Thursday, July 1, 2010

Kawen. Kawen Dan Kawen Lagi!

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 8:59 PM
Teringat masa dulu-dulu, time kecik-kecik lagi. Suke sangat main kawen-kawen. Buat nak tergelak bukan kawen dengan laki tapi girl sama girl. Masa tu kat kampung mane ade budak laki pun. Kesian kan. Kan. Kan... Ye kan aje la! Budak laki semua dah pupus time tu. Hehe~ Tak! Tak pun. Budak-budak laki mane nak join main benda-benda macam ni, diorang cakap "Main kawen -kawen ni sesuai dengan pondan, kiteorang laki-laki main TEMBAK-TEMBAK polis-polis ngitu". Sekarang mane nak panggil pondan dah, sekarang ayat BESH! NYAH gitu. Ok dah cukup!


Disebabkan aku sibuk dengan kerja dan tak dapat nak ikut ayah pergi sana pergi sini. So aku tak berape tau sangat perkembangan dunia fotografi ayah sekarang. Bukan tak tau langsung tapi tau la sikit-sikit. Dulu memang rajin la ikut pergi PENANG, KELANTAN, JOHOR dan mane-mane la. Yang baru ni pulak hari SABTU ni ayah nak pergi SEREMBAN. Tak dapat nak ikut jugak HUHU~ Dah la aku ni suke sangat! SANGAT! jalan sana sini. Lagi-lagi kalau dapat makan memang PENTING!

Baru-baru ni ayah dapat siapkan album kawen pengantin dari Bukit Fraser. Time ni sempat lagi pergi sana. Ade la kawan cakap. Best ke pergi sana. Tak ade ape-ape pun kat sana. <<<< yang ni aku cakap next entry nanti. Lagi satu album dari area Kuala Lumpur saje.



Setiap masa aku tengok aje ayah dah mula improve kerja photography satu per satu. Masa mula-mula memang baru mula nak belajar cara-cara ambik angle yang betul kan..kan.. Dulu main pakai shoot sana sini suka suki aje la. Tibe-tibe ayah buat bisnes wedding photographer sebagai pendapatan tambahan. 


Yang ni pulak album terbaru! Chewah.. Eceh~ Ceh~ Macam buat album lagu je. Bukan album lagu tau! Ini album gambar kawen yang style baru. Yang baru ayah buat ni, kelainan daripada yang dulu. Ini sekali dengan album dalam kotak yang dihiasi gambar muka depan album kat kotak tu.




Setakat ni siap 2 album terus ayah pergi hantar kat tuan punya pengantin. Ni pun kelam-kabut aku nak SNAP contoh gambar cepat-cepat sebelum ayah hantar. HUHU~ Sorry la al-maklum la guna camera handphone yang tak berkualiti tu yang tak berape cantik. (Tak lame lagi nak beli camera) <<<< susah nak bawak camera ayah yang agak BESAR tu dan berat.



Contoh kulit belakang album.
Ade la mak kawan aku ni tanya, " Tak lame lagi bila WAWA ni mau kawen, kawan dia dah tunang dan tak lame lagi kawen". Aku boleh SENYUM saje. Tak terlintas nak pikir kawen awal-awal macam ni lagi. Kui* Kui* Umur dah ++ tahun. Akak aku pun belum kawen lagi, lagi la aku? Dalam pikiran aku time tu sape la nak kan kat aku yang SEPET ni. Sebab aku ni memilih orang sampai ke tua tak ade orang yang mau HEHE~


-JODOH TAK KAN KEMANA, SUATU HARI NANTI AKAN MUNCUL JUA-
.:Allah swt akan bagi yang terbaik untuk kita selagi kita berdoa dapat jodoh yang baik-baik:.



4 komen:

Syahrul Iman said...

semoga wawa mendapat jodoh yang baik dengan segera..ala..kalau langkah bendul pown ape salahnya..ekekeke

Jard The Great said...

jom kawen!

Wawa Takizawa said...

tq! tq!
nnt mak marah langkah bendul nie xbe hehe

Wawa Takizawa said...

Jard The Great:

kawen la cpt haha

Post a Comment

Cute Onion Club - Onion Head
 

Wawa Takizawa Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting