Saturday, November 12, 2011

Hungry at midnight

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 1:23 AM
These is what I cooked just now. Really hungry like lion king (melebih-lebih pulak) yang perut menunggu mangsa mau makan. Aku nie tengah malam macam nie boleh pulak perut menyanyi lagu Mystery by Bea2t tu hah. Aku lapar. Lapar! So aku selongkar dapur ade pape nak makan ker tak. And then aku jumpe kuew teow. Dalam kepala aku terkeluar idea nak masak kuew teow goreng. Tak payah nak pikir buat kuew teow yang name panjang-panjang orang chef professional nak masak tu. Simple jer aku nak masak tengah malam. Aku peduli ape kalau nak gemuk. Haha (evil laughing)
Mentang-mentang aku nie penonton MasterChef Malaysia yang setia kat astro ria. Tak satu episode pun aku tinggal lagi. Seronok tau tengok diorang main masak-masak. Teringat aku time kecik-kecik dulu. Aku hebat memasak tau. Ramuan-ramuan senang nak cari and paling penting FOC (free of charges) tak perlu keluar duit pun. Nak tau ramuan aku taruk ape? Nak tau? Hah hamik kau pasir aku jadikan garam gula, daun-daun habis botak aku petik bapak aku tanam, bunga-bunga yang mak aku tanam pun tinggal sekuntum dua ja. Hah! Baru tau aku nie nakal time kecik-kecik yang konon nak jadi chef terhebat diantara budak-budak lain. Hebat tak aku?
Sampai dah besar nie, tak boleh lar nak masak batu-batu tepi jalan tu dah hehe kena jadi anak dara tau masak. (Sambil senyum tersipu-sipu, mate keatas). Aku masak simple jer taruk kuew teow, bawang besar (tak main yang kecik), cili merah, cili boh, kicap, garam & gula secukup rasa. Special dari tangan gatal aku nie taruk extra potatoes. Bijak kan! Konon nak tiru gaya MasterChef yang taruk macam-macam gitu. Lastly, bila makan jer. Mak oii sedapnye terlebih manis sikit hehe.
p/s: Kuew teow goreng nampak tak berape menarik, yang penting aku yang makan bukan Chef Selebriti. Kuikui!
|Sent using a Sony Ericsson Aino U10 mobile phone|
(Wawa Nasir)

2 komen:

AffilaHazrianie said...

heyy nice blog., do follow me back dear. :)

Wawa Nasir said...

Thanks dear.. I will do

Post a Comment

Cute Onion Club - Onion Head
 

Wawa Takizawa Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting