Tuesday, January 31, 2012

Baru Tahun Nie Cukup Umur Utk Mengundi...:)

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 11:54 PM 0 komen

Ahad yang lepas, semua orang sibuk melayan Anugerah Juara Lagu yang ke 26 tapi aku melepas huhu. Tak dapat nak tengok. Sebab TERPAKSA ikut mak pergi sekolah. Hehe. Yep. Pergi sekolah kat Sungai Pusu. Diorang ade lar ceramah pok pek pok pek politik lar nanti mau mula mengundi. Aku pergi pun sebab ade makan. Hehe. Bukan nak dengar sangat orang berceramah. Lain lar kalau kat depan tu Dong Woon Beast! Aku confirm fokus dengar dan mata tak pandang ke lain dah. Hahahah!
Memandangkan ini pertama kali aku mau mengundi tau. Cukup umur! Kita sebagai rakyat Malaysia seharusnya mengundi. Aku dapat tau pun seramai 3juta rakyat yang cukup umur untuk mengundi belum berdaftar. Aku dah mendaftar! Korang sudah?. Aku bukannya suka berpolitik pun. Orang politik pun aku tak kenal selain Datuk Seri Najib :). Yang aku kenal semua artis-artis korean, sebut ajer semua. Hahah!


Ramai jugak lar yang hadir kat SMK Sungai Pusu mendengar ceramah. Sebenarnya berat hati jugak mau pergi sebab malam AJL26 huhu. Tapi bila pikir pulak, AJL tu boleh ulang tayang tengok balik. Kalau aku pergi sana perut aku kenyang. Heheh!. Jadi aku buat keputusan untuk pergi MAKAN!. Bukan nak dengar sangat mereka berceramah. Zaman sekolah pun cikgu mengajar boleh tidur lagikan pulak penceramah. Memang mata kuyu jer ngantuk. Mana tidaknya buat waktu malam. Huhuh. Aku berdaftar sebagai Puteri UMNO dapat lar pergi ambik baju t-shirt BN nie ha. Aku sekadar mau tolong mak aku buat kerja. Hari mengundi pun mau dekat. Kami pun akan bermula bekerja weekend next month :). Tolong jugak tau! Dapat makan dan duit. Heheh. Sape tak mau?
Ok Selamat Mengundi Ye!

Friday, January 20, 2012

One Of My Dream: Macau! I Will Be There Soooooon....

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 5:20 PM 0 komen

Bertapa cantiknya pemandangan kat Macau nie. Wawa dapat tau pasal Macau nie pun dari drama korean Boys Over Flower lar nie. Tang part tunang Go Jun Pyo punya tunang pergi sana. Lepas tu semalam pulak tengok cerita Hitler Didi, lagi lar buat Wawa rasa nak pergi sana. Cantik! Cantik tengok kat TV lar diorang berlakon. Tak tau kalau dapat pergi sana macam mana lar mata memandang ye.



Hah! Nie salah satu kedai yang menjual Tat Telur Macau. Memang sedap! Eh! Bukan maksud Wa makan kat sini. Pergi sana pun tak pernah lagi. Tapi Wa selalu beli kat kedai bakery dekat rumah. Dulu selalu beli tat telur yang biasa tu tapi kali nie kedai tu dah stop jual. Jadi diorang start jual tat telur Macau nie. Kalau ade time promotion ade lar dapat sebiji RM0.99. Wah! Memang beli banyak untuk Wa seorang makan. Yup! Wa memang gila segala-gala tat. Tat nenas! Tat telur! Hehe.
Wa dah pun survey tengok kalau nak pergi sana. Usha jap kat website AirAsia. Mereka tawarkan dalam RM200 hingga RM800 tengok hari lar. Kalau time raye cina nie harga memang RM800+ gitu.. haiyooo.. Tak ape Wa! Mulai sekarang, Wa kumpul duit ye! Mau pergi sane.

Friday, January 13, 2012

Meh Blaja Mandarin-droid! Meh! Meh!

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 2:10 PM 0 komen

Hari ni entri yang agak sengal sikit. Nak belajar mandarin pun mau kecoh betul budak ni. Hehe. Mane tau kot kot kat luar sane mau belajar jugak kan. Betul tak? Betul tak? Ye! Kan aje! Hehe
Wa nie memang kerja selongkar dapur mau cari makanan sampai ke lubang jamban oppssss... bukan.. bukan... Maksud Wa suka selongkar mencari benda baru yang mau dikongsi. Hehe. Eyeke? Mau dikongsi? Yer lar! Kalau tak pok pek kat sini nanti bosan. Siape lagi Wa mau mengadu kan.. kan.. kan... Huhu biar pun Wa cakap sorang sorang pun jadi lar. Walaupun gua tau ade yang jadi silent reader. Hehe.
Selagi memory card Wa dalam tablet tak penuh selagi tu Wa dok mendonlod menatang application ape kejadah semua tu. Hah! Kali nie jumpe pulak learn chinese. Wa sekali donlod dengan japanese :). Tapi... korean tu nanti nanti lar.. dah ler susah berbelit lidah mau cakap. Kang lidah berlipat tocang pulak. Huhu.
Ape yang besh application nie? Setakat nie Wa mencuba, boleh tahan ler kita sebagai beginner boleh belajar sikit sikit. Dia ajar cara sebutan dan keluar tulisan chinese. Tapi kannnn... tak ade pulak dia mau ajar cara cara tulis tulisan chinese pulak. Wa pernah lar jugak belajar cara tulis tapi memang susah ler. Sebab dia kena ikut step by step. Waduh! Kita yang bahasa melayu pun ABC kau mau tulis ikut belakang ka ikut depan ka suka hati! Haha!
Ape kejadah Wa nak donlod semua nie?!! Mane lar tau kot kot rezeki Wa melancong ke Beijing ke Taipei tak payah terhengeh-hengeh bukak buku translation tak pun mencari translator. Huhu. Nie salah satu azam Wa tahun baru nie tau! Mau melancong ke luar negara! Hehe. Tunggu Wa menjadi kaya lar! Whuahaha!
Wa hanyalah orang biasa tapi kita boleh buat perkara luar biasa :) bye! Bye!

Wednesday, January 11, 2012

My New Droid Wallpaper! I Have Fallen For U! Beb!

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 1:17 PM 0 komen

Inilah wallpaper terbaru untuk Wa punye android tablet. Yehooo!. Dah lagu pun taruk ost drama Heartstring. Inikan pulak lagi Wa gila taruk kat wallpaper ku. Hari hari menatap lar nampaknye. Hehe.
Drama Heartstring belum lagi Wa tengok habis, sibuk hal benda lain pulak. Kadang kadang jer laar layan mat korea semua tu. Hehe.
Ciaw duluuu...

Tuesday, January 10, 2012

Tidur Lar... Sayangku... :)

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 1:02 PM 2 komen

Setiap hari tak kacau sayang ku nie tak sah. Lagi lagi kalau dah mula nak bukak mata. Lagi nampak comel dengan mata kecik nampak macam muka comel sangat sangat buat orang tak mau lepas dia dari genggaman tangan.
Sejak ade anak kucing kat rumah nie memang keje aku kacau diorang nie tidur lar setiap hari. Kalau korang pon tengok kucing comel dah tentu rasa macam nak genggam dia ala nak buat sushi kuikui xD.
Tetiba pulak sushi buat Wa terasa nak makan sushi :). Dah lama tak makan sushi nie oiiii.. Semua orang ingat mesti Wa suka makan yang jenis mentah mentah tu. Ewww.... Wa tak makan yang jenis macam tu. Makan yang sedap dinampak sudahh.. Wa pun geli mau makan yang tak berapa masak tu.
Eh ke situ pulak Wa cerita. Lapar. ( wa nie perut tak sah kalau tak lapar setiap masa). Anak kucing Wa dah masuk seminggu umur nie. Nama pun belum diberi. Tak tau nak taruk nama ape nie? Tak kan nak ikut cakap mak lagi taruk nama kaler pulak huhuk. Tak glamor lorhhhh.
Nak taruk name ape ye????

Monday, January 9, 2012

FriendCaster For Facebook Android Memang Besh!

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 7:52 PM 0 komen

Wa surf internet mau cari facebook android tapi bila jumpa tak boleh pulak nak download. Yang kat dalam tablet android WA dah ade tapi hampeh tak tau kenapa asyik kena force close aje memanjang buat Wa menyampah terus unintstalled. Haha! Geram tau!
Cari punye cari. Tu dia! Dah jumpa yang lain tapi lagi hebat dari facebook android! Nama kat android market FriendCaster for Facebook. Kalau kat market android kena berbayar. Tapi dekat sini percuma aje nak download tak perlu caj
Baru hari Wa download so tengah godek godek geledah semua ade ape yang best yang buat dia diantara TOP android application kat market. Memang benar BEST guna! Korang boleh upload photo dan video. Boleh tag kawan-kawan. Boleh add kawan. Boleh komen. Boleh chat, baca message dan juga balas. Nak kata complete lar Wa suka!
Buat masa nie masih dalam membiasakan diri menggunakan FriendCaster nie. Lagi dia punye design cantik :). Wa recommend sesiapa yang ade android boleh lar download application nie. Berbaloi guna!
Ok lar setakat mau berkongsi sahaja :)

Sunday, January 8, 2012

3 Hari Berturut-turut Makan Durian.. Panas!!!

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 5:09 PM 0 komen

Pada hari Jumaat lepas ayah dah beli sebiji durian. Seronok betul ayah beli ek durian sebab duit orang tempah buat album kawen dah dibayar. Kami ape lagi memang suke benar makan durian. Dulu selalu jugak balik Penang makan durian. Kat sana Tok ade pokok durian tapi sekarang dah ditebang orang. Huhu. Kalau tak selalu makan FREE jer. Haha!
Semalam ayah keluar dengan kakak bukan main lagi beli durian lebih sikit daripada kelmarin. Dua jer pun. Kakak yang mau bayar. Ayah pun tersenyum lebar lar tak perlu keluar duit. Hehe. Tapi durian kat Kuala Lumpur nie memang penjualnya cekik darah betul. Jual mahal mahal. Sebiji dalam rm25 gitu. Mak aiii!
Hari nie! Kami satu keluarga tak jemu lagi nak makan durian. Sanggup pagi tadi kami pergi Pahang mau beli durian. Dapat lar beli 2 longgok durian. Ade 5 biji satu longgok. Rm20 jjer selonggok jauh lebih murah daripada dekat rumah. Lagipun beli durian nie pun kat penjual yang dah ade pokok durian. Memang manis semua durian macam kg dia yang bernama KG Cinta Manis. Hehe. Nama kampung diorang unik kan. Sweettt... gituuu..
Wa suke pak cik penjual tu sebab dia jujur menjual. Dia asing yang durian tak berapa elok,yang elok dan yang berlubang kemungkinan ade ulat. Susah nak jumpa orang yang jenis jujur. Semua jenis nak kaut untung lebih jer. Ayah ade mintak satu durian yang berlubang tu tanya berapa tapi pak cik tu bagi free ajeee... macam tu lar orang kampung memang baik dan tak berkira langsung. Berlainan daripada kat bandar nie. Hampeh! /p>
Dah dapat ape kami mau, ape lagi balik mau kasi bedal semua durian durian tu. Haha!. Habis lar satu badan nanti panas nak tidur susah baru tau!. Durian yang berlubang tu bila bukak elok cuma kat luar aje nampak berlubang tapi dalam punya isi ok sedap! Pandai ayah Wa pilih.
Ok setakat ini post hari nie. Dada!
p/s: sampai sekarang bau durian kat dalam kerata belum hilang :)

Saturday, January 7, 2012

2 Jan 2012 I Will Remember ;0)

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 4:38 AM 0 komen

Tak sempat Wa nak update blog hari tu pada 2 Jan 2012. Tarikh nie lahir lar si kecik kecik molek cucuku kat rumah 4 ekor. Kehkeh!.
Dapat 3 jantan hensem dan sekor puteri yang belum bukak mata lagi. Hehe. Baru berapa hari jjer lahir.
tenogk tenogkkk niiiiee.... comey tak dia minum susu..


Weee... kan Wa dah cakap. Cucu cucu Wa nie comey.. Macam Nek Wa jugak.. (wekkk)
Yang nie pulak mak dia.


Tahniah Wa ucapkan pada mak dia sebab dapat lahirkan anak anak pertama kali nye... suke! Wa asyik kacau diorang nie tidur. Mane tak nye GERAM.... lagi lagi semua perut boncit boncit macam Wa. Nasib baik dapat jenis kucing yang tak amek kisah sangat kalau pegang anak dia. Tak macam kucing kucing Wa dulu, kalau pegang jer ade jer mau bawak lari anak dia sampai ke lubang cacing entah kemane mane seboleh boleh nye tempat sempit orang tak dapat nak amek anak dia.
Kelahiran anak pertama memang susah ler mak dia mau tinggal. Biasa lar sayang anak pertama. Jauh daripada anak pun cuma mau pergi berak jer.. opppsss. Hehe
Moga cucu cucu ku nie hidup sampai ke besar.. hensem hensem dan cantik :) boleh buli hehe (tuan yang jahat)

Thursday, January 5, 2012

Testing. Testing. BlogIt!

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 9:42 PM 0 komen

Facebook oh facebook. Wa dah jarang nak online facebook. Dulu bukan main lagi setiap hari online 24 hours per week. Sejak laptop kesayangan Wa dah MATI tak boleh diselamatkan, jarang Wa nak online sebab pakai handphone jer. Selalu bukak facebook ja main game. Game. Game. Tu jer yang dapat. Ade orang tak kenal mau chat kompem lar Wa akan tak layan and then offline chat.
Hari nie punye entri sekadar untuk testing blogging menggunakan Android tablet. Tata!

Monday, January 2, 2012

New year: keracunan makanan :(

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 8:54 AM 0 komen
Dear my lovely bloggie,
Hari nie Wa tak berapa sihat tapi dah ok sikit daripada semalam yang agak teruk sakit.
Semalam cuti New Year Wa pergi Seremban saje saje mau jalan daripada duduk kat rumah tak buat ape pun.
Singgah makan kat Terminal One Seremban. Dah lapar. Balik jer dari sane naik bas express buat Wa sakit kepala. Maybe dah lame tak naik kot tak pun tak biasa naik bas 2 tingkat. Huhuk.
Dah sampai rumah tak payah nak cakap kalau dah penat memang terus landing kat kusyen tidur.
Elok bangun tidur jer terus ke tandas muntah.. Muntah.. Dan muntah.. Sakitnye tak tahan, rase nak mati pun ade. Orang yang pernah keracunan makanan tau lar how it feel.
3 jam muntah memang menyakitkan sampai mengganggu Wa nak tengok Masterchef. Lepas tu kompem lar terlentang kat katil demam panas. Tapi sekarang demam dah berkurang.
Pagi nie bangun walaupun tak larat perut kosong sebab semalam dah muntah banyak, makan jer lar bubur udang kering sikit. Tak ade selera makan.
And then timbang berat badan. Fuh.. Banyak perbezaan berat badan dah turun ke 38 kg. Ini akan membahayakan kesihatan Wa kalau terlampau turun mendadak. Tapi nak buat macam mane perut Wa sensitive.
Harap Wa kembali pulih balik. Bosan kalau terlantar atas katil 24 jam. Sebab tu Wa membebel kat blog nie.

|Sent using a Sony Ericsson Aino U10 mobile phone|

Sunday, January 1, 2012

Senang pinjam tapi susah bayar balik

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 9:49 AM 0 komen
Memang kite tak boleh nak lari daripada jumpa manusia yang suke pinjam duit tapi bila nak bayar balik tu susah sangat dengan bermacam macam alasan dia beri.
Masalah nye kalau berape puluh ringgit aku tak kisah tapi ini dia pinjam kat aku sampai seribu lebih, bayarnye separuh saje yang selesai. Seribu lebih yang aku suruh bayar balik tu tak termasuk kau mintak duit untuk duit belanja adik kau, duit yang pinjam suruh beli kek Baskin Robin nak kasi kat boyfriend kau tu makan yang kate tibe tibe rase mengidam mau makan. Aku tak tau lar kau sengaja tipu ker benar padahal semua kau cakap tu untuk diri kau sebenarnye. Agak agak lar nak tipu pun tak kan lar boyfriend kau keje sampai 2 pekerjaan pun tak mampu nak bayar dan adik kau keje 7 eleven yang gaji lebih tinggi dari aku tak ade duit belanja. Sorry kalau terasa ape yang aku cakap.
Tu pun bayar kali terakhir berape bulan yang lepas entah. Aku berhenti kerja kat situ mula lar dia buat bermacam macam alasan susah nak bayar balik. Aku diam tak bermakne aku lupe hutang kau. Agak agak lar bukan nye sikit. Pandai pandai lar kau nak bayar balik. Tak kan lar aku nak mintak tiap tiap bulan kot. Pandai pinjam pandai pandai lar bayar. Kau ingat dengan delete aku kat facebook boleh lari lar daripada bayar hutang.
Jahat tak aku? Nie lar azam aku untuk tahun baru. Tak payah lagi nak bertolak ansur dan berbaik dengan manusia mulut busuk yang hatinye dah hitam. Yela... Aku buat baik, korang balas disebaliknye. Kalau macam nie lar perangai, suatu hari nanti kau terdesak dalam kesusahan tak ade siape mau tolong. Fikir lar sendiri.

|Sent using a Sony Ericsson Aino U10 mobile phone|
Cute Onion Club - Onion Head
 

Wawa Takizawa Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting