Friday, May 14, 2010

Jalan-jalan Makan Hangin! Part 2

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 7:30 PM
OK! OK! kali ni sambung balik daripada entry yang lepas. Belum lagi habis cerita jalan-jalan keliling menara berkembar ni.. Nak ronda satu KLCC ni mau jugak tak habis satu hari. Sebelum ni entry tunjuk makanan aje keje WAWA ni. Kali ni pergi kedai DVD aka cakera padat.. <----- lame tak gune perkataan tu hehe..


Kat KLCC ade satu saje kedai jual DVD ni, kalau tak salah la name kedai tu VIDEO EZY.. Walaupun banyak kali masuk kat situ pun masih lagi tak ingat name kedai HEHE.. Sebabnye WAWA ni tak akan pandang name kedai.. Asalkan isi dalam tu menarik.. MENARIK?? Yela..YEla.. Of course la VCD and DVD tu.. TApi...


PArt yang selalu WAWA pergi kat sini ler....



KAlau tak bukan cerita JEPUN aje WAWA layan.. KENAPA WAWA layan cerita JEPUN? Walaupun tak banyak pelakon hensem-hensem MAT JAMBU dengan CANTIK ala MISS UNIVERSE tu.. JAlan cerita diorang ni menarik dan banyak pengajaran.. PENGAJARAN?? Betul.... Kalau korang perasan la.. Cerita melayu pulak banyak mengarut-ngarut aje banyak.. LAgi-lagi PENUNGGU GUNUNG RAYA tu.. <------ alamak terjujur pulak... hehe~ 


Tunggu masa aje WAWA nak beli cerita ni...



Tapi bukan kat KLCC WAWA nak beli tapi kat TIMES SQUARE.. Kat sane memang banyak DVD murah-murah kat kedai CLASSIC. Lagi-lagi cerita JEPUN. Paling murah la WAWA dapat yang RM 19.90.. Ade gak yang RM12 dan RM13 camtu..  Memang WAWA tunggu yang tu la turun harga. Buat masa sekarang cerita BLOODY MONDAY 2 ni mau jugak RM39.90... <------- tengok isi duit dalam dompet tak cukup.. d~_~b



Nak cakapkan... Cerita korea WAWA layan jugak.. Sekarang kan trend orang layan cerita korea.. Yang banyak pelakon hensem-hensem mancung putih gebu gituu la yang popular.. BETUL TAK? BETUL TAK? Asal hensem aje cerita tu TOP! KEHKEH~ Sambil tengok cerita korea sambil tu berangan ke awangan.. Kalau la kite yang dalam cerita tu alangkah............. DAH CUKUP! CUKUP!


DAh siar-siar cuci mate kat kedai DVD.. BAru akak ku bawak pergi makan kat....



THE MANHATTAN FISH MARKET... Kiteorang pergi situ nak beli ikan segar-segar nak bawak balik rumah nak main masak-masak.. Dah lame tak main masak-masak ni.. GERENTI HANGUS! Masak maggie pun tak lepas.. <------ tipu! tipu!




Kalau yang tak pernah pergi sini mesti tak tau kan ade ape kat situ. Ingat WAWA ni merepek nak beli ikan pulak kat situ. RAJIN benar WAWA nak beli ikan kat KLCC pulak tu. BAik WAWA beli kat pasar borong aje lagi murah.. NGEEE~



HAH! Yang ni la WAWA nak cerita ni.. Bukan pasar ikan ke pancing ikan ke kat sini.. Name aje FISH MARKET tapi bukan semua makanan ikan. Ade jugak sotong, udang dan macam-macam la..

Kiteorang order yang niiii...



Yang air tu WAWA punye.. Name air tu TROPICA BREEZE gituuu.. YAng makanan tu pulak.. Pasta ape entah name die... TAk ingat la pulak.. Tapi yang tu gerenti name PASTA! Name die panjang sangat dan pelik tu yang tak ingat. WAWA order PASTA tu... TAK! TAK! Kiteorang order PASTA.. Kiteorang kongsi aje.. Mane laa ade duit banyak nak makan sorang satu kat situ.. Mau jugak berape puluh habis kat situ. Kongsi pun ade jugak AKAK ku pakai kupon 50% diskaun dapat la murah sikit..KEKEH~



Akak ku order air MOCHA! MOCHA! MOCHA... Sedap kan name air tu.. WAWA tak akan minum KOPI! Same jugak dengan adik-beradik dengan kopi yang name MOCHA ke CAPPUCINO ke tak kisah.. Dah tertera kat DAHI WAWA ni DI LARANG MINUM KOPI! <---- EH? ade ke nampak?.. KENAPE WAWA tak minum kopi? Sebab WAWA ni dah la putih <--- yela tu... Nanti minum kopi takut jadi hitam pulak.. hehe~ Ala macam DAYANG SENANDUNG ngituuuu...~


Dah kenyang kiteorang berdua makan kat situ.. Kiteorang jejalan kat..


KINOKUNIYA pulakkk.. Kiteorang memang rajin bace buku kat situ.. NAk tau part mane yang WAWA suke bace...???




HAH... Part ni la WAWA selalu pergi.. Kedai buku lain mane ade jual buku-buku ni... Cume PAK CIK KINO aje yang jual.. YEKE WAWA bace? Of course la TAK PAHAM satu perkataan pun HEHE~ Cume buat konon-konon boleh bace dalam bahase jepun laa.. KEHKEH~



Kalau pergi sini memang bukan bace laa.. Cuci mate kat sini pun jadi.. YAng gambar kat atas ni dari MAJALAH untuk lelaki yang nak jaga keterampilan diorang laa kan.. Kire MENS' BEAUTY laa tu.. Kalau ade Laki-laki yang kat luar sane boleh selak-selak buku kat sini.. Nak bace tu gerenti tak paham kan... hehe~ Perempuan?? Ade kat sebelah rak ni.. WAWA tak ambik gambar.. KENAPE?? Nanti kang tak tentu pasal orang marah WAWA buat laki-laki bace kat sini semua HIDUNG BERDARAH... ngeeeh~ d^_^b




 Dulu memang WAWA nak sangat tengok cerita ni! Tapi bila tengok episode 1 boring la pulak... Ingatkan best... Baru aje tengok episode 1 part 1 pulak tu...


Dalam banyak-banyak pelakon.. WAWA suke yang ini..



TEGOSHI YUYA.... Heeee~ Kiut kan? Kiut kan? WAWA suke sejak WAWA tengok cerita ni...




BESH..BESH... Lagi-lagi tengok diorang punye theme lagu LOVE YOURSELF...






Sampai terikut-ikut diorang menari...


DAH! DAH! Cukup pasal jepun-jepun ni.. Mai tengok gambar ni pulak..




Cantik pak cik KINO buat tempat khas letak koleksi diorang kat sini.. Lagi-lagi WAWA suke tengok yang terjelir lidah panjang tuuu HEHE~


Bila WAWA masuk dalam lagi kat kedai buku tu selak habis majalah kat situ... Ade la WAWA jumpe majalah ni.. Semua comey-comey aje kucing. Yang ni WAWA selak buku kucing-kucing laa.. MEmang comey-comey belaka.. Tibe-tibe WAWA terhenti kat sini bahagian page ni...




Kucing yang hitam kat sebelah kiri tu... Ape pandangan korang???? COMEL kan! KAN! KAN! Buat WAWA teringat dalam cerita HARY POTTER yang jadi pak cik HARRY tuu.. Muke dengan gaya same aje dengan PAK CIK VERNON tuuu... KEHKEH~ BETUL TAK? SAME KAN...KAN..KAN...


Ok la setakat ini entry hari ni.... NEXT entry pasal TIMES SQUARE pulak... Tunggu yer..

0 komen:

Post a Comment

Cute Onion Club - Onion Head
 

Wawa Takizawa Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting