Wednesday, February 8, 2012

Hari Thaipusam - Tak Sah Aku Tak Join

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 5:13 AM
Rumah aku memang dah dekat dengan Batu Caves, bukan tinggal dalam gua tu tau! Asal datang Hari Thaipusam aje kita sudah tentu tahu kan tempat yang akan ramai dikeremuni oleh orang ramai pastinya di Batu Caves.
Dalam banyak yang aku tengok la, paling menarik perhatian orang ramai adalah orang ini.



Ewwww....!! Tak sakit ka??? Aku tengok pun rasa yang aku kena cucuk tergantung macam buaian jadi tontonan orang ramai kat situ. Huhu. Aku tak tahu la kenapa kepercayaan mereka sampai macam gini sekali menyeksa anggota tubuh badan. Bagi kami yang beragama Islam dah tentu berdosa tau menyeksa diri sendiri.



Inilah keadaan disekitar berdekatan Batu Caves nie. Confirm sesak dengan kenderaan di 2 hala jalan. Yang hang dan hang marah-marah pasal sesak berjam-jam menunggu kenapa? Dah patut tau kawasan tu dah tentu akan sesak. Guna akal ye pengguna jalan raya! Haha!
Bila hampir aje habis selesai perayaan tu, mereka nie tak ade tong sampah ker mahu buang?



Habis Batu Caves nie dipenuhi dengan sampah sarap mengalahkan orang yang pergi Konsert Jom Heboh. Hehe. Kesitu pulak pikiran aku melayang.
Sekian untuk post kali ini.

2 komen:

kai said...

biase la ...
kt sini pon...
kuil tepi jalan..
esok nye...
berduyun sampah sarap tepi jalan..

==New Entry==
http://kaiakihiro.blogspot.com/2012/02/extended.html

=Jom Join====
http://kaiakihiro.blogspot.com/2012/01/kenapa-kai-akihiro-kene-kasi-saya.html

Wawa Takizawa said...

Nasib bek xdok sblh bt caves.. kalo x.. sampah terbang ditiup angin masuk umah

Post a Comment

Cute Onion Club - Onion Head
 

Wawa Takizawa Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting