Sunday, March 13, 2011

Trip to A Famosa Dot Dot Dot...

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 5:34 PM
Akhirnye dapat bukak jugak blog ni HWUAAA~.  Entah macam mane sebelum ni aku try bukak dia cakap tulis 'Your blog has been removed'. Memang sakit hati pun ade jugak. Tau la dah berapa lame aku karang cerita kat blog ni tetiba pulak suka suki jer remove blog orang. Penat tau jari-jemari tekan button laptop ni! huh! Ok sekarang dah ok semata-mata dia mintak verified ape kejadahnye, yang penting aku dah dapat balik blog ni.

Time blog ni tak bukak aku ade pergi Melaka, suke! suke! Dah lame tak keluar dari KL ni. (macam baru keluar dari HUTAN). Dulu tak dapat nak pergi Staff Party, tapi entah kenapa aku pujuk mak and ayah dapat jugak pergi Melaka.

Bila sampai sane, terus kiteorang mandi swimming pool. Aku masuk dalam kolam tu pun dah mengigil badan tapi tengok diorang pulak tak ade sejuk. 'Ayahanda' siap lagi cakap "Air ni tak sejuk".. HAAAA~!!?? Aku dah mengigil sejuk.. Dia cakap TAK? Kemungkinan aku dah lame tak berendam kot macam kuih Puteri Berendam tu... ( Betul ker ni? )

Sesudah mandi tu kiteorang pun BLA la nak pergi makan. Punye la JAUHHH...~ Pusing punye pusing dapat la makan Pari Masak Asam Pedas yang buat perut aku terasa PEDAS. Nasib baik perut sakit time nak balik, kalau tak... tak terasa happy main FUN FAIR ( betul eja?) buat-buat paham aje lar. Macam-macam aku dapat. Dapat mainan doktor-doktor la yang budak-budak main tuuu.. Tau la dah lame tak main game doktor-doktor kat FACEBOOK. YAng paling suke! Dapat BEAR! Heheh~ Main baling pecah belon.

Kenangan sebelum BLA dari BANGLO A FAMOSA..



Next station WATER WOLRD A FAMOSA.. Dekat sini aku tak boleh nak lupa time naik gelongsor air tuu.. Boleh pulak buat pitstop kat tengah-tengah gelongsor. Aku ingat kenapa la cepat sangat dah turun sampai bawah, bile aku pandang belakang diorang tu ade lagi rupe-rupenye tersangkut kejap kat tengah gelongsor. Memang gelak terbahak-bahak la.

Habis mandi beli la buah tangan untuk kawan-kawan walaupun tak banyak aku beli. Orang mane la kaya (nak kaya makan kaya dengan roti) nak beli banyak-banyak. Kalau beli belacan tak ape jugak hehe~. Berhenti sekejap dekat cenderahati. Yang menarik dekat situ, beli barang diorang atas RM10 boleh bergambar dengan ular. Dan inilah hasilnye...



Sebenarnye muke aku jadi macam tu takut kena dengan lidah ular tu jer.. Ular tu asyik jelir lidah jer.. Tak penat ker?



Aku suke tengok gambar ni. Kenapa? Sebab boleh buat dialog, " Kesian dekat kau ye, bosan duduk kat sini tak ape biar saye temankan kau so kau tak bosan". Sorry la ye Nasir! HAHA!

Safari A FAMOSA...





Comel-comel aje haiwan dekat sini. Lagi-lagi suka sama PONY macam anak aku jer. (bile pulak ade anak?).

Dekat Safari, kiteorang lame tau pujuk si MEMERANG sekor ni punye pasal. Orang nak bagi roti die makan tapi malas ke takut nak seberang air tu. Tengok video ni.. Comel jer bunyi macam anak kucing aku.



Lastly, dah penat keliling Safari and tengok show koboi kat situ. Semua pun balik ke tempat keje kat Times Square. Yang keje terus keje la, yang tak keje macam aku ni... HEHEH~ Sempat lagi makan and then tengok wayang dengan kawan.


-Ditaip oleh jari-jemari Wawa Takizawa-
1st march 2011

2 komen:

mashi_toma said...

banglo yg sma k.mas mnginap.. haha.. ade kolam bagai.. tp safety dia xde..
last mnginap kt situ.. xmo dah ~_~

Wawa Takizawa said...

mashi_toma:

tu lar.. pape pon xleh tinggal brg brharga kat sane.. kang blk2 brseronok tgk brg hilang ~.~

Post a Comment

Cute Onion Club - Onion Head
 

Wawa Takizawa Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting