Wednesday, December 28, 2011

Easy Rhb bank bukannye easy tapi menyusahkan betul!

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 7:25 AM
Baru baru nie aku dah buat easy debit card kat cawangan easy berdekatan rumah aku. Lepas 2 hari selepas tu aku pergi bank tu mau keluar duit tapi hampeh kad aku die tendang. Aku tak tau kenapa jadi aku pergi buat aduan kat staf situ, nasib baik time cuti staf bank tu ade keje.
Then staf check kad aku kenapa dan nak tau kenapa? Dia baca status kad aku CPin, so maybe aku salah masuk no pin. Staf tu kata maybe. Maybe? Kau cakap? Cakap macam tak confidence betul ke tak. Jadi lepas tu cakap dia tak tau status CPin tu ape, dia pun hantar email berkenaan masalah nie kat HQ.
Dah kena mau tunggu berapa hari nak settle pasal orang kan cuti hari chrismas dan keesokan hari pun cuti. Mau atau tidak tunggu sampai hari selasa orang baru mau start keje.
Semalam pergi lagi easy bank mau tanya dah settle ke masalah aku tu macam mana tapi kali nie staf lain pulak. Dia check pun same tak tau ape kejadah nye status kad aku tu. HAH!? Korang keje ape tak tau CPin tu ape benda. Jadi dia suruh call customer service kat belakang kad tu. Yang assistant branch manager (hah! Hambik kau panjang aku taruk) tu suruh aku pergi cawangan rhb yang kaler biru tu, maksud dia bukan easy rhb kaler pink tu ler. Dah tambah keje aku lagi mau cari rhb tu kat mane.
Dah ler time tu tengah hari yang panas terik orang keluar pergi makan, aku pulak berjemur dibawah matahari. Kalau jemur kain dah tentu kering cepat. Huhu. Yela aku naik motor memang berjemur panas dengan kena kentut bas habis hitam muka aku macam iklan SG Men tu haa si Faizal Tahir punye muka hitam berminyak. Sempat pulak aku promote barang kau ye, ade bayaran tak? Hehe.
Pusing punye pusing satu kuala lumpur tu entah berapa kali aku nampak Pavilion tapi bangunan Rhb tak nampak batang hidung pun. (Ade hidung ka?). Akhirnye aku jumpe tapi hampeh jugak! Lame aku tunggu no, bila sampai kat kaunter.. 'Sorry la dik ye, kami ade problem dengan kad sistem sekarang nie. So tak dapat nak check kad adik. Adik kena pergi cawangan Rhb yang lain'. Hangatnye hati time tu tapi sabar jer lar dugaan betul.
Terus aku tanye pak cik pegawai tu kat mane Rhb punye HQ. Aku terus pergi sane senang tapi tak senang jugak. Huhu. Dengan muka aku comot penat sampai jugak kat jalan tun razak. Banyak pintu betul, aku tersalah masuk pulak kat bahagian investment. Haha. Buat malu jer aku. Patut lar diorang pandang pelik jer tetiba budak hingusan mane entah sesat nak buat investment ke? Aku tau buat investment kat toilet jer aku pakar. Haha. Tak senonoh aku nie.
Nasib baik tak ramai orang kat situ so cepat lar no aku dipanggil. Tapi hampeh! Dah berapa kali aku cakap hampeh? Sebabnye dia cakap kalau masalah kad easy nie kena pergi cawangan easy. HAMBOI! Saya nie datang daripada sane lar nie! Kalau Rhb pun cakap suruh pergi sane pulak sampai bila mau settle masalah aku nie!. Hambik kau kena tempias cuaca panas terik lar kan. Baru abang tu try settle kan. Hmm.. Try?
Lame jugak tunggu dia mau settle sebab dia yang keje kat HQ pun macam blur blur dengan status kad CPin. Akhirnye berbaloi aku ke sane ke sini settle kan masalah nie aje dah pun settle. Tau pun buat. Aku dah boleh gune.
Aku nak cakap aku kecewa sangat sangat sangat dengan perkhidmatan Easy Rhb bank sebagai card holder diorang sebab aku register dengan diorang pun tak tau settle masalah nie, semua hanya menuding jari kat pihak lain untuk selesaikan. Ape yang Easy Rhb bank tau? Tau proses untuk register kad baru jer ker?
Tamat sudah bebelan ketidakpuasan aku pada entri hari ini. Bai! Bai!
|Sent using a Sony Ericsson Aino U10 mobile phone|

11 komen:

Are Mer said...

yaap....rhb bank memang betol3 menyusahkan

danial haziq said...

Setuju!!!!! Easy rhb memang siyal jadah anjing!!!masa promote soh amek loan asb bkn main sng 10 minit da siap..bila nk terminate agreement smpai sekrang x settle2..bila tnya customer servis, diorg ckp x terima lg aku punya request drpd branch yg aku buat..bila tnyer branch diorg ckp da submit lama da..puiii betol..nk wat loan rumah pon susah..pasni tobat aku xnk g easy rhb lg

noraizan razak said...

sabar ya.. biasalah dh byk2 kes ada jugak masalah2 yg timbul. bukan semua bank staf perfect. okey. jgn marah2....

Ramlah Dahlan said...

stujuuu!!!sorry menyampuk..mmg btl nk paksa buat asb bkn main..bl nk terminate x bg..mcm2 alasan...suh bg surat ..bl da bg x terminate jugak rupenye..tau ccris bl print ccris kt bnm...

Alden Choo said...

Setuju sekali, janjuk betul servisnya

Alden Choo said...

Setuju sekali, janjuk betul servisnya

syaya ramli said...

Betul.. Salah sendiri jugak. Dah tau bnde tu menyusahkan, jgn ambik. Xbaik sumpah2 org. Bukan staff bank je xperfect. Semua org xperfect­čśŐ

syaya ramli said...

Betul.. Salah sendiri jugak. Dah tau bnde tu menyusahkan, jgn ambik. Xbaik sumpah2 org. Bukan staff bank je xperfect. Semua org xperfect­čśŐ

syaya ramli said...

Betul.. Salah sendiri jugak. Dah tau bnde tu menyusahkan, jgn ambik. Xbaik sumpah2 org. Bukan staff bank je xperfect. Semua org xperfect­čśŐ

syaya ramli said...

Betul.. Salah sendiri jugak. Dah tau bnde tu menyusahkan, jgn ambik. Xbaik sumpah2 org. Bukan staff bank je xperfect. Semua org xperfect­čśŐ

Faizul Safuan said...

10 Minutes Approval Banking!!!

*Personal Loan
- Min Basic Salary RM1500
- Amount from 2K - 150K
- Contribution EPF latest 6 Months
- 10 Minutes Approval
- Used Reducing Balance Term

Any inquiries, pls do not hesitate to cntc me :
FAIZUL
0108106023

Post a Comment

Cute Onion Club - Onion Head
 

Wawa Takizawa Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting