Tuesday, November 22, 2011

Today quote :)

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 10:48 PM 0 komen
Yes! I agreed with these quote. If you really care about them or someone that you loved and this is what should be. Wah! Suke pulak aku mencari quotes. Sometimes buat aku rasa lega dan semangat to live tu datang balik. You are important person in my life. If you do! They no need to be lied, no excuses and no broken promises. Kalau menipu pun tak kemana pun nanti kebenaran akan terbongkar jugak kan. When the truth has been found out, dah tiada lagi kepercayaan kat penipu. Ape yang kamu cakap lepas nie dah tak ade makna nak percaye kau? Ade orang cakap you are the important person in my heart? Tapi selalu bagi alasan itu ini tak boleh. Kalau aku kan paling tak suke orang yang mungkir janji! Janji bagai nak rak setiap masa cakap I janji ok. Puihh! Hamik kau! Bosan dengar janji kosong. So start learning it before you say that person important to you! Ok!
|Sent using a Sony Ericsson Aino U10 mobile phone|

Sunday, November 20, 2011

Akhirnye frame gak gambar konvo

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 6:53 PM 2 komen
Punye lar lame gambar konvo aku nie dok dalam sampul tapi tak letak dalam frame. Busy lar konon, tak pun aku nie kadang-kadang malas cuma tunggu masa rajin ja.
Alang-alang aku kemas bilik. Ternampak pulak gambar konvo dalam sampul dan frame pun terbiar camtu ja. Aku pun rajin kan diri yang frame berhabuk tu aku lap bagi berkilat gitu and then taruk gambar. Hasilnye kat gambar atas tu ler. Hehe. Comel tak aku? - Hampeh photographer tu ambik time aku pandang arah lain. Aku tak tau mau tengok photographer yang mane satu kan. Ramai betul. Jadi orang popular sekejap pun jadi lar. Haha.
|Sent using a Sony Ericsson Aino U10 mobile phone|

Saturday, November 19, 2011

Job terjah BN Job Fair'11

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 7:17 PM 2 komen
Penat aku hari nie jejalan sane situ sini, sakit pinggang macam mak nenek dah aku nie. Haha. Orang jejalan kaki yang sakit tapi aku sakit tang lain pulak. Semalam tak sempat nak pergi PWTC sebab hujan lebat dan masalah mentality yang tak dapat dielakkan. Hari nie mesti punye lar pergi BN Youth Job Fair '11 kat PWTC. Aku banyak ronda tunjuk muka aku yang konon comel sangat kan. Hehe. Aku dengan Jien bukan nak mintak keje tapi pergi mau usha orang pulak. Bak kata Jien 'menyelam sambil minum air'.
Kelakar betul lar aku nak gelak, ade jer tak kena pergi booth ker booth tengok positions ape yang ade. Kiteorang nie memang otak tak betul bila nampak name pelik-pelik kan. Sampai tang Pertahanan Awam tu jadi sewel sikit bila nampak motor besar. Jakun lar konon tengok sambil gelak. Kan dah cakap kiteorang nie ade masalah mental. Asyik nak gelak jer keje.
Tu baru bahagian Job Fair. Kiteorang dengan 2 kaki rajin pergi hall 2 pulak ade Malaysia International Seafood Exposition. Kena tampal sticker lagi bila nak masuk. Bila masuk ja, Fuhh! Bau yang menusuk hidung. Lapar aku dibuatnye. Pastu ade lar Chef Liza Zainol duk masak kat atas pentas. Orang sikit jer, tu kiteorang menumpang duduk kejap mau amek gambar. Haha!. Muke selamba jer. Chef kat depan tu tengah pok pek tapi kiteorang tak amek peduli. Tu terhasilnye gambar di atas tu sambil tunjuk 2 stickers kiteorang dapat. Tak ade sticker tak boleh masuk. Perut lapar... Dengan muke selamba habis tangkap gambar terus blah ja. Sopan kan kiteorang nie. So jangan belajar! Rosak korang.
Lapar. Lapar. Pergi The Mall melantak Dorayaki jer pun. Tengok mane tak nye balik penat. Sebab jalan sane sini. Balik rumah memang ingat bantal ANJELL aku jer lar. Bubye!
|Sent using a Sony Ericsson Aino U10 mobile phone|

Friday, November 18, 2011

My favourite among tarts

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 8:27 PM 2 komen
Aku memang suke sangat-sangat makan tart. Segala-gala tart aku bantai makan. Tart nenas, tart telur, tart keju dan macam-macam. Aku kerap makan tart telur sebab tart paling murah hehe. Tapi aku paling suka kalau cheese tart blueberry walaupun aku tak boleh nak makan selalu nanti cheese tu buat aku jadi tembam. Huhu. Aku nie susah gemuk tau tapi senang pipi naik. Kalau aku merajuk aku tak main tart telur ok! Nak blueberry cheese tart! Tak nak lain! Manyak songeh kan aku nie. Baru tau aku nie mengada-ngada. Hehe. Orang tak nak pujuk baru tau.
Hah kalau nak pandai ambik hati aku tapi tak tau aku suke makan ape.. Jangan harap aku terima. Whuahaha! Jadi anak dara tua. Tak kisah pun! Selagi aku tak jumpe orang yang ikhlas sayang aku bukan hanye cakap saje tapi take action. Kalau aku dapat rasa kasih sayang orang tu aku akan terima. Tapi zaman sekarang nie susah nak cari kejujuran. Aku bukan Playgirl yang sesuke hati terima semua orang. Aku hanye lar seorang gadis yang suke makan blueberry cheese tart. Hehe.

|Sent using a Sony Ericsson Aino U10 mobile phone|

Oh! Ricky Kim in Lets go Dream Team S2

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 1:41 AM 4 komen
Isn't he cute? Handsome? Wee~ im in love with his eyes. When im searching about him after watched Dream Team. O.M.G! Too bad for me. He's totally gorgeous but he's MARRIED already. Yup MARRIED! Married with a musical actress who's older than him 4 years and they have a daughter. She's quiet pretty even she's old.
They seem happy together. I wish I could find a guy who will truly loves me no matter what happens. I didn't wish anything for this year on my birthday because im disappointed. Ok chill ya! Maybe God is saving me for a better man. One day... :) Hopefully.. Can you hear me? Hehe
Ok next time membebel. I wanna take a rest. Dreaming of my future Prince Charming..

|Sent using a Sony Ericsson Aino U10 mobile phone|

Tuesday, November 15, 2011

Album kawen siap! :)

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 10:57 PM 0 komen
Akhirnye siap sudah album kawen kawan aku nie. Makan masa yang lame jugak mau siap. Banyak keje kena buat. Bukan satu album kawen saje tapi banyak yang dah tangkap gambar dalam proses touch up and editing semua bagi cantik lagi gambar.
Sape yang tak mau gambar kawen diorang cantik kan? Perkahwinan hanye sekali saje dalam seumur hidup. Nak simpan kenangan manis semasa diatas pelamin dan jugak disekitar kawasan permandangan yang cantek-cantek. Hamboi! Tibe-tibe aku berangan mau kawen pulak. Haha. Tapi muke tak nampak siapakah gerangan jejaka tu. Siape?
Lagipun dah nak dekat hujung tahun dan tak lame lagi tiba tahun yang baru dan azam yang baru. Album nie disekalikan dengan kalendar tahun 2012 istimewa untuk kawan sekolah aku nie, Fara. Kalau korang tengok kat belakang kalendar tu ade gambar kawen :) nanti kalendar tu dah sampai penghujung tahun 2012 dah tentu tak mau buang kan. Gila! Mau buang sekali gambar ka? Boleh buat jadi frame ma~ taruk atas meja ka almari suke hati lar.
Akhir kate daripada Wawa, semoga Fara & pasangan hidupnye Mus berbahagia diakhir hayat mereka. Amin. Sorry sebab mengambil masa yang lame untuk siapkan korang punye.

|Sent using a Sony Ericsson Aino U10 mobile phone|
(Wawa Nasir)

Saturday, November 12, 2011

Hungry at midnight

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 1:23 AM 2 komen
These is what I cooked just now. Really hungry like lion king (melebih-lebih pulak) yang perut menunggu mangsa mau makan. Aku nie tengah malam macam nie boleh pulak perut menyanyi lagu Mystery by Bea2t tu hah. Aku lapar. Lapar! So aku selongkar dapur ade pape nak makan ker tak. And then aku jumpe kuew teow. Dalam kepala aku terkeluar idea nak masak kuew teow goreng. Tak payah nak pikir buat kuew teow yang name panjang-panjang orang chef professional nak masak tu. Simple jer aku nak masak tengah malam. Aku peduli ape kalau nak gemuk. Haha (evil laughing)
Mentang-mentang aku nie penonton MasterChef Malaysia yang setia kat astro ria. Tak satu episode pun aku tinggal lagi. Seronok tau tengok diorang main masak-masak. Teringat aku time kecik-kecik dulu. Aku hebat memasak tau. Ramuan-ramuan senang nak cari and paling penting FOC (free of charges) tak perlu keluar duit pun. Nak tau ramuan aku taruk ape? Nak tau? Hah hamik kau pasir aku jadikan garam gula, daun-daun habis botak aku petik bapak aku tanam, bunga-bunga yang mak aku tanam pun tinggal sekuntum dua ja. Hah! Baru tau aku nie nakal time kecik-kecik yang konon nak jadi chef terhebat diantara budak-budak lain. Hebat tak aku?
Sampai dah besar nie, tak boleh lar nak masak batu-batu tepi jalan tu dah hehe kena jadi anak dara tau masak. (Sambil senyum tersipu-sipu, mate keatas). Aku masak simple jer taruk kuew teow, bawang besar (tak main yang kecik), cili merah, cili boh, kicap, garam & gula secukup rasa. Special dari tangan gatal aku nie taruk extra potatoes. Bijak kan! Konon nak tiru gaya MasterChef yang taruk macam-macam gitu. Lastly, bila makan jer. Mak oii sedapnye terlebih manis sikit hehe.
p/s: Kuew teow goreng nampak tak berape menarik, yang penting aku yang makan bukan Chef Selebriti. Kuikui!
|Sent using a Sony Ericsson Aino U10 mobile phone|
(Wawa Nasir)

Thursday, November 10, 2011

Vampire Cat

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 3:21 PM 2 komen
Hamboi! Black nie menghilang sekian lame tak ingat nak balik. Orang punye lar risau pape jadi kat die entah macam mane lar die. Raye haji hari tu baru batang hidung bermisai muncul. Masuk rumah terus mau makan and tak tengok kiri kanan dah.
Al maklum lar, kau dah besar Black. Keluar cari mambang kat luar lar ek. Dah mule jadi playboy lar ek kasi mambang tu boncit. Dah pandai curang dengan tuan ye sampai tak mau balik rumah.
Mak aku lar nie bagi name Black padahal hitam lar sangat hehe. Semua orang sayang kat Black lebih sebab die ikut cakap kiteorang. Lagi-lagi Black nie yang konon sekor jantan terakhir, tak mau layan tido dalam bilik biasa. Black nie layan bilik ade aircond. Hot sangat lar tu tak layan kipas.
Sekarang Black dah duk kat rumah setelah lame die mengembara lar kan, jadi kitorang lepaskan rindu membuatkan die jadi Vampire Cat haha.
|Sent using a Sony Ericsson Aino U10 mobile phone|
(Wawa Nasir)

Tuesday, November 8, 2011

Taik Ebi!!!

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 5:17 AM 2 komen
Salam,
Aku hari nie tak berapa sihat sebab tu pagi-pagi macam nie dah berblogging. Mesti hairan apesal minah pelupa nie rajin bangun awal pagi begini hari nie. Pelik bin ajaib!
Sebab until now, I cant sleep! Cant close both of my eyes. Oh no! My eye hurts. I dont know what should I do. Worrying my eye got infections. Ok! I will see the doctor.. Maybe.. Or not.. Im little bit of scared to meet the doctor because I got injection last I met her made me rememberance that moment.
Straight to the point. Tengok gambar tu! Do you remember? Ingat tak taik tu? Haha tak senonoh punye aku. Kalau ade orang layan movie HOP kenal lar kot taik Ebi macam mane. Hamboi sesuke hati cakap taik. Taik candy. I want candy.. I want candy! Suke dengar lagu nie. Akak ku beli candies so tertarik dengan yang nie buat aku teringat balik movie tu. Besh dowh!
Geram tengok Easter Bunny tu ler punye mate cantek! Wuu~ Bulu gebu (macam pernah pegang pulak). Mentang-mentang mate aku sakit. Huhu. Bila aku makan, uishh sedap taik Ebi nie manis di atas lidah merasa. First time makan taik sweet candy sambil nyanyi I want candy! uwekk!
Mumble Day. Bubye!
|Sent using a Sony Ericsson Aino U10 mobile phone|
(Wawa Nasir)

Friday, November 4, 2011

Suckseed (Thai Movie)

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 7:07 PM 0 komen
Kisah ini menceritakan band yang baru dicipta bername Suckseed mengharungi cabaran dan dugaan untuk mencapai cita-cita diorang nie sampai ke Hot Music Wave. Nak tau diorang nie berjaya menjadi juara dalam Hot Music Wave ker tak, korang kne tengok sendiri ler.
Aku tau cerita nie pon dari astro box office yang kne berbayar tu. Daripada keluar duit, aku mule cari dalam youtube. POP! Ade dowh~ So aku layan jer kat youtube.
Kalau korang yang suke layan jenis romantic rock music komedi (hamboi panjangnye.. Tak ade panjang lagi ka) korang mesti suke tengok cerita nie. Bagi aku movie nie kelakar betul dari awal cerita sampai habis buat orang ketawa. Walaupun kadang-kadang tu sakit telinga dengar lagu rock diorang tu yang suara macam ayam jantan berkokok pagi-pagi buta tu hah.
Aku layan jugak cerita thai selain asyik layan korea dengan jepun jer kan. Aku nie 1Benua! Haha (bak kate pak Najib 1Malaysia). Tapi cerita hantu thai memang menakutkan sampai termimpi-mimpi dowh. Aku tak kan tengok sorang-sorang wuu~. (Eh dah sampai London aku cerita)
Aku boleh bagi 8.5 out of 10 lar untuk movie nie. Besh! Dan pengajaran daripada movie nie: TRUE FRIENDSHIP.

|Sent using a Sony Ericsson Aino U10 mobile phone|
(Wawa Nasir)
Cute Onion Club - Onion Head
 

Wawa Takizawa Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting