Friday, January 13, 2012

Meh Blaja Mandarin-droid! Meh! Meh!

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 2:10 PM

Hari ni entri yang agak sengal sikit. Nak belajar mandarin pun mau kecoh betul budak ni. Hehe. Mane tau kot kot kat luar sane mau belajar jugak kan. Betul tak? Betul tak? Ye! Kan aje! Hehe
Wa nie memang kerja selongkar dapur mau cari makanan sampai ke lubang jamban oppssss... bukan.. bukan... Maksud Wa suka selongkar mencari benda baru yang mau dikongsi. Hehe. Eyeke? Mau dikongsi? Yer lar! Kalau tak pok pek kat sini nanti bosan. Siape lagi Wa mau mengadu kan.. kan.. kan... Huhu biar pun Wa cakap sorang sorang pun jadi lar. Walaupun gua tau ade yang jadi silent reader. Hehe.
Selagi memory card Wa dalam tablet tak penuh selagi tu Wa dok mendonlod menatang application ape kejadah semua tu. Hah! Kali nie jumpe pulak learn chinese. Wa sekali donlod dengan japanese :). Tapi... korean tu nanti nanti lar.. dah ler susah berbelit lidah mau cakap. Kang lidah berlipat tocang pulak. Huhu.
Ape yang besh application nie? Setakat nie Wa mencuba, boleh tahan ler kita sebagai beginner boleh belajar sikit sikit. Dia ajar cara sebutan dan keluar tulisan chinese. Tapi kannnn... tak ade pulak dia mau ajar cara cara tulis tulisan chinese pulak. Wa pernah lar jugak belajar cara tulis tapi memang susah ler. Sebab dia kena ikut step by step. Waduh! Kita yang bahasa melayu pun ABC kau mau tulis ikut belakang ka ikut depan ka suka hati! Haha!
Ape kejadah Wa nak donlod semua nie?!! Mane lar tau kot kot rezeki Wa melancong ke Beijing ke Taipei tak payah terhengeh-hengeh bukak buku translation tak pun mencari translator. Huhu. Nie salah satu azam Wa tahun baru nie tau! Mau melancong ke luar negara! Hehe. Tunggu Wa menjadi kaya lar! Whuahaha!
Wa hanyalah orang biasa tapi kita boleh buat perkara luar biasa :) bye! Bye!

0 komen:

Post a Comment

Cute Onion Club - Onion Head
 

Wawa Takizawa Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting