Saturday, April 30, 2011

Kenduri kawen oh.. Kenduri

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 10:39 PM
Hari ni yang bertarikh seperti diatas bersamaan dengan Hari SABTU, pengumuman sok gaji Wawa keluar YAY!!!! No.. No..! Jangan suka-suka lebih sebab esok tu Public Holiday! Kuangx Kuangx. Kompem ramai customers dan penat! Lagi-lagi banyak movie TOP macam FAST FIVE. Huuuu~ 1st show pon dah ramai tengok, yang Wawa nie tak tengok-tengok lagi. Siape nak tengok dengan WAWA? Angkat tangan!!! (Tak nampak pon?)

Orait topik kali nie, KENDURI KAWEN. Mentang-mentang tadi pergi kenduri jiran sebelah. Dah lame jugak Wa tak pergi kenduri, dah lar Wawa nie suke makan! Kuat makan! HAHA~ Busy dengan keje nak buat macam mane.. (macam lar busy sangat). Kalau nak ajak Wawa SATU perkara kena ade dekat kenduri tu....

PAJERI NENAS!!!!

Kalau tak ade makanan nie, Wawa tak nak pergi kenduri korang! (haha! kejam budak nie main ugut-ugut). Tapi semestinye setiap kenduri pergi mesti ade.. Tak sah kalau tak ade. Mak, Abah, Kakak, Adik dan sampai ke Nenek Wawa pun tau Wawa gila Nenas! Walaupun lidah boleh gatal. (orang nye pun gatai!). Balik kampung jer mesti ade nenas kalau tak ade... Tau lar TAK BALIK kampung! 

Masa pergi kenduri sane, banyak benda yang saya perasan dan buat Wawa kecik hati dan kecewa dengan family tu... Tau lar buat majlis kawen sekali seumur hidup dengan majlis mewah buat dekat IDEAL CONVENTION CENTRE tempat artis Bienda tu kawen...


Mak Wawa pesan JANGAN BUAT MACAM TU masa perkahwinan nanti. Pengajaran Wawa dapat:

1) Masa datang majlis ade tetamu bawak hadiah, ade ker patut tuan rumah dia suruh TETAMU tu sendiri letak hadiah tu kat meja? Lebih sopan kalau tuan rumah tu ambik dengan tangan sendiri daripada tangan tetamu tu and then letak lar kat meja.

2) Time dah habis makan pulak. Yang jiran Wawa seorang ni nak tangkap gambar so mintak lar pengantin perempuan nie berdiri sebelah nak bergambar tapi dia buat bodoh layan orang lain? Tak tau lar saudara dia ker kawan dier.. Ade ker patut buat macam tu? Dah lar jiran sesame jiran.. Hari-hari menatap.. So ape salahnye ambik gambar bukan nye lame.. Kecik Hati kawan Wawa tu...

3) Dah nak balik, walaupun busy macam mane pun.. Jangan lupe nak salam tetamu dengan ucapan terima kasih kerana datang. Tapi ini tidak, Mak Wawa nak salam dia buat tak nampak ker busy Wawa tak tau.. Itu mengecewakan!

So korang dan korang.... ambik pengajaran ni ok?

Mak Wawa tanye... Kalau Wawa nak kawen buat macam mane? (Wawa senyum) Pastu bagi jawapan: Wawa nak keje cari duit dan kumpul sampai tahap mencukupi dimana Wawa boleh beli rumah besar yang simple dengan halaman rumah besar. Dekat rumah tu lar Wawa nak buat kenduri. sebab ape? Kalau buat kat dewan nanti tetamu undangan tercari-cari lokasi and then kalau saudara mara datang jauh boleh tumpang tidur  kat rumah yang besar tu. Lepas tu Mak Wawa yang jadi perancang plan majlis tu dan Ayah Wawa jadi photographer. Adik dan Kakak jadi pengampit Wawa HAHA! Kalau diorang tak nak.. Wawa campak korang dua jadi penyambut tetamu HAHA!

Ok setakat ni saje lar.. TATA!

0 komen:

Post a Comment

Cute Onion Club - Onion Head
 

Wawa Takizawa Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting