Friday, June 25, 2010

Meow.Meow.Meow! Dah cukup sebulan

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 10:52 PM 8 komen
Meow
Dah lame aku tak ade kucing kat rumah ni
Sejak-sejak kucing aku yang kembang macam bulu TEDDY BEAR bangun tidur tu dah hilang dicuri orang.
Siape yang tak berkenan kucing PARSI aku tu. Lagi-lagi kembang kat ekor macam mercun BUNGA API gituw. Sunyi. Tak ade aku nak gomoi kucing mosh* mosh*.

Datang pulak kucing mane entah MENEMPEK kat rumah aku tibe-tibe aje tak sampai seminggu kat sini dah pulak beranak-pinak. Suke aku! Suke! Dah lame sunyi tanpa cucu-cucu aku kat rumah. Aku jadi tok NENEK diorang ni layan karenah macam-macam.



Aku muda-muda macam ni pun dah panggil tok nenek kebaya sepet. Tau la kamu ni baru aje gigi tumbuh tak sabar benar nak makan bende-bende keras biskut belai si comel bersama FRISKIES. Dah siap belai-belai dia sambil makan bunyi crunch* crunch* KOKO KRUNCH plus GRRR* dia tu. Orang tak curi la makanan dia. Wa tak makan pun biskut comel tu. Bukan sedap pun.<--- mane tau tak sedap ni



Lentok habis si TAM TAM ni lepas main dengan geng-geng dia la ni. Lompat sana sini. Lari sana langgar sini. Panjat ala TARZAN kat langsir tu, dah jadi cantik langsir kat rumah berserabai. Aku suke TAM TAM ni sebab dia ni bila orang panggil name dia, dia akan menyaut MEOW! MEOW! datang kat tuan dia. Tapi mak pulak panggil dia BLACK. Aku rasa dah macam black mentor aku nampak.


Ni la kembar yang same warna ni. Selalu berdua dating bersama. Main pun sama. Tidur pun dekat-dekat. Satu bantal. Satu perangai. Nasib baik berak tak sama masa. Kui* Kui*. Aku suke panggil dua-dua ni OZUKI dengan MIZUKI walaupun main bantai aje aku panggil sebab tak tau mane satu, kaler dah same tapi tetap jugak mak panggil name kaler KELABU dengan GREY.



Time ni MIZUKI buat muka comel dia la tu. Mosh* Mosh* buat tuannye geram mau NGAP! bukan makan dia tapi tangkap dia pastu tarik telinga dia. Tarik hidung yang tak berape mancung tu. Tarik misai dia. Habis kamu!



Terkacau Ozuki tengah tidur. Marah dia lalu dia lari cari pot lain nak tidur. Sorry..Sorry.. Nek Sepet tak sengaja mau kejut petang ENCIK OZUKI.



Hah ni la mak segala-gala anak-anak nakal kat sini. Suke sangat ikut orang pergi sana sini. Orang nak pergi dapur Queenie ni ikut pulak. Orang nak pergi keluar rumah pun ikut jugak. Semua tempat dia mau ikut kecuali tandas. Tau-tau aje dia ni tak mau pulak ikut. Nanti takut kena mandi. Keke*


Ok! Pose sana! Ok! Pose macam ini...




Jangan main-main. Kucing pun boleh jadi Mister Universe! Kalah Miss Universe. Al-maklum semua cucu-cucu aku ni jantan-jantan tak ade betina sekor pun. So main pun ganas-ganas macam mak dia HAHA suke panjat atas orang lepas tu suke gigit kaki orang. Yang tu la orang suke sampai mau cop! cop! TAM TAM dah jiran mau cop bela dia. Sebab dia gebu-gebu gituw. Bulu panjang-panjang diantara keempat-empat ekor jantan ni.




Yang si OREN mak aku panggil tu, cina APEK mau bela. TAK BOLEH! TAK BOLEH! Aku sayang diorang semua ni. Lagi-lagi si oren MONTOK aku panggil. KUAT MAKAN betul kucing ni. Sebab tu dia gemuk! Dia la paling aktif lari MARATHON kat rumah nak kurangkan berat badan tapi tak kurus jugak.


Ok setakat ini aje la entry terkini. Lastly, gambar TAM TAM shoooo00t sendiri. YEKE?




Monday, June 21, 2010

Jom main search name sendiri!

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 1:26 AM 4 komen
Hello! hello! hello! Wawa Takizawa bercakap  menaip! taip! Hari-hari aku menaip. Bukan menaip buat homework ke assignment tapi duk tekan-tekan keyboard jual tiket wayang. Pagi sampai petang asyik exercise jari-jemari ni jer. Mulut pun kena jugak POPEK! POPEK! macam kat pasar malam. MAI! MAI! BELI DVD CETAK ROMPAK. Tak kan sampai ke situ korang nak pikir kot aku jual tiket macam tu?? Aku dengan cara sopan nye kena inform kat customer yang datang berduyun-duyun macam peminat datang nak mintak autograf tu betul ke tak tiket dorang nak beli ni "TOY STORY 3 pukul 12.00pm untuk 2 orang.." bla..bla..bla.. dah la name nak sebut dekat same dengan Kapoww ATOI  tu. Tapi ade jugak yang kena cakap berulang-ulang kali sampai air liur aku kering habis minum satu botol pun tak cukup. LAgi-lagi kalau duk berdepan dengan kedai BERCAKERA PADAT yang pasang muzik kuat-kuat.. Memang suara pun kena kuat la sampai kepala aku pun nak keluar daripada kaunter tu bagi customer dengar. Haduiih..


sebenarnye aku tengah boring ni tak tau nak buat ape. tu la sebabnye aku membebel dulu baru la mule straight to d point. hehe. aku dah la penat baru balik dari kerja. (macam dia sorang yang kerja) mosh* mosh* Terus bukak laptop tapi tak tau nak buat ape jadi aku buat kerja yang tak berFAEDAH ni.


Ade la jumpe orang yang gune name WAWA TAKIZAWA (bukan aku) kat facebook. Tak nak la cakap siape. Biar orang tu aje yang tau. Lagipun dia tau aku perasan name tu jadi dia dah tukar name lain pulak. Dah la aku suka banget pakai name yang tak berape glamor ni. Ade jugak orang suka suki pakai name ni.

So aku pun gatal la tangan ni search name glamor "WAWA TAKIZAWA" guna perkhidmatan UNCLE GOOGLE. Ape yang aku jumpe. JENG! JEnG.. JENG...


 
[KLIK GAMBAR UNTUK PAPARAN YANG JELAS]
 YAng paling ngeTOP la name FACEBOOK aku 1st sekali keluar and then baru la twitter aku. Berguna jugak burung tweet tweet ni. Macam-macam gumbira-keluh keluar kat situ. Aku punye blog pun ade! Tengok! TEngok! Tajuk yang tak berape CUN pulak yang keluar.


 


Paling kurang memberansangkan, aku punye myspace. HU* HU* HUK* Dah berape bulan tak bukak MYSPACE sejak-sejak layan facebook ni. Tu la.. Dulu tengok Facebook ni yang putih suci tak menarik minat mula-mula tu. kan sekarang dah gila main game pulak waktu 1st bukak facebook. Ini kawan punye wabak VIRUS GAME melekat kat aku. BAlik-balik kelas aje.. GAME! OH TIDAK BARN BUDDY.. Cepat! Cepat! Nanti orang curi tanaman aku.. Lepas tu pulak CAFE WORLD, CCEEPAATT...!!! nanti hangus.. ( Dah boleh jadi chef)


Bila aku search name WAWA? 





  
Glamor betul! Orang yang bername WAWA ni. Sampai keluar negara pulak tu. Bukak perniagaan yang besar-besar gituuww~





NEXT GAMBAR...


Yang ni aku paling SUKA!






NAK LAGI! LAGI! dan LAGI!






Tu aje la aktiviti yang tak beri manfaat kat korang baca. Ape kate korang pulak try search name sendiri? Mesti macam-macam keluar kan.. kan.. kan
 


Thursday, June 17, 2010

Diari seorang penjual tiket

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 12:27 AM 7 komen


Kalau duk rumah sepanjang bulan ni bila baru jer habis praktikal memang bosan betul.
Asyik online menatap facebook aje baik aku pergi cari keje, dapat la duit daripada duk kat rumah makan tidur makan tidur aje kan..kan..

Masa mule-mule tu ade la nak cari keje kat KLCC, senang nak balik dengan kakak tapi satu keje kat sane pun aku tak minat. Last sekali aku pikir yang aku ni suke pergi Times Square. Macam-macam ade kat sane daripada kat KLCC ni. Semua barang mahal-mahal dan berjenama. TAk mampu aku nak beli.

So aku buat keputusan mintak keje kat Times Square. KAt sane dah la aku ni gila tengok baju-baju dengan beg yang murah-murah pulak tu. Kebetulan masa tu aku tengok banyak vacancy. Lepas aku ronda habis Times Square tu.. Last baru aku buat keputusan mintak keje kat Golden Screen Cinema kat sane. Aku pikir nak keje kat situ pun sebab nak cuba ubah diri aku yang pendiam sesangat ni boleh la sikit nak bergaul dengan orang. Lagi-lagi kat situ tempat tumpuan orang ramai.





Aku ingatkan aku seorang aje mintak keje time tu. Tapi 5 orang sekali mintak so supervisor kat situ terus interview 5 orang termasuk aku sekali la. Semua dia ambik disebabkan tak cukup staff kat situ.

Masa tu baru bermula la aku jadi Part Time Customer Service kat bahagian Box Office tu. Tempat jual tiket. Sejak mula keje kat situ, macam-macam gaya customer aku jumpe. Ade yang bagi duit cara sopan tu kira baik la tapi kalau dapat customer yang 'terlebih sopan' yang suka main campak aje duit, sape yang tak hangat hati kan kan.. Tapi sabar aje la. Aku tetap aje senyum. Sebab tu keje aku.

Yang buat aku takut kalau tang nak kira duit bagi kat customer, kang terbagi lebih duit kat customer nanti aku yang short kena bayar. KALAU BANYAK? Mau jugak kena tolak daripada gaji. Sejak-sejak ni memang la aku banyak short tapi kat sane memang dorang akan tolong la kurang kan kalau short sampai beratus macam AKU baru-baru ni. Entah kenapa boleh sampai banyak macam tu. Dapat tolong pun kalau ade kaunter lain excess banyak.

Setakat ni memang best la keje kat situ. Sebab semua staff dengan manager kat situ sporting. Sekarang aku dah pandai sikit-sikit kat bahagian Box Office ni. Cuma yang buat orang pening bahagian yang customer bagi complimentary dengan voucher. Memang senang kalau customer bagi sebab dorang yang dapat free tapi kalau kitorang tersalah print tiket cash ker complimentary mau jugak kena bayar denda HUHU~

Part yang paling best keje kat sini.. SEMEMANG nye dapat tengok wayang free la. Hehe~ Dulu memang jarang la nak tengok wayang-wayang ni.. Cuma layan CD cetak rompak je. Sekarang hari-hari mau tengok wayang. 

Yang rajin-rajin suka datang tengok wayang kat GSC BTS tu la yang kenal aku kat sane. KAlau korang ternampak aku kat sane same ade aku kat Level 1 ke Level 3, sapa aje la. Cakap aje WAWA TAKIZAWA kompem aku tau korang dari blog tak pun facebook aku. Ade yang rajin benar selalu datang tengok wayang sampai aku kenal muka dorang. Ok ye!

Thursday, June 10, 2010

Ronggeng Sana Situ Sini... OH! Jumpe Ni...

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 1:37 AM 2 komen
Agak Lame dah tak update blog ni~ Sejak-sejak mula start keje memang tak ade mase nak online. Facebook pun tak layan dah sekarang ni.. <---- jual MAHAL! Mane tak nye.. Balik aje keje terus tido HEHE~ PENAT! Baru tau macam mane AYAH keje cari makan siang malam!


Ok.. Mase time free la keluar dengan kawan-kawan. Dah lame kiteorang yang satu kepala 3 badan tak keluar jejalan same-same. Jadi kiteorang decide pergi TIMES SQUARE tempat kiteorang cuci mate. HEHE~


Tempat pertame sekali kiteorang singgah... Kedai yang jual barang-barang KOREA dengan JEPUN. Puas kiteorang ni keliling TS cari kedai tu. Sebab sebelum ni ade la kawan cakap die ade jumpe kedai yang jual barang-barang korea dengan jepun ni.


Entah bape lame pusing punye pusing baru la jumpe kedai tu tersorok. MAne tak nye tak jumpe. Dah la letak kat hujung lepas tu belakang pulak tu. Tempat tak ramai orang lalu. Bile dapat aje masuk.... Nak KELUAR tu memang la lame! JAKUN! Tengok barang-barang... Buat MATA boleh jadi JULING. Tengok sana sini cantik! Harga jangan la cakap.. HUuuii~ Berjam lame jugak kat situ. Tengok la hasil nye...



Yang ni MEMANG! MEMANG! MEMANG! bukan kepunyaan aku! Saje ambik kawan punye. Sebab die punye paling mahal di antara kiteorang 3. Sanggup beli jam loceng Akanishi ni! Jeles... Jeles.. Jeles niii... Sebab aku punye tak ade.. TAK ACI! Taguchi tak ade.. Hee~ Tapi yang kelakar part ni la..




Entah ape la korang buat tu. Belek sana sini. Nak kate tak pernah jumpe jam.. Tak pulak.. Heee~ Jangan Marah.. Diorang ni tengah cari jalan penyelesaian macam mane nak hidupkan JAM tu.. HAHA~ Lampu dah nyala tapi Jam nye tak hidup-hidup.




Tuan punye JAM pun tercari-cari butang ON tak jumpe-jumpe. HAaaiiishhh~  


Ngeee~ Lepas shopping tang situ. Perut memang dah lapar sangat-sangat mau makan orang sushi. Asal TS aje sushi aje tempat kiteorang BERTEMPEK.



Kiteorang memang gemar makan sushi.. Tapi tak selalu la. Kadang-kadang jer. Bile usus perut mengidam baru la kiterorang makan HEHE~



Tersenyum lebar tunggu makanan datang... Tengok la bape banyak kiteorang MAKAN..



CHUKA KURAGE
[Seasoned Jellyfish]

Yang ni SEDAP! Die rase kenyal-kenyal macam makan gummy gum aje heee~...




EBI FRY
[ DEEP FRIED PRAWNS ]



TAKOYAKI
[ DEEP FRIED OCTOPUS BALL ]

Yang ni paling suke. Kalau makan panas-panas sampai lidah melecur pun masih lagi sedap hehe. Dalam tu ade sotong. Masa ni la belajar cara-cara pegang sepit dengan betul. Ade yang tersepit jari pun ade huuu~


Takat ni saje lar SAYOUNARA...!!!
Cute Onion Club - Onion Head
 

Wawa Takizawa Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting