Friday, June 25, 2010

Meow.Meow.Meow! Dah cukup sebulan

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 10:52 PM
Meow
Dah lame aku tak ade kucing kat rumah ni
Sejak-sejak kucing aku yang kembang macam bulu TEDDY BEAR bangun tidur tu dah hilang dicuri orang.
Siape yang tak berkenan kucing PARSI aku tu. Lagi-lagi kembang kat ekor macam mercun BUNGA API gituw. Sunyi. Tak ade aku nak gomoi kucing mosh* mosh*.

Datang pulak kucing mane entah MENEMPEK kat rumah aku tibe-tibe aje tak sampai seminggu kat sini dah pulak beranak-pinak. Suke aku! Suke! Dah lame sunyi tanpa cucu-cucu aku kat rumah. Aku jadi tok NENEK diorang ni layan karenah macam-macam.



Aku muda-muda macam ni pun dah panggil tok nenek kebaya sepet. Tau la kamu ni baru aje gigi tumbuh tak sabar benar nak makan bende-bende keras biskut belai si comel bersama FRISKIES. Dah siap belai-belai dia sambil makan bunyi crunch* crunch* KOKO KRUNCH plus GRRR* dia tu. Orang tak curi la makanan dia. Wa tak makan pun biskut comel tu. Bukan sedap pun.<--- mane tau tak sedap ni



Lentok habis si TAM TAM ni lepas main dengan geng-geng dia la ni. Lompat sana sini. Lari sana langgar sini. Panjat ala TARZAN kat langsir tu, dah jadi cantik langsir kat rumah berserabai. Aku suke TAM TAM ni sebab dia ni bila orang panggil name dia, dia akan menyaut MEOW! MEOW! datang kat tuan dia. Tapi mak pulak panggil dia BLACK. Aku rasa dah macam black mentor aku nampak.


Ni la kembar yang same warna ni. Selalu berdua dating bersama. Main pun sama. Tidur pun dekat-dekat. Satu bantal. Satu perangai. Nasib baik berak tak sama masa. Kui* Kui*. Aku suke panggil dua-dua ni OZUKI dengan MIZUKI walaupun main bantai aje aku panggil sebab tak tau mane satu, kaler dah same tapi tetap jugak mak panggil name kaler KELABU dengan GREY.



Time ni MIZUKI buat muka comel dia la tu. Mosh* Mosh* buat tuannye geram mau NGAP! bukan makan dia tapi tangkap dia pastu tarik telinga dia. Tarik hidung yang tak berape mancung tu. Tarik misai dia. Habis kamu!



Terkacau Ozuki tengah tidur. Marah dia lalu dia lari cari pot lain nak tidur. Sorry..Sorry.. Nek Sepet tak sengaja mau kejut petang ENCIK OZUKI.



Hah ni la mak segala-gala anak-anak nakal kat sini. Suke sangat ikut orang pergi sana sini. Orang nak pergi dapur Queenie ni ikut pulak. Orang nak pergi keluar rumah pun ikut jugak. Semua tempat dia mau ikut kecuali tandas. Tau-tau aje dia ni tak mau pulak ikut. Nanti takut kena mandi. Keke*


Ok! Pose sana! Ok! Pose macam ini...




Jangan main-main. Kucing pun boleh jadi Mister Universe! Kalah Miss Universe. Al-maklum semua cucu-cucu aku ni jantan-jantan tak ade betina sekor pun. So main pun ganas-ganas macam mak dia HAHA suke panjat atas orang lepas tu suke gigit kaki orang. Yang tu la orang suke sampai mau cop! cop! TAM TAM dah jiran mau cop bela dia. Sebab dia gebu-gebu gituw. Bulu panjang-panjang diantara keempat-empat ekor jantan ni.




Yang si OREN mak aku panggil tu, cina APEK mau bela. TAK BOLEH! TAK BOLEH! Aku sayang diorang semua ni. Lagi-lagi si oren MONTOK aku panggil. KUAT MAKAN betul kucing ni. Sebab tu dia gemuk! Dia la paling aktif lari MARATHON kat rumah nak kurangkan berat badan tapi tak kurus jugak.


Ok setakat ini aje la entry terkini. Lastly, gambar TAM TAM shoooo00t sendiri. YEKE?




8 komen:

tutttutt said...

ahh bestnya tengok gelagat kucing2 comei tuu! asal yang nama oren kaler die tak oren pun? haha

best entri ni! :D

Wawa Takizawa said...

oren yg gmbr no 1 tu hehe.. berterabur tulih ni hoho*

SD said...

Nak komen sket boleh yer....rasa2nya klu pasang gratis muzik ni tak berapa elok la, sbb mcm SD ni jenis suka bukak 20 blog sekali gus jadi bila ada blog yg berlagu yg x boleh nak stopkan n tak jumpa plak kat mana duduknya player tu terus SD ttup blog tu. Kan sayang tu.Siapa la SD ni tp reader x suka baca blog kita kan x best. Kan2....Maaf yer menegur mungkin boleh guna player ni sbb dia ada button pause.ada gak lagu love light kat sini. Cuba la guna yang ni http://www.musicdumper.com/ pastu letak la kat atas sbb x sume org suka dengar lagu2 ni. Jd yg x suka boleh pause.

gades ain said...

halah halah! comel nyeeee! suke kuceng gak. kat uma pon ade 3.tp da besa sikit laaaa. suke picit picit! hihihi <3 <3

yahaya said...

best ..suka sgt saya ngan kucing ni..ada gak simpan byk pic kucing

Wawa Takizawa said...

SD :

thanx lar yer SD
suke lg gne yg nie drpd music dumper tu..
yg tu asek trsekat2 jer lagu dier

Wawa Takizawa said...

gades ain:

besh kan kan..
ade kucing kat umah suke tgk mcm2 gelagat dorg

Wawa Takizawa said...

yahaya:

byk pic kucing yg comey2 w/pun wat buruk pun nmpk comey hehe

Post a Comment

Cute Onion Club - Onion Head
 

Wawa Takizawa Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting