Tuesday, December 13, 2011

2 hours facing interviewed the longest I ever had

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 5:39 AM
Sedap tak? Sedap tak? Tentu lar sedap kalau perut mula menyanyi punk rock, usus-usus aku nie mintak makan. Time nie aku makan kat Wendys Berjaya Times Square. Mula nye nak melantak cheezy wedges kat KFC tapi ramai lar pulak main cop-cop tempat makan. Sedih aku lame tak makan cheezy wedges. Kempunan weh!.
Sebenarnye Ahad hari tu aku dipanggil interview untuk salah sebuah dari top 10 GLC. Lame gila ya amat interview itu ini lepas tu jawab test boleh lepas ke tidak. Haduih.. Semua tu 100% speaking English dengan mereka dekat sane. Aku ape lagi main bantai jer lar English aku dah tentu grammar berterabur macam gigi berterabur patah. Yang penting I tried my best. Tak disangka interviewer tu cakap 'Oh! You are the one I called. You are my favorite candidate and hopefully you will be selected'. Aku sebenarnye tahan gelak mungkin dia cakap aku nie favorite candidate dia pasal ade lar time dia call aku jawab something yang buat aku segan dowh! Apabila aku jawab lain ape yang ditanye. Sesudah dia settle rakam aku di interview, akhirnye selepas 2jam interview oleh mereka, dalam hati Yahoo! Dah lega boleh balik! Yup! 1st time aku dirakam untuk interview.
No! No! Tak boleh balik rumah lagi. Huhu. Aku dengan sopan berbaju kurung pergi Times Square dowh! Sopan santun tahap perempuan melayu terakhir pulak aku. Dah lame jugak tak pergi situ. Akak aku nak settle keje sikit kat umobile tu mau tukar plan baru yang lagi laju gitu. Lepas tu perut lapar duk menunggu ramai sangat, dah selesai pergi pulak makan kat Wendys jer lar. Makan burger Chicken Grill favorite aku. Ape boleh buat. Semua tempat ramai orang. Aku ade lalu tempat keje lame kat GSC. Kesian dowh aku tengok budak Box Office berape kerat aje bukak kaunter dengan customer ramai beratur memang panjang lar. Aku bukan boleh buat ape pun, tolong tengok jer. Haha. Gelak jahat!

Habis mengenyangkan perut, hati pun manyak senang kami pun terus jejalan 1 mall cari beg untuk Mak Lang aku. Nanti nak balik lagi kampung aku kat penang lorh belah bapak aku selalu pergi.
Penat.. Penat gila dowh ikut akak aku shopping sana sini. Kaki aku dah sakit mau jalan lagi. Aduh! Aku cakap cukup lar. Udah udah lar tu shopping agak agak ler sis. Orang dah penat naik turun walaupun guna lif. Huhu. Kaki sakit sampai sekarang terasa lagi. Cukup lar setakat ini saje aku membebel. Tata!
|Sent using a Sony Ericsson Aino U10 mobile phone|

0 komen:

Post a Comment

Cute Onion Club - Onion Head
 

Wawa Takizawa Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting