Sunday, January 1, 2012

Senang pinjam tapi susah bayar balik

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 9:49 AM
Memang kite tak boleh nak lari daripada jumpa manusia yang suke pinjam duit tapi bila nak bayar balik tu susah sangat dengan bermacam macam alasan dia beri.
Masalah nye kalau berape puluh ringgit aku tak kisah tapi ini dia pinjam kat aku sampai seribu lebih, bayarnye separuh saje yang selesai. Seribu lebih yang aku suruh bayar balik tu tak termasuk kau mintak duit untuk duit belanja adik kau, duit yang pinjam suruh beli kek Baskin Robin nak kasi kat boyfriend kau tu makan yang kate tibe tibe rase mengidam mau makan. Aku tak tau lar kau sengaja tipu ker benar padahal semua kau cakap tu untuk diri kau sebenarnye. Agak agak lar nak tipu pun tak kan lar boyfriend kau keje sampai 2 pekerjaan pun tak mampu nak bayar dan adik kau keje 7 eleven yang gaji lebih tinggi dari aku tak ade duit belanja. Sorry kalau terasa ape yang aku cakap.
Tu pun bayar kali terakhir berape bulan yang lepas entah. Aku berhenti kerja kat situ mula lar dia buat bermacam macam alasan susah nak bayar balik. Aku diam tak bermakne aku lupe hutang kau. Agak agak lar bukan nye sikit. Pandai pandai lar kau nak bayar balik. Tak kan lar aku nak mintak tiap tiap bulan kot. Pandai pinjam pandai pandai lar bayar. Kau ingat dengan delete aku kat facebook boleh lari lar daripada bayar hutang.
Jahat tak aku? Nie lar azam aku untuk tahun baru. Tak payah lagi nak bertolak ansur dan berbaik dengan manusia mulut busuk yang hatinye dah hitam. Yela... Aku buat baik, korang balas disebaliknye. Kalau macam nie lar perangai, suatu hari nanti kau terdesak dalam kesusahan tak ade siape mau tolong. Fikir lar sendiri.

|Sent using a Sony Ericsson Aino U10 mobile phone|

0 komen:

Post a Comment

Cute Onion Club - Onion Head
 

Wawa Takizawa Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting