Tuesday, March 13, 2012

Mampu Ke Aku Beli Laptop Alienware?

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 12:33 AM

Sedih betul sejak laptop Compaq kesayangan Wa rosak. Ayah pulak free-free aje bagi kat kawan yang kononnya laptop tu dah tak boleh diselamatkan lagi. Tak tahu la mau percaya atau tidak bila dia cakap ade minyak kat tempat letak cd menyebabkan minyak tu merebak habis kena satu motherboard. Kalau dah kena semua dah tentu Wa punya laptop tak boleh hidup la!. Tapi masalahnya laptop gua hidup cuma screen saje jadi gelap. Geezz.. Setelah berbulan bagi kat dia, ayah mintak balik laptop tu. Batang hidung pun dah tak nampak orang tu 2 minggu.
Dan sekarang terpaksa la beli laptop baru. Huhu. Wa tertarik dengan laptop alienware. Hehe. Sebelum nie mau Alienware M14x, tetiba bila nampak M18x teringin pulak nak yang ini. Harga pun memang cantik la!. ( nak yang mahal2 jer,ngade-ngade). Well.. buat masa nie hanya mampu berangan aje la. Huhu. ( sambil makan buah berangan)
Apa yang menarik sangat Alienware M18x nie?








Tak payah ler Wa mau karang banyak-banyak macam esei buat time sekolah dulu-dulu. Copy and paste jer :). Memang best bagi orang yang jenis kaki game. Tapi Wa mau beli sebab nieee...


Ade lampu gitu kat keyboard keys yang tiada pada laptop lain. ( padahal boleh beli peralatan tambahan kat lowyat, ade ke? ). Boleh la main tap tap keyboard dalam gelap, romantik sikit berdua dengan laptop alienware. Hehe. Choiiii!
Nak kata Wa bukan la kaki game. Main sikit-sikit boleh le. ( yeke? Leh caye ke? ). Wa lebih suka pasang movie kat laptop bila dah habis download terus boleh tengok. Lagi-lagi laptop support Full HD movie. Lagi best! Mau layan movie.. Walaupun kat laptop nie ade tambahan untuk 3D, Wa rasa tak payah kot tambah. Wa bukan layan sangat 3D nie, sekali sekala je. Kang rugi pulak mau tambah. Huhu.
Apa-apa pun, tunggu dan lihat sambil mengumpul duit. Kalau asyik berangan sampai ke awan pun tak tercapai pulak. Ok adioosss..

2 komen:

kai said...

hamboi....
semua teringin nk pakai ni tapi x brape nk mampu laks..
huk huk huk

Wawa Takizawa said...

Angan2 mne tau leh jd kenyataan hehe :)

Post a Comment

Cute Onion Club - Onion Head
 

Wawa Takizawa Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting