Saturday, December 31, 2011

Roti goreng berinti karipap :)

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 11:01 PM 0 komen
Selalu nak lewat malam ade jer perut menyanyi kelaparan. Jadi yang konon nye nak ikut dalam rancangan Masterchef Malaysia yang masak pelik pelik tersiap lar aku masak roti goreng yang bersalut serbuk roti.
Nak makan makanan bergoreng selalu nye tak boleh makan banyak banyak nanti jadi muak sebab berminyak kan. Huhu. Tapi aku bantai makan 3 roti. Hehe. Jadi kehausan air pulak.
Aku tengok tv tadi ramai yang tunggu nak countdown tahun baru kat icity. Jeles aku tengok. Huhu. Padahal aku dah pernah pergi kat sana. Ok lar Selamat Tahun Baru 2012 :). Daa~

|Sent using a Sony Ericsson Aino U10 mobile phone|

Selamat tinggal 2011 yang penuh dgn kesedihan

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 8:37 AM 6 komen
Esok dah masuk tahun baru, semua mesti masing masing dah set azam sendiri. Aku pun siap buat dreamlist untuk aku capai pada tahun 2012 nie. Tunggu jer lar post entri akan datang. Hehe.
Bila tengok balik kalendar, cepat sungguh masa berlalu. Buat aku teringat banyak pengalaman pahit yang aku hadapi sepanjang tahun 2011 nie. Aku berharap sangat dapat lupakan semua kisah sedih, pahit, masin, masam, terluka dan macam macam lar berlaku tapi serius aku cakap memang tak boleh lupakan melainkan aku hilang memori.
Tahun 2011 nie banyak yang membuat aku menangis daripada gembira. Walaupun orang nampak aku nie tak ade masalah dan selalu happy go lucky jer memanjang tapi hakikatnye luar saje aku tersenyum tapi hati tengah sedih dan menangis, mane ade orang nampak.
Untuk entri nie setakat nie saje lar. Tak mau buat panjang panjang. Cuma berharap untuk tahun baru 2012 nie lebih lagi ke senyum lebar dan hati pun tersenyum jugak!. Hehe.

|Sent using a Sony Ericsson Aino U10 mobile phone|

Wednesday, December 28, 2011

Easy Rhb bank bukannye easy tapi menyusahkan betul!

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 7:25 AM 11 komen
Baru baru nie aku dah buat easy debit card kat cawangan easy berdekatan rumah aku. Lepas 2 hari selepas tu aku pergi bank tu mau keluar duit tapi hampeh kad aku die tendang. Aku tak tau kenapa jadi aku pergi buat aduan kat staf situ, nasib baik time cuti staf bank tu ade keje.
Then staf check kad aku kenapa dan nak tau kenapa? Dia baca status kad aku CPin, so maybe aku salah masuk no pin. Staf tu kata maybe. Maybe? Kau cakap? Cakap macam tak confidence betul ke tak. Jadi lepas tu cakap dia tak tau status CPin tu ape, dia pun hantar email berkenaan masalah nie kat HQ.
Dah kena mau tunggu berapa hari nak settle pasal orang kan cuti hari chrismas dan keesokan hari pun cuti. Mau atau tidak tunggu sampai hari selasa orang baru mau start keje.
Semalam pergi lagi easy bank mau tanya dah settle ke masalah aku tu macam mana tapi kali nie staf lain pulak. Dia check pun same tak tau ape kejadah nye status kad aku tu. HAH!? Korang keje ape tak tau CPin tu ape benda. Jadi dia suruh call customer service kat belakang kad tu. Yang assistant branch manager (hah! Hambik kau panjang aku taruk) tu suruh aku pergi cawangan rhb yang kaler biru tu, maksud dia bukan easy rhb kaler pink tu ler. Dah tambah keje aku lagi mau cari rhb tu kat mane.
Dah ler time tu tengah hari yang panas terik orang keluar pergi makan, aku pulak berjemur dibawah matahari. Kalau jemur kain dah tentu kering cepat. Huhu. Yela aku naik motor memang berjemur panas dengan kena kentut bas habis hitam muka aku macam iklan SG Men tu haa si Faizal Tahir punye muka hitam berminyak. Sempat pulak aku promote barang kau ye, ade bayaran tak? Hehe.
Pusing punye pusing satu kuala lumpur tu entah berapa kali aku nampak Pavilion tapi bangunan Rhb tak nampak batang hidung pun. (Ade hidung ka?). Akhirnye aku jumpe tapi hampeh jugak! Lame aku tunggu no, bila sampai kat kaunter.. 'Sorry la dik ye, kami ade problem dengan kad sistem sekarang nie. So tak dapat nak check kad adik. Adik kena pergi cawangan Rhb yang lain'. Hangatnye hati time tu tapi sabar jer lar dugaan betul.
Terus aku tanye pak cik pegawai tu kat mane Rhb punye HQ. Aku terus pergi sane senang tapi tak senang jugak. Huhu. Dengan muka aku comot penat sampai jugak kat jalan tun razak. Banyak pintu betul, aku tersalah masuk pulak kat bahagian investment. Haha. Buat malu jer aku. Patut lar diorang pandang pelik jer tetiba budak hingusan mane entah sesat nak buat investment ke? Aku tau buat investment kat toilet jer aku pakar. Haha. Tak senonoh aku nie.
Nasib baik tak ramai orang kat situ so cepat lar no aku dipanggil. Tapi hampeh! Dah berapa kali aku cakap hampeh? Sebabnye dia cakap kalau masalah kad easy nie kena pergi cawangan easy. HAMBOI! Saya nie datang daripada sane lar nie! Kalau Rhb pun cakap suruh pergi sane pulak sampai bila mau settle masalah aku nie!. Hambik kau kena tempias cuaca panas terik lar kan. Baru abang tu try settle kan. Hmm.. Try?
Lame jugak tunggu dia mau settle sebab dia yang keje kat HQ pun macam blur blur dengan status kad CPin. Akhirnye berbaloi aku ke sane ke sini settle kan masalah nie aje dah pun settle. Tau pun buat. Aku dah boleh gune.
Aku nak cakap aku kecewa sangat sangat sangat dengan perkhidmatan Easy Rhb bank sebagai card holder diorang sebab aku register dengan diorang pun tak tau settle masalah nie, semua hanya menuding jari kat pihak lain untuk selesaikan. Ape yang Easy Rhb bank tau? Tau proses untuk register kad baru jer ker?
Tamat sudah bebelan ketidakpuasan aku pada entri hari ini. Bai! Bai!
|Sent using a Sony Ericsson Aino U10 mobile phone|

Saturday, December 24, 2011

Biar Mimpi Sampai ke Bintang :)

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 9:25 AM 0 komen
Khamis lepas aku tengok telemovie Biar Mimpi Sampai ke Bintang. Best dowh cerita nie dan ade jer si didie tu buat kelakar. Yang tak boleh bla kawan Alia tu mau speaking speaking pun tunggang terbalik. Haha.
Aku tau mesti ramai dah tengok kan gandingan pelakon malaysia dan indonesia nie berlakon, Randy Pangalila dan Elfira Loy. Kat facebook aku tengok semua pakat taruk status 'Wah Randy hensem kamo' 'tengah tengok BMSKB' dan bla bla bla.. Waduh! Memang hensem kamu, Randy! Untung Elfira berlakon dengan kamu donk. Huhu. Nampak sangat aku jeles. Wekkk..
Ape ape pun telemovie nie memang best! Aku tengok preview dia pun best sampai aku taruk alarm kat handphone aku nie takut lupe. Tapi last last hampeh! Alarm aku tak bunyi. Nasib baik sempat bukak astro ria time tu duk godek godek ade movie ape nak tengok. Huhu. Rugi tau terlepas 5 minit cerita berlalu. ( Berkira sangat masa tu). Tak ape aku cari kompem ade orang upload movie nie, siap sedia aku mau download. Bwahahaha!.
Ok bawah nie sedikit sinopsis daripada telemovie Biar Mimpi Sampai ke Bintang:
Mengisahkan Alya seorang gadis biasa yang kerjanya membantu ibunya (Sharifah Shahora) di pasar borong menjual ayam. Sementara itu Andy (Randy Pangalila) seorang anak jutawan dari Indonesia Hardiyanto Sasputra. Andy mempunyai seorang ibu tiri. Kehidupan Andy membosankan kerana dia hanya dikelilingi oleh rakan rakan yang hanya berkawan kerana dia anak jutawan. Andy menghilangkan rasa bosan dengan mengunjungi Mak Yam (lakonan Didie Alias) bekas orang gaji di rumahnya dulu yg telah berhenti kerja, untuk menghilangkan rasa bosannya. Mistaken identiti berlaku apabila kedua-dua Andy dan Alya ni bertemu di laman Facebook, dan mereka menyamar sebagai orang lain. Andy menyamar sebagai anak orang miskin, manakala Alya menyamar sebagai anak orang kaya. Pertemuan kali pertama mereka benar-benar menjadikan pertemuan itu sebagai jatuh cinta pandangan pertama. Bermula saat itu, berbagai-bagai perkara suka duka berlaku dalam hidup mereka. Mereka semakin rapat dan akhirnya tidak mampu menafikan yang masing-masing benar-benar serasi antara satu sama lain.
Para pelakon lain dalam
telemovie ini ialah : Ezzrin Loy, Hanez Suraya, Mahmud Ali
Bashah, Sharifah Shakinah, Didie Alias dan Sharifah Shahora.
Wangsa Walk jugak salah satu lokasi penggambaran pilihan mereka. Tempat aku selalu usha usha ehem ehem! Maksud aku kedai dvd lar. Hehe. Dulu aku selalu usha kat Times Square tapi sekarang kedai video Classic dah ade kat Wangsa Walk ape lagi bertenggek kat situ lar. Aku suke kat kedai nie sebab dvd cerita jepun murah murah. Hehe.
Cukup cukup Wawa. Biar mimpi Wawa sampai ke bintang untuk tahun 2012 nie. Chaiyok! Hwaiting! Ganbatte ne! Biarlah kita bercita cita tinggi. :) . Jumpe lagi di next entry ok! Adios!
|Sent using a Sony Ericsson Aino U10 mobile phone|

Wednesday, December 21, 2011

Dah buat kad debit lagi..

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 6:52 PM 0 komen
Aku ade tengok website rhb bank tawarkan perkhidmatan rhb paypal dimane rhb bank adelah bank malaysia yang pertama boleh deposit dan keluarkan duit melalui paypal.
So aku nie suke jugak membeli belah secara online, paypal adelah pilihan yang selamat supaya tak mendedahkan nombor kad debit mahupun kad kredit. Bila dapat tau rhb bank ade perkhidmatan nie jadi aku pun buat satu kad debit. Tak mau lar kad kredit ok tak mau hutang hutang nanti payah mau bayar.
Bila sampai bank situasi yang aku dapat.
Situasi hari nie kat bank nk bukak
akaun:
Wa: sy nk bukak akaun debit kad
Staf bank: adik dah cukup umur?
(pandang mcm xcaye)
Wa: dah terlebih cukup
Staf bank: bwk kuar ic dik. Lahir
tahun bile?
Wa: (padahal ic kat dier tu leh
tanye lg)
(duk jap dier tgk ic pastu amek
kalkulator kire umur)
Aduh sabar jer lar.. Xcaye ak dh
ckup umur lebih 18 thun lar..
Mau kire smpai pkai kalkulator
cmtu skali. d-_-''b
So dah siap memang cepat. Ape tunggu lagi dah boleh shopping. Hehe. Selain tu kite boleh menjana pendapatan sampingan mahupun sepenuh masa. Macam aku sepenuh masa lar. Hehehe. Tunggu...
|Sent using a Sony Ericsson Aino U10 mobile phone|

Tuesday, December 20, 2011

Pil 'Chi-Kit' Teck Aun sesuai untuk perut aku

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 6:46 PM 0 komen
Dalam hujung tahun lar mula perut nak meragam sakit. Kadang-kadang tu sakit sangat-sangat sampai muka naik pucat tak tahan. Aku nie paling tak suka mau jumpe doktor sebab aku ade pengalaman pahit dengan doktor kat satu klinik kerajaan nie. First time pergi aku kena dengan doktor yang kurang ajar main baling resit ubat kat aku cuma dia yang salah taruk nama aku, kau ingat nama aku india ka? Second lepas beberapa tahun jugak tak pergi aku ingat dah berubah tapi tidak! Dapat pulak doktor yang suka marah-marah kat pesakit dia semata-mata nak mintak mc jer pun! Sejak tu aku tak suka jumpa doktor kat sane lagi.
Tapi aku paling suka dengan doktor kat klinik Times Square mereka nie peramah and suka senyum jadi pesakit pun tersenyum lar.
Walaupun peramah tapi aku ade pengalaman 'manis' yang tak boleh aku lupekan kat situ. Huhuhu. Yela situ sajelah yang dekat dengan tempat kerja aku dulu. Kerja memang tension kat situ tapi seronok dengan kawan-kawan. Rindu memang rindu kerja kat situ tapi dah mula ade orang pijak kepala aku jadi aku berhenti.

Ok. Ok. Melencong kemane pulak aku nie. Disebabkan aku nie takut nak jumpa doktor so ubat herba yang berkesan yang nie lar. Hehehe. Sampai beli sekotak besar hambik kau! Whuahaha! Cuma aku harap tak hidap penyakit kanser perut kalau asyik sakit jer. :(
|Sent using a Sony Ericsson Aino U10 mobile phone|

Tuesday, December 13, 2011

2 hours facing interviewed the longest I ever had

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 5:39 AM 0 komen
Sedap tak? Sedap tak? Tentu lar sedap kalau perut mula menyanyi punk rock, usus-usus aku nie mintak makan. Time nie aku makan kat Wendys Berjaya Times Square. Mula nye nak melantak cheezy wedges kat KFC tapi ramai lar pulak main cop-cop tempat makan. Sedih aku lame tak makan cheezy wedges. Kempunan weh!.
Sebenarnye Ahad hari tu aku dipanggil interview untuk salah sebuah dari top 10 GLC. Lame gila ya amat interview itu ini lepas tu jawab test boleh lepas ke tidak. Haduih.. Semua tu 100% speaking English dengan mereka dekat sane. Aku ape lagi main bantai jer lar English aku dah tentu grammar berterabur macam gigi berterabur patah. Yang penting I tried my best. Tak disangka interviewer tu cakap 'Oh! You are the one I called. You are my favorite candidate and hopefully you will be selected'. Aku sebenarnye tahan gelak mungkin dia cakap aku nie favorite candidate dia pasal ade lar time dia call aku jawab something yang buat aku segan dowh! Apabila aku jawab lain ape yang ditanye. Sesudah dia settle rakam aku di interview, akhirnye selepas 2jam interview oleh mereka, dalam hati Yahoo! Dah lega boleh balik! Yup! 1st time aku dirakam untuk interview.
No! No! Tak boleh balik rumah lagi. Huhu. Aku dengan sopan berbaju kurung pergi Times Square dowh! Sopan santun tahap perempuan melayu terakhir pulak aku. Dah lame jugak tak pergi situ. Akak aku nak settle keje sikit kat umobile tu mau tukar plan baru yang lagi laju gitu. Lepas tu perut lapar duk menunggu ramai sangat, dah selesai pergi pulak makan kat Wendys jer lar. Makan burger Chicken Grill favorite aku. Ape boleh buat. Semua tempat ramai orang. Aku ade lalu tempat keje lame kat GSC. Kesian dowh aku tengok budak Box Office berape kerat aje bukak kaunter dengan customer ramai beratur memang panjang lar. Aku bukan boleh buat ape pun, tolong tengok jer. Haha. Gelak jahat!

Habis mengenyangkan perut, hati pun manyak senang kami pun terus jejalan 1 mall cari beg untuk Mak Lang aku. Nanti nak balik lagi kampung aku kat penang lorh belah bapak aku selalu pergi.
Penat.. Penat gila dowh ikut akak aku shopping sana sini. Kaki aku dah sakit mau jalan lagi. Aduh! Aku cakap cukup lar. Udah udah lar tu shopping agak agak ler sis. Orang dah penat naik turun walaupun guna lif. Huhu. Kaki sakit sampai sekarang terasa lagi. Cukup lar setakat ini saje aku membebel. Tata!
|Sent using a Sony Ericsson Aino U10 mobile phone|

Tuesday, December 6, 2011

Wihoo! Today I received Android Tablet that I bought last friday.

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 7:07 PM 0 komen
Yippee! Yippee! Hari ni aku dah dapat tablet android yang aku beli secara online last friday. Sekarang kan trend ramai pakai android jadi aku pun teringin beli. Aku pernah sebut pasal nak beli tablet nie pada post yang lepas. So here the tablet I bought. Akhirnye dapat jugak beli ape aku idamkan. Memang dari dulu lagi sejak form 4 ape yang aku inginkan nak beli aku akan beli pakai duit sendiri. Lagipun aku dah mula mencari duit sendiri pun sejak sekolah lagi aku meniaga depan rumah jer. Barang pertama yang aku beli ialah handphone pakai duit hasil aku menjual :).
Ape yang aku nak buat dengan tablet nie? Dah tentu aku beli tablet nie mencari duit lar. Bapak aku ajar untuk mencari duit dengan perniagaan sendiri lagi bagus daripada jadi kuli bawah orang mengikut perintah. Ayah cakap biar lar kite yang jadi bos dan kite lar pekerjanye. Hehe. Sayang laptop aku rosak yang tak boleh dibaiki lagi. Huhu. Sedihnye. Tu yang beli tablet buat sementara waktu.
Perniagaan ape aku nak buat? Tunggu jer lar aku berjaya nanti.. Bye!
|Sent using a Sony Ericsson Aino U10 mobile phone|

Monday, December 5, 2011

Having fun on weekend

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 1:57 PM 0 komen
Seronoknye keluar jejalan hujung minggu. Lagi seronok bila ade orang mau belanje tengok wayang. Hehe. Sukenye! Tengok cerita ape? Layan ja cerita Twilight Breaking Dawn. Baru nak tengok lar sekarang nie. Orang tengah hot tengok Ombak Rindu, aku tak tau besh sangat ka cerita tu? Tak tau kot ade Aaron Aziz si kacak Singapore. Hehe. Tu kan orang mau layan. Hot macam cerita Lagenda Budak Setan dulu nie. Hall kat cinema asyik penuh ja sampai malam. Aku sekarang nie dah tak nak layan tengok kat GSC, lagipun jauh dari tempat rumah aku. (Masa keje boleh pulak ulang-alik setahun). Ape-ape pun aku pergi wayang dekat saje lar TGV Wangsa Walk pilihan hati. Hehe. Kat situ cantik kerusi dier depan-depan concession. Tapi part yang aku suke kat situ kan.. Diorang taruk tv kat concession, so tak lar customer bosan nak beratur kan.
Habis tengok wayang ingat nak melantak Hot & Roll tapi keluar lepas tu lupe pulak. So kiteorang balik singgah kat Tutti Fruitti di Prima Gombak. Teringin mau makan yogurt.. Wah sedap! Habis RM30 lebih untuk 2 orang makan tapi puas tau makan. Tak cukup pulak teringat kat orang kat rumah mau makan ape, so order pizza favorite aku kat PHD. Hensem cashier tu.. Ehem! Ehem! Cukup! Jaga batas penglihatan tu Wawa. Hehe. Balik rumah bantai jugak pizza sebab nak membesar tapi tak besar-besar pun sampai sekarang.
P/s: Bila lar mau dapat pergi Sunway Piramid mau makan yogurt aku nampak sedap kat dalam tv afc channel. Sebelum nie aku impi nak pergi icity dah tercapai, kali nie Sunway Piramid coming soon. Daa~
|Sent using a Sony Ericsson Aino U10 mobile phone|

Tuesday, November 22, 2011

Today quote :)

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 10:48 PM 0 komen
Yes! I agreed with these quote. If you really care about them or someone that you loved and this is what should be. Wah! Suke pulak aku mencari quotes. Sometimes buat aku rasa lega dan semangat to live tu datang balik. You are important person in my life. If you do! They no need to be lied, no excuses and no broken promises. Kalau menipu pun tak kemana pun nanti kebenaran akan terbongkar jugak kan. When the truth has been found out, dah tiada lagi kepercayaan kat penipu. Ape yang kamu cakap lepas nie dah tak ade makna nak percaye kau? Ade orang cakap you are the important person in my heart? Tapi selalu bagi alasan itu ini tak boleh. Kalau aku kan paling tak suke orang yang mungkir janji! Janji bagai nak rak setiap masa cakap I janji ok. Puihh! Hamik kau! Bosan dengar janji kosong. So start learning it before you say that person important to you! Ok!
|Sent using a Sony Ericsson Aino U10 mobile phone|

Sunday, November 20, 2011

Akhirnye frame gak gambar konvo

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 6:53 PM 2 komen
Punye lar lame gambar konvo aku nie dok dalam sampul tapi tak letak dalam frame. Busy lar konon, tak pun aku nie kadang-kadang malas cuma tunggu masa rajin ja.
Alang-alang aku kemas bilik. Ternampak pulak gambar konvo dalam sampul dan frame pun terbiar camtu ja. Aku pun rajin kan diri yang frame berhabuk tu aku lap bagi berkilat gitu and then taruk gambar. Hasilnye kat gambar atas tu ler. Hehe. Comel tak aku? - Hampeh photographer tu ambik time aku pandang arah lain. Aku tak tau mau tengok photographer yang mane satu kan. Ramai betul. Jadi orang popular sekejap pun jadi lar. Haha.
|Sent using a Sony Ericsson Aino U10 mobile phone|

Saturday, November 19, 2011

Job terjah BN Job Fair'11

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 7:17 PM 2 komen
Penat aku hari nie jejalan sane situ sini, sakit pinggang macam mak nenek dah aku nie. Haha. Orang jejalan kaki yang sakit tapi aku sakit tang lain pulak. Semalam tak sempat nak pergi PWTC sebab hujan lebat dan masalah mentality yang tak dapat dielakkan. Hari nie mesti punye lar pergi BN Youth Job Fair '11 kat PWTC. Aku banyak ronda tunjuk muka aku yang konon comel sangat kan. Hehe. Aku dengan Jien bukan nak mintak keje tapi pergi mau usha orang pulak. Bak kata Jien 'menyelam sambil minum air'.
Kelakar betul lar aku nak gelak, ade jer tak kena pergi booth ker booth tengok positions ape yang ade. Kiteorang nie memang otak tak betul bila nampak name pelik-pelik kan. Sampai tang Pertahanan Awam tu jadi sewel sikit bila nampak motor besar. Jakun lar konon tengok sambil gelak. Kan dah cakap kiteorang nie ade masalah mental. Asyik nak gelak jer keje.
Tu baru bahagian Job Fair. Kiteorang dengan 2 kaki rajin pergi hall 2 pulak ade Malaysia International Seafood Exposition. Kena tampal sticker lagi bila nak masuk. Bila masuk ja, Fuhh! Bau yang menusuk hidung. Lapar aku dibuatnye. Pastu ade lar Chef Liza Zainol duk masak kat atas pentas. Orang sikit jer, tu kiteorang menumpang duduk kejap mau amek gambar. Haha!. Muke selamba jer. Chef kat depan tu tengah pok pek tapi kiteorang tak amek peduli. Tu terhasilnye gambar di atas tu sambil tunjuk 2 stickers kiteorang dapat. Tak ade sticker tak boleh masuk. Perut lapar... Dengan muke selamba habis tangkap gambar terus blah ja. Sopan kan kiteorang nie. So jangan belajar! Rosak korang.
Lapar. Lapar. Pergi The Mall melantak Dorayaki jer pun. Tengok mane tak nye balik penat. Sebab jalan sane sini. Balik rumah memang ingat bantal ANJELL aku jer lar. Bubye!
|Sent using a Sony Ericsson Aino U10 mobile phone|

Friday, November 18, 2011

My favourite among tarts

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 8:27 PM 2 komen
Aku memang suke sangat-sangat makan tart. Segala-gala tart aku bantai makan. Tart nenas, tart telur, tart keju dan macam-macam. Aku kerap makan tart telur sebab tart paling murah hehe. Tapi aku paling suka kalau cheese tart blueberry walaupun aku tak boleh nak makan selalu nanti cheese tu buat aku jadi tembam. Huhu. Aku nie susah gemuk tau tapi senang pipi naik. Kalau aku merajuk aku tak main tart telur ok! Nak blueberry cheese tart! Tak nak lain! Manyak songeh kan aku nie. Baru tau aku nie mengada-ngada. Hehe. Orang tak nak pujuk baru tau.
Hah kalau nak pandai ambik hati aku tapi tak tau aku suke makan ape.. Jangan harap aku terima. Whuahaha! Jadi anak dara tua. Tak kisah pun! Selagi aku tak jumpe orang yang ikhlas sayang aku bukan hanye cakap saje tapi take action. Kalau aku dapat rasa kasih sayang orang tu aku akan terima. Tapi zaman sekarang nie susah nak cari kejujuran. Aku bukan Playgirl yang sesuke hati terima semua orang. Aku hanye lar seorang gadis yang suke makan blueberry cheese tart. Hehe.

|Sent using a Sony Ericsson Aino U10 mobile phone|

Oh! Ricky Kim in Lets go Dream Team S2

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 1:41 AM 4 komen
Isn't he cute? Handsome? Wee~ im in love with his eyes. When im searching about him after watched Dream Team. O.M.G! Too bad for me. He's totally gorgeous but he's MARRIED already. Yup MARRIED! Married with a musical actress who's older than him 4 years and they have a daughter. She's quiet pretty even she's old.
They seem happy together. I wish I could find a guy who will truly loves me no matter what happens. I didn't wish anything for this year on my birthday because im disappointed. Ok chill ya! Maybe God is saving me for a better man. One day... :) Hopefully.. Can you hear me? Hehe
Ok next time membebel. I wanna take a rest. Dreaming of my future Prince Charming..

|Sent using a Sony Ericsson Aino U10 mobile phone|

Tuesday, November 15, 2011

Album kawen siap! :)

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 10:57 PM 0 komen
Akhirnye siap sudah album kawen kawan aku nie. Makan masa yang lame jugak mau siap. Banyak keje kena buat. Bukan satu album kawen saje tapi banyak yang dah tangkap gambar dalam proses touch up and editing semua bagi cantik lagi gambar.
Sape yang tak mau gambar kawen diorang cantik kan? Perkahwinan hanye sekali saje dalam seumur hidup. Nak simpan kenangan manis semasa diatas pelamin dan jugak disekitar kawasan permandangan yang cantek-cantek. Hamboi! Tibe-tibe aku berangan mau kawen pulak. Haha. Tapi muke tak nampak siapakah gerangan jejaka tu. Siape?
Lagipun dah nak dekat hujung tahun dan tak lame lagi tiba tahun yang baru dan azam yang baru. Album nie disekalikan dengan kalendar tahun 2012 istimewa untuk kawan sekolah aku nie, Fara. Kalau korang tengok kat belakang kalendar tu ade gambar kawen :) nanti kalendar tu dah sampai penghujung tahun 2012 dah tentu tak mau buang kan. Gila! Mau buang sekali gambar ka? Boleh buat jadi frame ma~ taruk atas meja ka almari suke hati lar.
Akhir kate daripada Wawa, semoga Fara & pasangan hidupnye Mus berbahagia diakhir hayat mereka. Amin. Sorry sebab mengambil masa yang lame untuk siapkan korang punye.

|Sent using a Sony Ericsson Aino U10 mobile phone|
(Wawa Nasir)

Saturday, November 12, 2011

Hungry at midnight

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 1:23 AM 2 komen
These is what I cooked just now. Really hungry like lion king (melebih-lebih pulak) yang perut menunggu mangsa mau makan. Aku nie tengah malam macam nie boleh pulak perut menyanyi lagu Mystery by Bea2t tu hah. Aku lapar. Lapar! So aku selongkar dapur ade pape nak makan ker tak. And then aku jumpe kuew teow. Dalam kepala aku terkeluar idea nak masak kuew teow goreng. Tak payah nak pikir buat kuew teow yang name panjang-panjang orang chef professional nak masak tu. Simple jer aku nak masak tengah malam. Aku peduli ape kalau nak gemuk. Haha (evil laughing)
Mentang-mentang aku nie penonton MasterChef Malaysia yang setia kat astro ria. Tak satu episode pun aku tinggal lagi. Seronok tau tengok diorang main masak-masak. Teringat aku time kecik-kecik dulu. Aku hebat memasak tau. Ramuan-ramuan senang nak cari and paling penting FOC (free of charges) tak perlu keluar duit pun. Nak tau ramuan aku taruk ape? Nak tau? Hah hamik kau pasir aku jadikan garam gula, daun-daun habis botak aku petik bapak aku tanam, bunga-bunga yang mak aku tanam pun tinggal sekuntum dua ja. Hah! Baru tau aku nie nakal time kecik-kecik yang konon nak jadi chef terhebat diantara budak-budak lain. Hebat tak aku?
Sampai dah besar nie, tak boleh lar nak masak batu-batu tepi jalan tu dah hehe kena jadi anak dara tau masak. (Sambil senyum tersipu-sipu, mate keatas). Aku masak simple jer taruk kuew teow, bawang besar (tak main yang kecik), cili merah, cili boh, kicap, garam & gula secukup rasa. Special dari tangan gatal aku nie taruk extra potatoes. Bijak kan! Konon nak tiru gaya MasterChef yang taruk macam-macam gitu. Lastly, bila makan jer. Mak oii sedapnye terlebih manis sikit hehe.
p/s: Kuew teow goreng nampak tak berape menarik, yang penting aku yang makan bukan Chef Selebriti. Kuikui!
|Sent using a Sony Ericsson Aino U10 mobile phone|
(Wawa Nasir)

Thursday, November 10, 2011

Vampire Cat

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 3:21 PM 2 komen
Hamboi! Black nie menghilang sekian lame tak ingat nak balik. Orang punye lar risau pape jadi kat die entah macam mane lar die. Raye haji hari tu baru batang hidung bermisai muncul. Masuk rumah terus mau makan and tak tengok kiri kanan dah.
Al maklum lar, kau dah besar Black. Keluar cari mambang kat luar lar ek. Dah mule jadi playboy lar ek kasi mambang tu boncit. Dah pandai curang dengan tuan ye sampai tak mau balik rumah.
Mak aku lar nie bagi name Black padahal hitam lar sangat hehe. Semua orang sayang kat Black lebih sebab die ikut cakap kiteorang. Lagi-lagi Black nie yang konon sekor jantan terakhir, tak mau layan tido dalam bilik biasa. Black nie layan bilik ade aircond. Hot sangat lar tu tak layan kipas.
Sekarang Black dah duk kat rumah setelah lame die mengembara lar kan, jadi kitorang lepaskan rindu membuatkan die jadi Vampire Cat haha.
|Sent using a Sony Ericsson Aino U10 mobile phone|
(Wawa Nasir)

Tuesday, November 8, 2011

Taik Ebi!!!

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 5:17 AM 2 komen
Salam,
Aku hari nie tak berapa sihat sebab tu pagi-pagi macam nie dah berblogging. Mesti hairan apesal minah pelupa nie rajin bangun awal pagi begini hari nie. Pelik bin ajaib!
Sebab until now, I cant sleep! Cant close both of my eyes. Oh no! My eye hurts. I dont know what should I do. Worrying my eye got infections. Ok! I will see the doctor.. Maybe.. Or not.. Im little bit of scared to meet the doctor because I got injection last I met her made me rememberance that moment.
Straight to the point. Tengok gambar tu! Do you remember? Ingat tak taik tu? Haha tak senonoh punye aku. Kalau ade orang layan movie HOP kenal lar kot taik Ebi macam mane. Hamboi sesuke hati cakap taik. Taik candy. I want candy.. I want candy! Suke dengar lagu nie. Akak ku beli candies so tertarik dengan yang nie buat aku teringat balik movie tu. Besh dowh!
Geram tengok Easter Bunny tu ler punye mate cantek! Wuu~ Bulu gebu (macam pernah pegang pulak). Mentang-mentang mate aku sakit. Huhu. Bila aku makan, uishh sedap taik Ebi nie manis di atas lidah merasa. First time makan taik sweet candy sambil nyanyi I want candy! uwekk!
Mumble Day. Bubye!
|Sent using a Sony Ericsson Aino U10 mobile phone|
(Wawa Nasir)

Friday, November 4, 2011

Suckseed (Thai Movie)

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 7:07 PM 0 komen
Kisah ini menceritakan band yang baru dicipta bername Suckseed mengharungi cabaran dan dugaan untuk mencapai cita-cita diorang nie sampai ke Hot Music Wave. Nak tau diorang nie berjaya menjadi juara dalam Hot Music Wave ker tak, korang kne tengok sendiri ler.
Aku tau cerita nie pon dari astro box office yang kne berbayar tu. Daripada keluar duit, aku mule cari dalam youtube. POP! Ade dowh~ So aku layan jer kat youtube.
Kalau korang yang suke layan jenis romantic rock music komedi (hamboi panjangnye.. Tak ade panjang lagi ka) korang mesti suke tengok cerita nie. Bagi aku movie nie kelakar betul dari awal cerita sampai habis buat orang ketawa. Walaupun kadang-kadang tu sakit telinga dengar lagu rock diorang tu yang suara macam ayam jantan berkokok pagi-pagi buta tu hah.
Aku layan jugak cerita thai selain asyik layan korea dengan jepun jer kan. Aku nie 1Benua! Haha (bak kate pak Najib 1Malaysia). Tapi cerita hantu thai memang menakutkan sampai termimpi-mimpi dowh. Aku tak kan tengok sorang-sorang wuu~. (Eh dah sampai London aku cerita)
Aku boleh bagi 8.5 out of 10 lar untuk movie nie. Besh! Dan pengajaran daripada movie nie: TRUE FRIENDSHIP.

|Sent using a Sony Ericsson Aino U10 mobile phone|
(Wawa Nasir)

Monday, October 31, 2011

Yee mee sizzling sedap! My favereto0!

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 8:40 PM 6 komen
Tadi dok main sms dengan kawan pasal festival japan yang akan datang dorang nak buat kat midvalley. Kitorang pun dah plan nak pergi sane, dah lame tak hangout same-same kat midvalley.

Aku kalau pergi sane nak makan (keje aku makan jer tau ek) dah tentu mee sizzling yang aku cari. Tak kisah ape orang nak cakap 'tak bosan ker asyik makan nie aje'. Hello0o... Suke hati aku ler.. Kalau tak.. Tak name makanan kegemaran aku.

Hamboi jauh-jauh mau makan nie aje padahal kat KLCC pon ade. Tak mau kat situ tak berape sedap bukan tak sedap langsung. Lagipun 1st time makan mee sizzling pun kat midvalley. Sedap wo0rh~

Insyaallah kalau ade rezeki mau pergi lagi bila time festival japan tu lar dalam bulan 12 kalau tak salah aku. Aku dah plan-plan selain singgah festival tu, aku mau lawat taman haiwan kegemaran aku hehe tengok meow meow gebu-gebu gitu.. Ham ham hamster! Macam-macam lar.

Tunggu gaji lar.. And kalau dapat cuti ;-)

※Sent using a Sony Ericsson Aino mobile phone※

Sunday, October 30, 2011

Ade Hikmah disebaliknye...

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 10:40 PM 2 komen



Ade la aku jumpe post nie kat facebook, menarik tu yang aku mau gatai post jugak kat sini :) Untuk orang-orang kecewa macam aku. Eh aku? Bila baca post nie macam aku jer.. Lepas baca post nie aku rasa lega.. Ade hikmah disebalik aku mengetahuinye sebelum terlambat...


Assalamualaikum

“aku dan dia dah putus…”

“kenapa?”

“aku dah x sayangkan dia. pelik bukan.tiba-tiba saja perasaan tu hilang”

“kau pasti dengan keputusan kau.kau x kesiankan dia? dia sayang kau…”

“kesian la jugak. tapi bila aku fikir balik. lagi kesian kalau aku teruskan. aku dah x mampu…”

“buatlah apa yang kau rasa terbaik….”


selepas setahun.

“aku geram. dia tipu aku. lepas setahun baru aku tahu…”

“kenapa? apa yang dah jadi…?”

“dia ada ramai perempuan belakang aku. dia tipu aku.aku rasa pedih. terlalu pedih…”

“kenapa kau pedih. kan perasaan kau dekat dia dah lama hilang”

“entah. mungkin rasa dikhianati. x dihargai.mungkin kalau aku sayang dia. sekarang aku dah longlai. separuh mati aku terluka. rabak. koyak. patah….”

“lupakanlah. jangan bebani hati fikiran diri kau dengan benda dah lepas ni…tidurlah dah lewat…”

“aku tak boleh stop. mata aku x boleh nak lelap .kecewa aku menggunung. otak aku overtime….”

.

beberapa bulan kemudian

“Aku selalu tertanya-tanya kenapa perasaan aku pada dia boleh hilang. Sekelip mata.”

“kau ada jawapan?”

…senyum “ada…mudah.”

“apa dia?”

“bila aku pandang semua benda yang jadi tu ada hikmah.aku mula refleksi balik segala apa yang aku dah buat.apa yang jadi dalam hidup aku.dan aku dapat jawapan.kau nak tahu?”

“kongsi lah…”

“Allah sayang aku. Dia taknak aku setia pada orang yang x hargai aku. Dia benarkan aku tahu kebenaran setelah setahun.mungkin masa tu baru kekuatan aku cukup untuk menampung kekecewaan aku.dan aku fikir-fikir balik, Allah beri yang terbaik untuk aku.sedangkan banyak benda yang aku lalai.hubungan aku dengan Allah aku terabai.”

“maksud kau?”

“aku banyak berfikir.refleksi balik segalanya.cari jawpan pada soalan-soalan aku.aku kadang-kadang lalai dalam mengingati Allah.leka dengan cinta lelaki.aku dah bazirkan masa,duit untuk cinta lelaki.aku dah sedar aku sepatutnya fokus cinta kepada Pencipta.nak tahu sesuatu?”

“teruskan aku dengar…”

“aku pernah tanya kenapa aku jumpa lelaki yang salah.sekarang aku rasa aku tahu kenapa.aku belum cukup baik.dan aku kena betulkan diri aku untuk dapat yang terbaik. Rasa cinta itu memang anugerah daripada Allah.tapi kita manusia ni lebih menghargai rasa cinta itu daripada Si Pemberi.

Kakak sepupu aku pernah cakap bila kita couple susah nak kawal bukan…rindulah sayanglah then gaduh sampai emo seminggu.lepas itu mula nak pegang-pegang tangan, bergambar rapat-rapat…sebab tu,lebih baik mencegah daripada mengubati bukan…”

“so sekarang?”

“aku tengah berjuang.menjadi lebih baik.doakan.selangkah.dua langkah…aku sedang berlari.mendekati Pencipta…”

“lelaki?cinta?”

“hanya yang Halal.janji Allah itu pasti.”

“kau yakin sekarang?rasa lebih baik?”

“alhamdulillah.semua jawapan-jawapan yang aku cari membawa aku pada Allah.aku nampak cahaya melambai-lambai dari jauh.cahaya itu yang buat aku bangun.dan ketenangan itu milik aku.sungguh,hikmah itu kalau dicari gali manisnya tiada berpenghujung.aku khilaf.sebab aku tahu Allah sentiasa ada, cuma manusia yang mencipta jarak.

Itu kata-kata yang aku rasa sesuai dengan situasi aku.mungkin dulu aku nak dekat dengan Dia bila nak sesuatu atau sedih kecewa saja.tapi sekarang aku dah sedar,faham tanggungjawab aku.Allah buktikan lagi sayang Dia pada aku dengan adanya perasaan ini.syukur ”

p/s : Semoga bermanfaat

MANUSIA : BODOH: tak belajar dari pengalaman sendiri dan tak belajar dari pengalaman orang lain PANDAI: belajar dari pengalaman sendiri tapi tak belajar dari pengalaman orang lain BIJAK: belajar dari pengalaman sendiri dan pengalaman orang lain….

Jangan Lupa Untuk Tekan Butang Share Selepas Anda Baca ♥

_____________________________________________________

Ade la sikit-sikit tang aku dah mengetahui kebenaran lepas 5 bulan mengenali tapi aku degil jugak mau teruskan sampai..... Aku menyesal akhirnye tapi belum terlambat lagi aku nak berubah. Terima kasih... Kerana Dia dah menunjukkan kebenaran kat aku bahawa dia tu manis saje dimulut, tapi dibelakang entah berapa banyak menipu... 
Maybe Dia menyelamatkan aku untuk jodoh yang terbaik untuk aku dan yang akan menghargai seadanye aku. Bukan dipermainkan seperti barang mainan (Wawa). Sekian..

Thursday, October 27, 2011

4 bottles in our lives.. Which 1 r u?

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 11:04 PM 0 komen
Our lives? Yup.. Yep.. Aku dapat benda nie daripada kawan facebook jugak. Dia kat stage 3 dah.. Tunggu nak ke 4 masuk wad jer kalau tak mau berhenti.

Aku? Aku takat 1st stage jer haha 2nd dah try banyak kali terus masuk hospital sebab ketagih minum dulu kan. So padan muke aku!

So sesiape yang dah sampai ke 3rd stage tu awal-awal tu berhenti lar minum sebelum terlambat. Ingatlah orang yang tersayang :). Minum arak tu tak baik untuk kesihatan! Akan merosakkan akal fikiran. Aku tau kebanyakan orang minum arak nak hilangkan rasa sedih, stress and macam-macam lagi tapi tu bukan caranye.

So berhenti lar sebelum ke stage 4 tu haa.. Memang dah terlambat sakit-sakit baru nak menyesal.

※Sent using a Sony Ericsson Aino mobile phone※

Wednesday, October 26, 2011

A boy and a girl story...

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 8:59 PM 0 komen


Boy: I broke up with her.

His Best Friend: What happened?
Boy: She’s just too much for me.
His Best Friend: What makes you say that? What did she do wrong?
Boy: Well,...for one.. She only cared about her appearance. Always had to look good, always took forever 
to get dressed! So insecure..
His Best Friend: So, you broke her heart because she wanted to keep your eyes
locked on her? She wanted you to see that you have the prettiest girl
under your sleeve and not think otherwise? I see..
Boy: Oh.. Well.. She’d often call me or text me asking where I am, who I’m with, telling me not to smoke, not to drink. She’s so clingy!
His Best Friend: So, you broke her heart because she cares about your well being? Because she cares about you a lot? And her greatest fear is losing you. I see..
Boy: But..Uhh.. Well, she’d always cry when I say something slightly mean. She can’t handle anything. She’s a crybaby!
His Best Friend: So, you broke her heart because she has feelings? And because she just wanted to hear you say you love her? I see..
Boy: I.. Well! You know, she’d get jealous easily. I could barely talk to other girls! She’s so annoying! I had to hide it from her.
His Best Friend: So, you broke her heart because she just wanted you to commit to her? She thought you were faithful, but you lied so she could find out later and hurt even more? She just wanted the guy she loves the most to love only her. I
see..
Boy: Well, she..
His Best Friend:You broke up with her
because she’s good for you? She just wanted the best for you? She’s
broken now because you were selfish. Are you proud?
Boy: I broke her heart.. Because I couldn’t see what was happening.. What happened to me?
His Best Friend: You lost the girl that loved you like no one else could. You see? You didn’t want her when all she ever wanted was you. THAT’S
what happened..

Monday, October 24, 2011

Bila wanita yang digelar isteri tiada...

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 7:37 PM 0 komen



Bila SUAMI balik rumah.... Dia jadi heran giler halaman umah berselerak, surat kat peti pos tak berambil, anak-anak tengah main korek-korek tanah kotor, baju compang-camping, penuh dengan tanah dan kotoran, rambut tak bersikat, tak bermandi.. Masuk ke pintu rumah lagi lelaki tu terkejut.



waaa... mana isteri ku...



Ruang tamu lagi teruk berselerak. Lelaki tu melaung nama isterinya.. Sepi tiada jawapan. Masuk ke dapur, sinki penuh dengan pinggan mangkuk tak berbasuh, periuk tak bercuci, mencari apa yang boleh dimakan tetapi tiada makanan yang dimasak. Masuk ke bilik air, baju belum berbasuh apatah lagi berendam. Lelaki itu cemas mencari isterinya. Dia bergegas ke tingkat atas melihat isterinya terbaring di atas katil sedang membaca buku.



fuuu.. lega..



“Awak sakit ke?” tanya lelaki itu. “Tak lah”, jawab isterinya ringkas. “Kenapa teruk sangat rumah kita hari ni?” Tanya si suami lagi sambil meletakkan tangan di dahi isterinya, kot-kot isterinya demam.“Wahai suamiku, semalam semasa kita bertengkar, abg mengatakan yang saya ini hanyalah suri rumah, duduk di rumah tak sepenat diri abg yang duduk di pejabat, dan abg sering menanyakan apa kerja yang saya lakukan di rumah yang menyebabkan saya merungut kepenatan kadang-kadang..



lelaki tu pun berfikir...



Kalau madam takde kat umah, alangkah tenteramnya hidup ini. Boleh buat ape yang kita suka. Boleh belengkar kat depan TV tanpa sebarang gangguan mental dan fizkal. Pendek kata, FreeDoMmmmmlah!! But hairan bin ajaib, when dia betul-betul pergi meaning “She’s Gone”’ aku plak trasa separuh mati. Sehari dua memanglah shiokkk, no one shouting from the kitchen for help, no o

ne to komen this and that, no one to criticize. Everything will be smooth…



hahaha... takde yg nak marah ku...



Tp masuk hari ketige, I felt something missing. Lebih-lebih lagi bila tuala mandi dah berbau ‘asshemmmm’, tak tau la mana nak cari yang baru. Colgate da nak abis, tak tau kat mana dia stock up. Air suam da habis, malas nk boil… Masuk hari keempat, rindu mula terasa...





Apabila rindu mencengkam, semuanya jadi tak tentu arah. Tengok TV citer best pon jadi tak best. Nasik bungkus feberite jadik tak feberite. Makan kat 5 star hotel jadik rasa macam makan kat kedai AA. Lebih-lebih lagi bila laundry basket da makin bertimbun ngan baju kotor. Toilet dah mula licin berdaki.. Lantai dah berbelak, tak dimop.. Every nite, very the lonely, baring atas katil nengok ceiling blindly.. bila lonely gini, baru lah rasa benar kesepian.



Jangan kata sebulan atau setahun, belum seminggu isteri takde kat umah, aku dah rasa separuh pengsan. Masa ni barulah sedar netapa pentingnya seorang wanita bernama isteri… So guys out there.. jgn buli isteri kite. Kalau boleh, tolong dia buat kerja rumah. Bukan dok depan TV every weekend baca paper. Apa ingat dia tu kuli ker?! Maid ker?!! Kan dia tu bini kita, best fren kita, sweetheart kita.. Ingat duit hantaran yang kita kasik dia masa nikah dulu cukup ker nak bayar gaji dia ..................................................................seumur hidup ???



ingat balik..



And furthermore, kan sama2 kerja carik rezeki, sama jugak lah buat kerja rumah. Kadang2 bila poket kita sesak, tak ingat ker dialah orang yang paling dekat terdekat kita nak kenyeng-kenyeng duit. Tak kesian ker nengok bini kita? Dah la satu hari keja kat office, balik pulak kena buat kerja rumah lagi… penat tau! Kalaulah aku diberi peluang jadik seorang wanita,… tak rela!!! So to all mums and wives out there, live will be meaningless without You mothers. Uwaaaaaaa!!



SAYANGI LA KAUM PEREMPUAN KERANA TANPA MEREKA ANDA KEHILANGAN SESUATU..

HARGAI MEREKA!!!!!



Dari ilham seorang lelaki.. “ Wanita adalah insan istimewa, biarkan mereka terus membebel, merengek atau mengilai seperti Pontianak. Seburukburuk perangai wanita, ia akan terus melekat di hati kita selagi hayat di kandung badan”

sile share slpas mmbace agar lelaki tahu mghargai wanita ♥

Mate ku bulat. Hengko ade?

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 3:52 PM 0 komen
Wah manyak besar mate kucing aku nie. Haha alamak kantoi sudeh nampak taik mate. Baru bangun tido ker? Hehe

Kucing aku nie suke buat anak mate bukak besar-besar.. Nak nampak cantik kan.. Cantik daripada kucing lain.. Boleh lar mane tau masuk competition menang mate paling menyerlah haha

Aku geram dengan kucing nie jugak! Comel and bulu dia panjang macam kucing parsi. Plus dia nie tak suke orang peluk-peluk dia. Hamboi macam miss diva dunt touch-touch I ok.. Kuikui

※Sent using a Sony Ericsson Aino mobile phone※

Saturday, October 22, 2011

Kenape perempuan menagis?? Kenape ekk?

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 8:10 PM 0 komen


BILA PEREMPUAN MENANGIS

Pernahkan anda tertanya-tanya kenapa seorang perempuan menangis hanya kerana seorang lelaki? Mungkin sebab anda sudah terbiasa dengan auta bahawa perempuan memang suka menangis...

Seorang perempuan takkan menangis dengan mudah, tetapi hanya apabila dia mula menyintai anda, dia mula merendahkan egonya untuk anda semata-mata kerana anda.
... ...
Apabila dia menangis di hadapan anda,
Apabila dia menangis kerana anda,
Pandanglah matanya,
Bolehkan anda rasakan apa yang dia rasa?
Pernahkah anda CUBA untuk memahami apa yang dia rasa?
Fikirkan…
Berbaloikah dia menangis,
Dihadapan anda,
Hanya kerana anda?

Dia menangis bukan kerana dia lemah,
Dia menangis bukan kerana dia kasihan atau simpati,
Dia menangis,
Kerana dia tidak lagi mampu untuk menangis didalam hati,
Kesedihan yang dirasainya menjadi semakin berat untuk disimpan.

Guys,
Cuba ambil masa untuk berfikir,
Jika si dia menangis hanya kerana anda,
Mungkin sudah tiba masanya anda fikir kembali di mana silap anda,
Kerana hanya anda tahu jawapannya.

Fikirkan,
Kerana suatu hari nanti,
Ianya mungkin terlalu lambat untuk menyesal,
Atau terlalu lambat untuk mengucapkan “maafkan saya…”

Guys, kalau seorang perempuan menangis kerana anda, janganlah anda membiarkan dia menangis keseorangan. Beradalah disisi dia, menemani dia, kerana dialah yang akan setia dengan anda sehingga akhir hayat anda.

Guys, kalau seorang perempuan menangis kerana anda, janganlah anda meninggalkan dia selagi dia masih memerlukan anda. Kerana anda akan merosakkan hidup dia.

Guys, jangan pernah mengungkapkan rasa cinta anda kepada seorang perempuan selagi anda belum benar-benar yakin dan sedia untuk bercinta. Kerana anda hanya akan membuatkan si dia menangis dan sengsara...Mudah bagi seorang perempuan untuk berpura-pura melupakan cinta lamanya terutama cinta pertama, tetapi bukan mudah untuk membuang parut dalam jiwanya...

Wednesday, October 19, 2011

Pikachu meow meow geram! Lorh..

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 5:25 PM 0 komen
Eee.. Geram! Rase nak tarik jer misai kucing nie. Comel lar.. Pandai lar dorang nie edit tukar-tukar kaler bulu kucing nie.

Aku nie reti edit tukar kaler mate jer tau. Ala-ala kucing ku pakai contact len ler.. Korang ade? Haha padahal same jer edit mate ngan bulu gune photoshop.

Comel gile! Tengok banyak-banyak kali macam nak tarik telinga meow meow nie pun ade. Habis lar kucing nie kalau dapat kat aku haha.

※Sent using a Sony Ericsson Aino mobile phone※

Sunday, October 16, 2011

Rahsia Hati Seorang Wanita

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 4:52 PM 0 komen


Rahasia Hati Seorang Perempuan

(¯`v´¯)
..`•.¸.•(¯`v´¯)
............`•.¸.•``(´'`v´'`)
. ......................`•.¸.•´* ƸӜƷ.¸¸¸.•• ƸӜƷ*
SENSITIF : bukan bermaksud suka merajuk , tapi hanya ingin bermanja dan mendapatkan perhatian (✿◠‿◠)

CEREWET : bukan bermaksud FUSSY tak menentu , kadang ingin LELAKI mengikut kata-katanya sekali aja (✿◠‿◠)

HALUS : ibarat sehalai sutera , cantik , mulus , lembut dan mudah tercabik dan koyak .. walaupun seorang wanita memaafkan seseorang yang lain atas sebab kesalahan , biasanya WANITA akan ingat kesalahan tersebut untuk disimpan jadi pelajaran., Bukan DENDAM (✿◠‿◠)

IKHLAS : ikhlas seorang wanita tak perlu diragui (✿◠‿◠)

KORBAN : WANITA sanggup berkorban apa saja untuk seseorang yang amat disayangi , termasuk
ibu bapa , anak-anak , dan suami ... WANITA amat tabah (✿◠‿◠)

PRIHATIN : sentiasa memerhatikan keadaan sekeliling dalam diam (✿◠‿◠)

MANJA : walaupun dia adalah seorang WANITA yang pandai berdikari., naluri seorang WANITA tetap seorang WANITA ., suka bermanja hanya kepada insan yang bernama LELAKI , namun juga sesama kaum (✿◠‿◠)

EGO : WANITA yang terlalu sayangkan kekasihnya sanggup menolak ketepi EGOnya apabila bertemu dengan yang dicintainya (✿◠‿◠)

CINTA : CINTA pertama bagi wanita adalah yang paling dalam dan tulus... bukan di khianati (✿◠‿◠)

SEKS : seks bukanlah segala-galanya buat WANITA krn WANITA diciptakan dengan 9 nafsu dan 1 akal ., NAFSU yang banyak dan tidak tertumpu kepada satu saja ., LELAKI pula dijadikan dengan 9 akal dan 1 nafsu ..., fungsi lelaki adalah membimbing WANITA dan bukan menghanyutkan wanita (✿◠‿◠)




*credit: Agak², Bila Kita Boleh Couple~?

Saturday, October 15, 2011

Hantar gune Aino Wawa :)

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 7:49 PM 0 komen
Entah menjadi tak aku pakai emel handphone Aino aku nie hantar kat blog. Kalau ade, ade lar hehe al maklum 1st time mau try.
Aku attach sweet kapel nie sebagai percubaan pertama blogging gune Aino :). Sweet kan pasangan GAY nie. Haha gay?
Sent using a Sony Ericsson mobile phone

Wednesday, October 12, 2011

Meow! Meow... Meow Story Moryy.. :) Sayangilah haiwan paling comel nie..

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 5:22 PM 0 komen


Aku memang suka sangat.. sangat kucing tau! Diorang nie haiwan yang paling comel kat dunia nie dan kelakar layan gelagat kucing-kucing. Aku ade bela kucing, suka buli diorang! Tapi! Tak dera diorang tau! Kesian kucing aku sekor nie hah... Beruk Manusia mane tak ade hati perut usus bontot langsung! Tak ade sifat belas kasihan buat kucing aku nie kaki sakit dan bengkak. Memang aku dah sumpah-sumpah orang yang buat macam tu kat kucing aku.. Sumpah kau jadi cacat sebelah kaki, biar padan dengan hidung kau! So aku share la dari post kawan aku supaya menjadi iktibar bagi kita semua yang kita perlu sayangi mereka.. 


Kucing dengan kehidupan aku memang sinonim, almaklumlah mak dan arwah ayah aku d...aripada dulu lagi membela kucing ni sampaikan kalau korang datang umah aku memang penuh dengan kucing, sekarang ni bila dikira balik, adala dalam 16 ekor. Apa yang aku nak sharing kat sini ialah bagaimana makhluk ciptaan Allah ni memainkan peranan dalam kehidupan kita terutamanya aku. Dari dulu lagi aku dididik supaya membelai dan mengasihani kucing, sampaikan semua kawan aku tahu yang aku ni sayangkan kucing, diorang tak hairan dah kalau aku bercakap dengan kucing sebab diorang dah biasa. Nasib baik la diorang tak anggap aku ni gila!

Motif posting aku kali ni adalah untuk share dengan korang balasan daripada kita mengasihani binatang ciptaan Allah ni. Aku percaya kalau rumah korang selalu didatangi kucing yang korang tak pernah lihat or nampak then korang bagi makan then korang nampak kucing2 tersebut bersantai di sekeliling rumah korang, itu bermakna rumah korang penuh dengan rezeki2 yang Allah kurniakan, insya Allah. Kadang2 kat kedai makan, ada kucing yang lapar, apa salahnya kita bagi sikit cebisan2 lauk or tulang2, tak luak pun makanan kita, ye tak? Mungkin bukan di dunia kucing tersebut akan membalas jasa kita tetapi mungkin di akhirat. Ustaz aku time aku sekolah dulu pernah berseloroh, dia cakap mungkin kucing yang kita pernah tolong nanti di akhirat akan menolong kita, misalnya time nak menyeberangi titian siratul mustaqim, mebi kita terjatuh dan tak mustahil kucing yang kita pernah tolong di dunia akan menyambut tangan kita naik ke atas semula, wallahu alam...

Pernah satu ketika dulu time aku takda job, sen pun takda, seingat aku dalam poket ada RM3 je, time tu lapor yang amat, pegilah aku ke 7E, beli air tin dengat roti, time tu tengah malam dah, tengah makan roti sebungkus tu tiba2 muncullah seekor kucing betina, comel yang amat, aku ni takleh tengok yang comel2 ni, huhu. Jadi aku pon share lah sikit roti yang tak seberapa ni padanya. Lahap sunggoh dia makan, lapar agaknya, tengok perot pun kempis, tak makan 2-3 hari kot, jadi malam tu aku menikmati rezeki Allah dengan kucing tu. Abeh dah makan, dia terus naik duduk atas peha aku, aku paham, kalau dia buleh cakap, mesti dia cakap "Terima kasih". Aku usap2 badan dia, terlena dia atas peha aku. Aku gerakkan dia la nak balik, aku letak dia atas lantai. "Next time kita jumpa lagi!" Sambil aku start motor dan terus blah. Sebulan lepas tu aku datang lagi, aku tercari2 jugak mana pegi kucing ni, tak sampai lima minit, aku tengok dia datang sambil berlari2, ya Allah, ingat lagi kau kat aku. Tetiba je aku teringat manusia sesama kita ni, kadang2 kawan yang kita pernah tolong langsung tak ingat dah kat kita tapi berlainan dengan makhluk Allah yang lain.

Ada satu lagi pengalaman aku, masa tu aku stay umah membe aku, pagi2 tu aku keluar nak makan nasik lemak, ada sorang gerai milik seorang makcik tua ni kat satu simpang jalan, jadi aku pun singgahla makan. Aku tengok kat tepi gerai dia ada satu balang yang penoh dengan friskies yang penuh tapi aku tengok takda seekor kucing pun. Kebetulan time aku abes makan tu dia dah nak close gerai dia. Pas aku bayar then sebelom aku start kereta aku tengok makcik tua tu panggil kucing2 dia keluar lalu makcik tu tuangkan friskies tu atas kertas surat khabar. Lebih dari sepuloh ekor kot yang datang. Aku keluar then aku borak ngan makcik tu, sepanjang perbualan tu, ada satu yang aku kagum, makcik tu kata "Kucing2 makcik ni makcik bagi makan selepas makcik tutup kedai, sebab makcik ada pesan kat diorang, time pelanggan ada jangan keluar, nanti ganggu pelanggan makan." Begitu taat kucing2 tersebut kepada tuannya!

Last nak share, kat kampung aku ada market jual ikan, kalau korang pegi time malam selalulanya jam 9 malam, korang akan nampak satu Estima kaler itam akan datang bawa makanan kat kucing2 dan anjing2 kat dalam market tersebot. Aku pernah sekali sempat berborak dengan pakcik pemilik Estima tersebot, salah satu ayat yang aku nak share dengan korang adalah "Dah dekat 10 tahun pakcik bagi makan kat kucing2 dan anjing2 kawasan ni, alhamdulillah, berkat kita tolong diorang, Allah murahkan lagi rezeki pada pakcik sekeluarga. Kalau pakcik tak datang, entah sapala lagi nak bagi mereka makan." Sesungguhnya ternyata Allah murahkan rezeki pakcik tu sebab dia sanggup share rezeki dengan makhluk2 Allah yang lain.

Kita sama2 pikirkan, kalau kita nak rezeki kita murah, sentiasalah berkongsi rezeki yang kita dapat dengan makhluk2 Allah. Insya Allah, Allah murahkan lagi rezeki kita! Impian aku sekiranya rezeki aku dilebihkan Allah, aku nak buat satu rumah or tempat untuk kucing2 terbiar, bagi makanan dan perlindungan untuk mereka. Moga2 kita dapat mewujudkan rasa kasih sayang kepada makhluk2 Allah yang lain. Segala kekurangan datang dari aku dan semoga niat yang baik akan membawa seribu kelainan dan keberkatan buat kita. Insya Allah.


-Tanpa mereka sunyi aku tau nanti....Mereka lar PENYERI HIDUP Wawa :) sentiasa buat Wawa tersenyum dan gelak terbahak-bahak terkeluar kahak-

Monday, October 10, 2011

Aku suke makan Ikan Sardin... Tibe-tibe pulak bwekkk!! Oh tidak!!!

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 10:08 PM 0 komen


Ade lar kawan aku nie shared link mengenai keburukan makan ikan sardin? Yup! Ikan sardin! Dah lar aku gila suka sama cinta ikan sardin nie! Sedap ikan sardin... Tapi.... Jom baca ape kawan kite share..




BARU KUTAHU BAHAYA SARDIN. ..ada betoi ka..

Erm...terjumpa artikel ni setelah dinasihati seorang sahabat supaya berhenti makan sardin....ups, this is my last menu mkn sardin... cuba sedaya upaya...takut lak baca artikel di bawah :-
Penemuan menakjubkan. .JANGAN MAKAN SARDIN
Assalamualaikum wbh

Saya dilahirkan dari keluarga miskin. Ibu bapa saya mengusahakan kebun getah. Waktu kecil, apabila ibu atau bapa membeli ikan sardin dalam tin, ia seperti satu makanan mewah. Sejak kecil memang saya suka makan sardin. Apatah lagi kalau masakan sardin yang dimasak oleh arwah ibu. Walau pun saya suka makan sardin, namun tidak berpeluang makan dengan kerap maklumlah bagi keluarga saya ketika itu, ia dianggap mahal.

Harga ikan sardin dalam tin pada hari ini dikira amat murah. Dalam lingkungan RM3 – RM4 sudah dapat satu tin sardin bersaiz besar. Kalau nak dibandingkan dengan membeli ikan kembung segar di pasar, rasanya lebih mudah dan murah membeli ikan sardin dalam tin. Tidak perlu memproses buang perut dan membasuh dan membubuh garam dan kunyit. Pendek kata, kalau beli ikan sardin, buka penutup, potongkan sedikit bawang dan tumiskan dengan cili, dalam tempuh yang singkat sudah siap lauk ikan sardin.
Tabiaat suka makan sardin saya berterusan sesudah kahwin. Namun tidak kerap kerana isteri kurang gemar ikan sardin.

Setelah saya berkenalan dan berguru dengan arwah guru, barulah saya terpaksa berhenti terus dari makan ikan sardin. Arwah guru saya bertegas memberikan arahan kepada saya “JANGAN MAKAN IKAN SARDIN”. Satu ketika setelah lama tidak makan ikan sardin, sewaktu saya makan tengahari bersama arwah guru, saya sangat terliur untuk makan lauk ikan sardin. Saya mengambil sepotong ikan sardin. Selepas itu, arwah guru saya tidak mahu bercakap dengan saya untuk beberapa jam kerana sangat marah kepada saya kerana mengambil lauk ikan sardin.

Lama kelamaan saya terpaksa belajar untuk tidak makan lagi ikan sardin. Alhamdulillah dengan pengalaman yang Allah berikan sepanjang bersama arwah guru dan terlibat dengan beberapa kes orang yang suka makan sardin, akhirnya kini saya memandang sangat jijik ikan sardin. Saya tidak akan memakan karipap ikan sardin dan sandwic sardin yang dihidangkan setiap kali mesyuarat di pejabat saya.

Mari kita lihat ikan sardin. Sewaktu saya suka makan ikan sardin dahulu, saya sangat suka makan bahagian tulang ikan sardin kerana ia lembut. Bagaimanakah ikan sardin ini diproses sehingga semua tulangnya menjadi lembut??. Kalau kita membuat eksperimen sains yang mudah di rumah dengan merebus seekor ikan kembung selama 3 hari 3 malam secara berterusan, insya-Allah akan kita dapati bahawa tulang ikan kembung ini tidak akan lembut. Mari kita ubah eksperimen ini dengan menggunakan pressure cooker memasak ikan kembung tersebut selama 3 hari 3 malam juga. Keputusannya akan tetap sama, tulang ikan kembung ini akan tetap keras.

Apa yang ingin saya persoalkan di sini ialah mengapa tulang ikan sardin ini sedia lembut apabila dikeluarkan dari tinnya? Jawapannya ialah sudah tentu terdapat bahan kimia khas yang dimasukkan ke dalam tin ikan sardin ini yang telah bertindak balas dengan tulang ikan ini sehingga menjadikan tulang ini lembut. Mengikut arwah guru saya, bahan kimia inilah yang menjadi ancaman kepada manusia apabila mereka memakan ikan sardin.

Apakah ancaman kepada manusia apabila memakan ikan sardin? Pemerhatian pertama atau kes pertama yang gunakan sebagai bahan bukti buruknya amalan makan sardin ialah kes seorang jiran saya yang terpaksa dibuang keseluruhan rahimnya kerana ketumbuhan fibroid di dalam rahimnya. Semenjak sekian lama saya berjiran dengan hamba Allah ini, saya memang tahu melalui anak-anak saya yang kerap ke rumahnya bahawa hamba Allah ini memang gemar memakan ikan sardin dan mee maggi. Maklumlah bagi seorang wanita dengan kerjaya besar yang sentiasa sibuk dan tiada orang gaji, penyelesaian mudah ialah memasak nasi berlauk ikan sardin dan kalau ingin lebih ringkas, stok mee maggi sentiasa tersedia.

Hamba Allah ini telah kehilangan rahimnya semenjak usianya awal 40an. Begitulah, jikalau kerap seseorang terutama sekali orang perempuan gemar makan sardin, jawapannya, pelbagai tumor seperti fibroid di dalam rahim akan insya-Allah diberikan oleh Allah. Fibroid sebenarnya adalah sejenis kanser benign yang tidak merebak ke bahagian lain tubuh. Sebenarnya berdasarkan pemerhatian- pemerhatian lalu ini boleh dirumuskan seolah-olah di dalam tin ikan sardin terdapat sejenis bahan kimia yang bersifat karsinogen (bahan kimia penyebab kanser). Apabila kerap dan sudah cukup tempuhnya, ia akan menyebabkan tumor atau kanser samaada benign atau malignan. Namun dalam pemerhatian saya ia banyak menyebabkan fibroid dalam rahim dan tumor.

Antara sampel kajian saya yang suka dan kerap makan sardin ialah seorang hamba Allah yang secara tiba-tiba sewaktu mengandungkan anak keduanya iaitu seorang anak perempuan tiba-tiba mengidam makan ikan sardin. Hampir setiap hari sepanjang mengandungkan anak perempuannya ini hamba Allah ini akan makan ikan sardin. Akibat dari tabiaat ini, sebaik sahaja aak perempuan keduanya ini dilahirkan, terdapat ketumbuhan pada rahim bayi perempuan ini. Pembedahan terpaksa dilakukan ketika bayi ini berusia kalau tidak silap saya 3 bulan. Begitulah azab diperolehi dari tabiaat gemar makan ikan sardin.

Namun saya bersyukur kepada Allah swt kerana sebenarnya isu makan ikan sardin inilah yang antara menjadi punca sehingga akhirnya hamba Allah ini belajar ilmu agama dari saya sehingga pelbagai amalan syirik dan tangkalnya alhamdulillah telah dapat dibuang. Hamba Allah ini kini alhamdulillah telah menjadi antara murid saya yang banyak sekali mendapat pelbagai rahmat dari Allah walaupun dahulunya jahil.

Sebagai latihan pengukuhan kepada para pembaca budiman semua, cuba lah buat sedikit kajian ke atas mana-mana kenalan atau saudara mara yang pernah mengalami sebarang kes tumor atau fibroid dan selepas itu kajilah sejarah permakanan mereka ini. Kemungkinan besar mereka ini memang gemar dan kerap makan ikan sardin. Dengan itu marilah pembaca sekelian memboikot makan ikan sardin semoga insya-Allah dijauhkan Allah dari terkena sebarang penyakit berkaitan tumor, fibroid atau sebarang penyakit kanser lainnya.

Sekian untuk kali ini. INGAT, jangan makan ikan sardin.

Setakat mana kebenaranya

Wassalam wallahualam


-The End-


(Tapi tak boleh lar nak tinggal... Teringat aku keje GSC dulu Ikan Sardin tu favorite makanan aku time duit seciput jer...)


-Sekian-

Sunday, October 9, 2011

Nak Ipad 2 atau Apad irobot?

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 11:23 PM 0 komen
Hamboi... hamboi.. sekarang orang asyik sibuk nak beli ipad 2 dan ade dah beli. Jeles aku! Aku mane lar mampu mau beli benda alah nie beribu-ribu. Adeh lain la kalau kawin dengan datuk orang kaya haha! Tapi tertarik jugak dengan pakej yang ditawarkan oleh Digi. Lagipun tu untuk internet plan ipad jer pun.


Canggih memang canggih.. Boleh main facebook tapi sayang ler tak boleh pulak nak main facebook games. Kadang-kadang main facebook pun ade jugak boring, nak hilangkan boring kite main layan games buang habis masa kat situ haha.

Tiba-tiba aku ade lar jumpe benda alah satu lagi nie rupa macam ipad tapi bukan.


Bila nampak Apad nie, teringin nak beli yang nie pulak. Al maklum ler aku punye laptop tak dapat diselamatkan. Dah tak ade denyutan nadi lappy aku tu.. Sedih betul! Yang best aku review Apad nie dijual murah dalam linkungan harga RM200-RM400 macam tu. Ade dia bagi sekali dengan keyboard free and yang kena charge, tengok penjual lar.

Tapi tak semua kedai jual Apad irobot nie, cuma ade kat internet jer aku search. Apad nie ade flash so boleh main games facebook :). Walaupun RAM dia tak berapa lar laju macam Ipad 2 tu... Tambahan pulak Apad nie ade Android Froyo so ade bermacam-macam application kite boleh download.

Minat pulak aku mau beli Apad nie, murah and ade penjual tu siap bagi 2 years warranty. Walaupun panjang warranty mau jugak kena pergi Penang hoho. Nasib baik dekat kampung aku. :) . So itu saje lar! Biar aku mimpi gajet nie. Mane tau turun dari langit. Kedepap! kelapa jatuh! Kannn... See ya!

Tuesday, October 4, 2011

Autoplay Youtube kat blog :)

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 3:46 PM 0 komen
Aku nie kadang-kadang menggatai jugak jari-jemari mau klik sane sini situ... And then terjumpe lar cara nak autoplay youtube kalau letak kat blog korang atau website korang. Selalu aku nampak ramai yang taruk lagu kat blog dorang gune player kat fullmusik betul tak? betul tak? Sebab aku pun taruk jugak http://www.emocutez.com

Tapi susah jugak kalau tak ade nak pause lagu tu bila kita tak mau dengar kan... Ade lagu yang kite nak tu tak ade lar pulak kan.. So aku decide nak gune video youtube, boleh pause and play suke suki kau ler sambil taake a break bersame kit kat :) Youtube dulu kan boleh setting sendiri autoplay tapi sekarang dah tak ade nak letak coloful gitu.. gitu.. nak buat camnie lar.. camtu lar... R.A.I.N.B.O.W bagai... bla..bla.. http://www.emocutez.com

OK JOM! Masa korang play video youtube kat bawah tu ade button untuk SHARE kan, korang klik and then nanti keluar button EMBED dengan EMAIL. Korang klik yang EMBED tu akan keluar macam ginie...

*klik untuk besarkan
Kat code...





Korang tambah code yang nie aje   macam ginie.. Ikot macam saye...



Dah siap! Korang dah boleh taruk kat blog korang :) macam aku dah buat kat blog..

Selamat mencuba!
http://www.emocutez.com


Friday, September 23, 2011

Manyak cantik ini punye tempat! called Taman Cahaya Lip! Lap! Lip! Lap! eyeke?

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 8:54 PM 2 komen
MEI
...
.
JUNE
..
.
JULY
..
.
AUGUST
..
.



SEPTEMBER! HERE I AM!http://www.emocutez.com
Yeah.. Manyak malas ini punye olang mau update blog.
Dah berhabuk tebal jadi tempat pembiakan tikus-tikus bername Hamster. 
Nampak tak? Nampak tak? Kalau korang nampak tikus rumah or tikus muncung tu ke... SAH! Korang tak comel. Sape nampak tikus Hamster baru lar korang comel!.

Location: i-city, Shah Alam
Date: 17 Septembaer 2011 (Sabtu)
Status: Makan-makan open house kat i-city, Shah Alam sambil menikmati keindahan cahaya lampu lip lap raye hehe :)


Akhirnye... salah satu impian aku dah capai. Mau pergi i-city! http://www.emocutez.com
Namenye aku nie duk kat KL tapi susah benor nye mau pi Shah Alam. 
Mesti korang and korang dah pergi kan? Aku jer ketinggalan kebelakang sikit.. SIKIT ok heheh


Begitu cantiknye time waktu malam pasang lampu pokok-pokok dan ade haiwan-haiwan. Eeeee... Best ye! Mau ambik satu dua pokok lampu-lampu gitu taruk kat rumah la! Biar rumah aku Lip! Lap! Lip! Lap! Jauh dah boleh nampak rumah aku. http://www.emocutez.com



Tapi serius! Waaa tala puas mau keliling sane sini situ.. Sebab... Sebab... Terpaksa meninggalkan i-city dengan segera. http://www.emocutez.com
Aku bukannye naik kereta mau duk sane lame-lame.
Join orang rombongan mau pergi makan-makan open dari Datuk Seri Najib.
Disebabkan aku nie pendek la, aku cume nampak kilau-kilauan kepala dia aje! (Shhhh!!! jangan bagitau pak Najib pulak)

Tapi pape pon aku dah sampai sane! Heppy sangat beb! Kenyang perut! Nanti suruh bapak kite name Nasir Chin bawak kite pergi sane lagi.. Buat comel sikit mau mintak  http://www.emocutez.com
 Boleh lame-lame dan.... Ohh yee.. Lupe video yang aku rakam kanak-kanak riang main ketulan ais :)

~Enjoy~
Sorry agak crowded dengan orang ramai.

Thanks to my Cute AiNo!

Daa~
http://www.emocutez.com

Photographer: Nasir Chin
Editor photo: Wawa Nasir
Cute Onion Club - Onion Head
 

Wawa Takizawa Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting