Monday, November 8, 2010

Akhirnye... Graduation Day! at PICC, Putrajaya

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 5:28 PM
Waaa~ dah masuk bulan November baru la ade idea nak karang blog. Malas nak menaip pun ade. Kan bagus dapat yang jenis berteknologi tinggi yang tak perlu nak menaip. Just cakap dia automatik tulis haha~ < bagus betul manusia sekarang ni! makin jadi orang malas.

Al-maklum la dah sebulan tak bukak blog. Macam-macam orang hantar mesej kat shoutmix pun tak sempat nak baca and balas. Sejak-sejak ni asyik sibuk keje sampai malam kan. Nak cari duit. LAgi-lagi Wawa kumpul duit nak KONVO. Lagipun Wawa start cari rezeki pun bermula dari Tingkatan 3 selepas PMR. Berniaga depan rumah jual ais krim, bihun goreng, keropok lekor dan macam-macam la bermodalkan RM100 (permulaan) mintak kat ayah hehe~ So dah tau susah senang ke cari duit. ok ok topik lain!

Best jugak dapat cuti sampai mintak kaw-kaw 5 hari cuti, melebih-lebih budak ni. Habis la.. Gaji nanti confirm! sikit. Tu la banyak sangat cuti!

Setelah penat lelah study punye study. Akhirnye graduate jugak budak bername Wawa ni pada 6 November 2010. Masa 5 November jatuh hari deepavali tu kena hadir untuk raptai. Orang punye seronok cuti time ni.


Masa nak bertolak pergi PICC, Putrajaya nak pergi majlis Konvo tu la ade aje masalah timbul buat Wawa mood down. Masalah yang tak boleh nak cakap. Tapi sesampai aje kat sane jumpe kawan-kawan hilang pulak muke monyok tadi hehe~ Tu la WAwa cakapkan kawan tu ubat penawar hati yang sedih. d~.~b pandai buat ayat.hehe belajar dari drama kat TV kate kan XD


Sebelum masuk dewan dah la Wawa duk menahan nak pergi toilet tak menjadi. Sebab masa hari raptai habis tudung basah kena tembak dengan air kat toilet tu. Dah boleh mandi pulak kat situ. d~.~b Free-free aje kena siram! Start masuk dewan dah tak boleh keluar pulak. Paham-paham aje la time tu rase ape. Fuhhh~


Time name-name dipanggil, macam-macam gelagat orang pergi ambik sijil atas pentas. Mase tu terpikir pulak kat kepale. "Jangan pulak tersandung kat atas pentas nak ambik sijil tu sudah..." memang memalukan! Yang best nye selepas name Wawa dipanggil and then dah balik ke tempat duduk.. Terus Wawa ni sambung tidur pulak kat dewan tu. Malas nak dengar ceramah plus yang name-name yang belum panggil. Berape ratus orang lagi yang belum dipanggil. heee~ Nakal betul budak ni! Belajar dari cerita Magika la ni.. Korang patut ikut perangai si Wawa ni. BETUL! tak rugi kalau ikut..


Gambar hari konvo pun tak banyak ambik. Tak menyempat nak bergambar dengan kawan-kawan. MAne tak nye kalau kat situ dah penuh dengan orang ramai. Sesak-sesak.... Sempat bergambar dengan family aje la. Itu pun si adik tak nak join sekali ikut.


Tak ape! Tak ape!... Ni ade berape aje la Wawa tampal kat blog ni ye.. Wawa ni dah tak suka masuk gambar dalam facebook. Semua taruk kat blog aje..hee~





 Dah la Wawa ni tak reti nak pakai jubah. Ini pun pakai dengan bantuan kakak and mak yang tolong kan.heee~ Kalau tak ade diorang ni.. Ape nak jadi jubah yang Wawa pakai. Nanti tak nampak macam jubah jadinye. Bila pakai jubah terasa macam dalam cerita HARRY POTTER pulak. Kan... kan.. kann?? Cuba tengok betul-betul. Cuma kurang aje kat situ.. Tak ade tongkat sakti aje heee~ <<< mentang-mentang cerita tu nak keluar boleh pulak budak ni berangan.. ( banyak makan buah berangan harap maklum! )







 Bersame dengan MAK tersayang. hee~ Dalam banyak-banyak makanan, masakan mak la yang paling Wawa suke! Sebab Mak selalu masak makanan yang Wawa suke. heehe~ TANPA SAYUR!


Bersame dengan Abah! Walaupun kadang-kadang tu Abah suke sangat kacau Wawa... Yang best tentang Abah ni... kan.. kan.. kan.. suke bagi upah kalau nak tolong dia buat keje hehe~ tu yang laju aje buat keje dia dalam photography..

Lastly...


Bergambar dengan kakak.. Dulu kecik-kecik memang kiteorang ni tak satu kepala! Asyik bergaduh aje memanjang. TAK NGAM! Dan sekarang bergambar jugak sekali d^.^b Nak keluar same pun dah jarang. Masing-masing busy dengan keje.

Semua bergambar dengan family aje, kawan tak menyempat nak bergambar. Adik pun tak ade dalam gambar. Tak ape la maybe Konvo akan datang la pulak kan. Mase tu baru la paksa adik datang!

Sekian saje post setakat nie..
~WAWA TAKIZAWA~

7 komen:

mashi toma said...

owh.. xbyk ea pic wawa.. sma la... huhu.. tp k.mas xmsuk dlm blog.. hee.. xsesuai~ XD

Wawa Takizawa said...

mashi toma:

xbyk pon.. nk brgmbar ngan kwn2 len pon xnmpk btg hidong dah huhuk
nape xmsok dlm blog??

mashi toma said...

sebelum jawab..nak tnye dlu.. awat xmsuk kt FB ^^ huhu.. ntah la.. idea ade.. tp..ble da bka je FB..lpas edit2 pic.. cm mls nk update.. sume jd draft.. tah ble nk publish xthu ~_~

bungakuning . said...

Tahniah ! semoga terus sukses :)

Faarihin said...

wah.. tahniah sudah konvo.. good luck dalam dunia pekerjaan pula.. (^__^)

Wawa Takizawa said...

mashi toma:

malas nk msuk dlm fb..hehe
trus jer msuk blog..nk kne wat 2.. 3 kali kang
smbil wa cite smbil wa ltk gmbr hehe~

Wawa Takizawa said...

bungakuning:

tq2..
ade rezeki nk smbung blaja lg hee~

Post a Comment

Cute Onion Club - Onion Head
 

Wawa Takizawa Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting