Sunday, December 19, 2010

GSC BTS :)

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 11:56 PM 2 komen
Aku bermula keje kat sini pada 4 MAY 2010. Masih ingat lagi ek budak nie. Semestinye la ingat kalau 1st time mintak keje dapat haha~. Sebelum ni mintak keje tak pernah nak dapat lagi-lagi part time. Pernah la jugak mintak keje lepas SPM, tapi semua tak dapat. Sebab ape, aku budak hingusan XD kehkeh

Kira tempat keje yang kedua la. Sebelum ni aku keje kat office masa praktikal. Belajar la keje-keje dokumen semua benda tu. So aku yang tak pernah nak guna mesin fotostat dah reti gune :) Walaupun kadang-kadang hadapi akaun yang memeningkan kepala.<-- bayangkan macam gunung berapi nak meletup tu (eh betul ke ni?)

Habis aje praktikal terus mintak keje part time kat sini sementare nak sambung belajar degree. Sekarang dah hampir 8 bulan jugak keje. Walaupun gaji yang tak seberape ni pun aku sanggup keje. Kenape? Sejak aku keje kat sini aku tak pernah dapat ramai kawan.

Dari dulu lagi aku nak berhenti keje tapi sayang nak tinggalkan. Kalau tak memang dah berhenti keje sebelum raye aidilfitri dulu. Disebabkan aku ade ramai kawan kat sini, aku tak jadi nak berhenti. Diorang semua ambik berat pasal aku. Lagi-lagi time aku sedih gile dompet aku hilang. Ramai yang tolong carikan even yang tak rapat dengan aku pun sanggup cari sampai ke 7 Eleven monorail, last tempat aku perasan dompet hilang.

Aku seronok keje kat sini bukan sebab dapat tengok wayang free-free aje. Dulu aku bukannye kaki wayang macam sekarang. <---- dah keje kat wayang mesti la tengok wayang kalau tak macam mane nak cerita kat customer hehe~ (yer yer aje)

Yang buat aku tak lupa time aku cari stub tiket yang patut aku koyak. Dah la kena cari dalam beribu-ribu tiket huhu~ Sampai lewat malam aku cari. Kalau tak ade orang yang tolong carikan memang esok petang pun tak sudah. Aduhai~ Tapi akhirnye jumpe jugak. Haha~ Yang kelakarnye tiket customer tu lewat malam punye show. Haiyoo~ macam ni la kalau budak pelupa. Walaupun nampak perkara kecik je tapi aku ni keje memang serius semate-mate SATU stub tiket aje boleh effect jadi masalah pulak nanti.

Kadang-kadang aku terpikir jugak kata-kata kawan aku yang aku anggap macam abang aku sendiri. Dia cakap sampai bila nak keje macam ni? Dia pun pikir yang same macam aku. Nak tinggalkan GSC BTS bila dah tak ade kawan lagi kat sini. Tapi kawan sentiasa ade. Akhirnye dia pun buat keputusan nak sambung belajar bahasa Perancis tahun depan. Aku?? Masih belum ade buat keputusan lagi.

Kena la pulak time aku apply nak jadi Crew Leader kat sini, surat tawaran sambung degree pun sampai. Time tu pening jugak. Haiyoo~ Tawaran kemasukan bulan depan pulak tu. Aku jadi trainee Crew Leader pun belum habis lagi. Pening-pening...~ Tawaran dari kolej yang same tapi kali ni kat KL. Boleh la cakap dekat dengan tempat keje. Tapi tak macam penat ke kalau keje sambil belajar?

Kenape aku nak jadi Crew Leader? Nape ek..? Maybe sebab gaji tinggi sikit tapi lebih kurang same jer (aku nak tolong kewangan family) sebab tu sanggup lepaskan nak beli handphone baru :(  <---tapi nak keje kat sini jugak. Kedua sebab aku nak tolong staf jugak. Diorang kekurangan CL, so ade jugak yang tolong closing staf. Lagi pulak bertambah nye satu lagi level kat tingkat 10. Aku pikir aku jadi pun nak ringankan beban diorang. Ke dengan adenye aku bertambah lagi beban?


Nak sambung belajar atau keje?










TO BE CONTINUED...
Cute Onion Club - Onion Head
 

Wawa Takizawa Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting