Tuesday, October 12, 2010

berkawan selame 3 tahun :D

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 1:51 AM 5 komen
Wawa Takizawa kembali ke sekolah  blog ni!! Lame tak main tekan2 keyboard laptop ni. Keyboard tempat Wa kerja habis Wa 'kerjakan' sampai tercabut button dia dah. <<< ganas betul!

Hari ini HARI ISNIN bersamaan 11.10.10 Time ini la Wa dapat cuti and keluar jejalan dengan kawan yang sudah lame tak bersemuka dan bersuke ria sakan. <<< uiih? macam raya sakan ke? Selalu jejalan kat Times Square aje tapi kali ni kami pergi KLCC pulak. Tau2 barangan kat situ dah la mahal2. Cuma cuci mata pun dah cukup tengok harga2 kat situ. Ade jugak singgah Times Square sekejap sementara tunggu kawan lagi seorang datang sebab dia tak tau jalan ke KLCC kalau dari Times Square. Sementara tu sempat lagi kacau kawan2 kat sana. Selagi kawan tak sampai selagi tu menempek kat GSC.

Sesampai aje kawan kat Times Square.. Ape lagi terus pergi naik monorail ke LRT turun KLCC. Tunggu pulak lagi seorang datang kat kedai pak cik KINOKUNIYA. Ape lagi kalau handphone ade kamera memang gatal tangan nak petik snap gambar. Terjumpe pulak boyfriend Wa yang lame kat situ. Nak tengok?


 Itu la dia HIRO MIZUSHIMA, kekasih lame yang telah Wa tinggalkan. KUI* KUI* <<< sejak bila dia jadik boyfriend. Dia dah kahwin! hehe~ suka tengok dia COOL dalam MEI-CHAN'S BUTLER. Kan best dapat lelaki macam tu. Tapi belum pernah lagi jumpe.


 
 Bila seorang lagi kawan sampai, mula la ke sana sini tengok buku2. Kami ni ulat buku. Bukan membaca! Tapi tengok majalah2 kat situ. Dalam banyak2 Wa tengok majalah ni la Wa tertarik..



 Comel kan!.. kan!.. kan!.. Ye kan aje la! Bukan manusia kita aje yang pakai 3D ni. Anjing dengan kucing pun pandai pakai cermin mata 3D. Ini mesti tengok PIRANHA 3D! Sebab cinema kat sini mane ade keluar Piranha 3D.. Sebab nye untuk ditonton oleh Anjing and Kucing tengok. <<< ye la tu buat cerita tipu. OK la tu. Anjing suka cari gaduh dengan kucing and kucing dengan ikan? Wawa ni lalu kawasan buku2 yang tak boleh dibaca. Dah Wa ni buta huruf! Mane reti baca kalau dah majalah kat situ tulis bahasa jepun. Rasa macam tinggal kat Jepun aje hehe~ Tak ape.. Tak lame lagi pergi la JEPUN suatu hari nanti. Jumpe TACKEY! XD

Yang best nye part ni..





 Salah satu gambar yang diambil. Sebenarnya banyak kami tangkap semata-mata name glamor KINOKUNIYA tu. Banyak kali posing kat situ. Sampai orang yang lalu lalang kat situ pelik tengok gelagat kami kat situ. Macam2 ade perangai masing2.







Tunggu punye tunggu kawan yang no 3 mau datang dari bangi selepas dia habis kerja, kami ape lagi.. dah perut menyanyi dari lagu NEGARAKU ke lagu rock kapak jadi nye. Kami singgah makan SUSHI KING. Lagi2 ade BONANZA RM2 kami tak kan lepaskan. Hehe~ NAsib baik KAk Ayu ade membership card. Wa paling suka makan TAKOYAKI, tapi nak order staf dekat situ tengah sibuk melayan pelanggan ramai sangat. Jadi makan favorite ni pun jadi la..






Makan. Makan. Makan.





Badan aje yang nampak kecik. Tapi Wa mengaku! WA KUAT MAKAN! TApi berat tetap 44 KG! Kalau terlebih makan pun berat paling tinggi 45 aje. HOHO~ Dah berape jam tunggu Kak no 3 ni datang. Kami bertiga pergi masuk ISETAN nak jadi SETAN buat kerja ni.





U.F.O... Kapal UFO pun ade jual kat sini. haha! kapal yang dipotong kecik2 masuk dalam mangkuk untuk dimakan. NAsib baik besar2 dia tulis NON HALAL! WA ni suka sangat ambik benda2 pelik. Rasa nak makan mee tu tapi ade PORK pulak yang menyibuk masuk dalam mangkuk tu.

FUHH~ Dari tingkat atas sampai ke COLD STORAGE kaki masih kuat marathon lagi. Baru la akak lagi no 3 sampai. Terkaku sekejap! Lame jugak Wa pandang. Terpegun tengok Kak Atin datang dan banyak perubahan. Mane tak nye mata WA dah jadi mata ikan bulat tak berkelip <<< ade ke?

Singgah BURGER KING.. Akak Atin dah lapar. Tak menyempat orang tu rasmikan makanan dia, dah Wa NGAP! dulu dia punye hehe~

Ini la akak Atin yang Wa terpegun tengok tu. Macam MAK dengan ANAK kan?





Wa ni susah nak nampak la kalau dah bergambar senyum lebar mesti nampak mata sepet. Kan dah tak cantik! Suka benar sepupu ejek sepet. Dia tak sedar dia 2 kali 5 sama dengan 10 dengan Wa hehe~






Sebelum kami semua beredar nak balik, semesti yang tak boleh tinggal! Tangkap gambar lagi! Ye la. Bukan selalu dapat jumpe. Yang seorang dari Cheras, seorang dari Taman Melati dan seorang lagi dari Bangi. Semua akak2 Wa. Terasa muda dalam kalangan orang2 ni hehe~ Selama 3 tahun kami berkawan. Banyak pahit manis kami harungi. Ade gaduh manja.. ade sedih.. ade GEMBIRA!

KENANGAN yang TAK BOLEH dilupekan...


















Boleh pulak kaki Wa jadi kengkang macam tu?



Lastly, Wa nak cakapkan walaupun penat jejalan sana sini. Wa tetap seronok disisi kawan2 yang menyerikan hidup Wa.. HEHE~ <<< ayat tak boleh bla!





TOINK* TOINK*









p.s: Thanks kak Atin! Pinjamkan cermin mata hitam tu.. ngeeew~
Cute Onion Club - Onion Head
 

Wawa Takizawa Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting