Tuesday, October 4, 2011

Autoplay Youtube kat blog :)

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 3:46 PM
Aku nie kadang-kadang menggatai jugak jari-jemari mau klik sane sini situ... And then terjumpe lar cara nak autoplay youtube kalau letak kat blog korang atau website korang. Selalu aku nampak ramai yang taruk lagu kat blog dorang gune player kat fullmusik betul tak? betul tak? Sebab aku pun taruk jugak http://www.emocutez.com

Tapi susah jugak kalau tak ade nak pause lagu tu bila kita tak mau dengar kan... Ade lagu yang kite nak tu tak ade lar pulak kan.. So aku decide nak gune video youtube, boleh pause and play suke suki kau ler sambil taake a break bersame kit kat :) Youtube dulu kan boleh setting sendiri autoplay tapi sekarang dah tak ade nak letak coloful gitu.. gitu.. nak buat camnie lar.. camtu lar... R.A.I.N.B.O.W bagai... bla..bla.. http://www.emocutez.com

OK JOM! Masa korang play video youtube kat bawah tu ade button untuk SHARE kan, korang klik and then nanti keluar button EMBED dengan EMAIL. Korang klik yang EMBED tu akan keluar macam ginie...

*klik untuk besarkan
Kat code...





Korang tambah code yang nie aje   macam ginie.. Ikot macam saye...



Dah siap! Korang dah boleh taruk kat blog korang :) macam aku dah buat kat blog..

Selamat mencuba!
http://www.emocutez.com


0 komen:

Post a Comment

Cute Onion Club - Onion Head
 

Wawa Takizawa Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting