ramai. Dan tak sangka jugak! Shila Amzah retweet yang Wa liked video dia beb! heheh lagi bertambah sewel ek Wa nie. Yippiee! Yippiee! Sorang2.. http://www.emocutez.com


Kan best dapat artis yang macam tu. Semua peminat2 pun akan sokong sentiasa. Dah tak lari kemana pun. Mereka buat peminat2 berasa gembira! 

Oleh itu, kata2 terakhir Wa... Kejayaan seorang artis adalah bermula dari mereka menghargai peminat.. Hulamak! Comeyy nyeee ayat Wa.. >.< (syok sendiri)..

http://www.emocutez.com


Thursday, May 3, 2012

Masterchef Malaysia kembali lagi! Tapi kali ini selebriti?

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 7:31 PM 0 komen

Wa nie memang gemar tengok masak2 kat TV. Tapi bila nak masak hampeh! Hehe. Sekarang dah ok la memasak Yehaaa! Sejak Masterchef Malaysia ditayangkan dulu.  Siapa tak kenal dengan rancangan realiti masakan popular kat Malaysia nie kan? Tapi dengar cerita yang pihak Astro buat kelainan sedikit. Rancangan ini akan disertai oleh 15 orang selebriti tanah air...


Selebriti yang terlibat dalam program realiti masak nie ialah:

  1. Serina Redzuawan
  2. Siti Sarah
  3. Jehan Miskin
  4. Tomok
  5. Karl Shafek
  6. Datuk Fazley Yaakob
  7. Farouk Hussein
  8. Major Dr. Faiz
  9. Angah Raja Lawak
  10. Raja Azmi
  11. Soo Wincci
  12. Julizan Adzlizan
  13. Thanuja
  14. Salamiah Hassan
  15. Louisa Chong

Artis lelaki pun hade?? Boleh ke mereka masak? Kita tengok lar gelagat mereka nanti pada 26 Mei 2012 jam 9.00 malam di Astro Ria..

Oh ye! Juri yang akan mengadili rancangan tersebut ialah juri tetap Chef Papa Joe, Chef Zubir dan juri terbaru Chef Adu Amran. Mana Chef Ridz? Kena tendang ek?  Chef Ridz tidak dilantik atas sebab ada kakaknya menyertai dalam rancangan tersebut, so kira untuk mengelakkan daripada ketidakadilan dalam rancangan tu nanti.. Ingat kena tendang pasal isu pemalsuan tu..

Oh! Tak sabarnya nak tonton Masterchef Selebriti Malaysia nie!
Cute Onion Club - Onion Head
 

Wawa Takizawa Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting