Saturday, April 10, 2010

Tak tau nak cakap sedih ke gembira ke terharu ke mahupun terkejut ke..Semua Ade! hehe

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 7:46 PM
Kyaaa~
Akhir nye Wawa dapat menamatkan praktikal disalah sebuah private company yang berdekatan dengan rumah
heee~
Walaupun tak selama mane yang WAwa dapat hanya 3 bulan saje untuk belajar buat akaun, tax dan secretary tapi masa yang tak cukup kolej bagi untuk belajar semua tu..
Itu pun dah kira banyak Wawa belajar selama disitu

Staffs kat situ dah banyak menolong walaupun banyak yang Wawa buat silap dan salah diorang tetap tolong jugak sampai Wawa paham..
Yaka paham?

Dah rezeki Wawa praktikal situ
Pada mula nye WAwa tak tau langsung company ni tentang ape
Bila dah masuk.. Seronok jugak bekerja dengan diorang dan juga bos kat situ tak lupa juge..ngee~
Perkara pelik dan menarik nye... Kat situ boleh pasang radio so kitorang kat situ nak buat keje pon tak TENSION.. Kalau tension ade lar nyanyi-nyanyi hehe <----- rasa boleh nyanyi mengalahkan Dato Siti Nurhaliza.. Boleh ke? Kalau masuk Mentor 4 ni.. Sure orang yang pertama sekali terkeluar.. HAHA!
Start aje masuk office ni Wawa mula lar layan radio Hot fm, dulu memang tak pandang langsung nak dengar radio-radio ni..hehe
Nak up aje..
Asalkan keje tetap jalan kalau takkk... jalan keluar lar dari office ni yer dengan surat LETAK JAWATAN!..

Lagi-lagi dapat yang sekepala yang suke sangat-sangat cerita Jepun dengan Korea...
HAh! Ape lagi kiteorang semua pakat bertukar-tukar CD.. DAh bertimbun kat bilik tu haa banyak sangat mintak tapi ade yang belum sempat nak tengok sampai habis.. Orang busy katekan hehe~

OK! OK! Dah terlanjur kat mane ni pulak.. Sebenar nye nak cerite tentang saat-saat..detik-detik.. perpisahan dengan hormatnye WAwa keluar dari office tu..

KENA PECAT!!!

Acah jer..Acah jer... Saje jer nak bagi gempak..
Yeke gempak ker tu??
Ok back to noktah.. Eh point..
Semalam yang bertarikh 9 APRIL 2010 adalah hari tamatnye Wawa praktikal
Aiikk kenape baru sekarang nak update?
Alar.. semalam nangis teresak-esak sampai lebam mate tak nampak nak menaip keyboard
Nak pandang My Lappy pun tak nampak dah....
Ok! Fine tipuuu..

Pada mulanye kan ingat akan keluar dari office tu dengan hanya selamba berlenggang keluar tanpa ape-ape pun...
Hanya membawa diri keluar dengan buku log yang dah siap dan barang-barang Wawa
Fuhhh~ Cerite macam dah kena halau..
Tapi memang tak sangka diorang akan buat jamuan perpisahan macam tu..
WUUAAAAA~
Buat Wawa terharu and nak nangis jer <----- nangis tu cover-cover kang banjir office tu
Serius Wawa cakap, Wawa tak pernah dapat penghargaan yang sebesar macam tu.. Sejak masuk office tu banyak perkara semuanye FIRST TIME!
Nak Wawa list kan ker ape bende nye first time tu???
Tak payah ler.. Banyak tu..hehe <-----ngade-ngade huh!
Biar Wawa sorang aje yang tau.. ngeee~

Jom kite main cuci mata kat bawah ni...
Yok! Yok!



Begitu kusyuk nye diorang makan
Jangan marah yer.. Wawa ambik candid.. Tak ade makne korang nak cover-cover makan HAHA!
Heee~ Sempat ek senyum kat kamera..
Perhhhggg...Kamera..??? Tak boleh BLAa.. padahal guna handset punye kamera..

Ngaaa~ Gatai jari-jemari Wawa niiii...
Wawa memang suke main klik-klik gambar ni
Tu lar ikut Abah lagii..
Nak buat macam mane..?
Bapak borek anak rintik..<----eh? betui ker ni eja? HENTAM saje lar..



HAHA! Biar korang terliur.. yang perut kosong tu sure dah berkeroncong menyanyi lagu rock kapak punyee..



Haa.. Ni baru nampak lagi sorang.. Kesian gambar tadi nampak separuh jer heh~
Kesian kat gambar?? Orang nye tak..



Nyum! Nyum! Makan jangan tak makan



KYAAAaaa~ Wawa paling suka sama ini punye dessert.. buah-buahan campur
yang kuning-kuning tu puding jagung ekk.. Entah lar.. Wawa tau makan jer hehe
SEDAP! SEDAP! Sampai 2 mangkuk..
Wooo~ Wooo~ Boncit O0oopps besar perut dahh..



Nasib baik sempat bergambar dengan penyanyi popular kat office level 2 ni..
keeeekeehh~
Kalau radio rosak jer kitorang layan DJ nii hehe~
Jangan main-main.. Kak Fiena boleh masuk rancangan Jangan Lupa Lirik




Kitorang berdua ni memang  KAKI JALAN
Dah ade 2 kaki.. Jalan aje larr ke sana ke sini
Putar-putar Masjid Jamek, pasar malam....
Woop~ Woop~



Yang ni.. Praktikal sama dengan Wawa dengan sorang lagi ni tapi dier tak datang pulak
Rugi.. rugi.. Kesian dier tak sihat minit-minit terakhir Wawa pergi
Nyanyi lagu Aizat-pergi~
Kitorang kaki ape pulak?
KAKI CD! Cd pun ade kaki perr..
Bertukar-tukar cerita jepun dengan korea..weeee~



Kami dari kumpulan Powerpuff girls... office giii gii girls



Oh! Tak lupe jugak bodyguards semua kat belakang tu..
Heee~ Jangan marah and geram..



HAaa.. Part ni memang tak sangka dapat hadiah dari bos
weee....~ Wawa suke! suke! suki!



Sesi autograf disaat-saat nak balik tu yang jadi kelam-kabut
Heee~ Jadi artis ker???


Bila kumpul punye kumpul.. 
TADAAA! Hadiah dapat bapeee.....??
ngeee..
Kire...Kire..Tak!..Tak..! Teka dulu..
Jangan turun bawah lagi..





Uuuiisshh degil jugakkk..




Woo0t~ Woo00t~
Ade Lollipop besar tu..
Sayang nak makan sampai sekarang ni tak bukak...bukak lagii..
Dulu hanya pandang jer lollipop besar tu kat kedai-kedai tapi sekarang dah dapat..hehe~

TQ! TQ! TQ! kat Kak Syu, My Boss My Hero and Kak Naomi Ommi yang bagi Wawa hadiah-hadiah ni
d^_^b


Di harap pada hari yang lain kita akan berjumpa lagi... kat terapi... <---macam kenal ayat ni yer

Kenangan manis yang tak boleh dilupakan masa satu office pergi makan kat warung setiap hari Jumaat and pergi terapi tuu...hehe~



Warning-warning!:---->> Yang tak ade masa jamuan tu big bos and Kak Atie.. Wawa ucapkan terima kasih selama praktikal kat situ... dot dot dot....too0t.. to0t~ tiada lagi dalam perkhidmatan..

4 komen:

zulaikha said...

wahhhh~~~ sronoknye dia dapat hadiah banyak.. hehhe...

Wawa Takizawa said...

zulaikha:

jgn jeles noohh~
hehe men2 jaa..

farhana fana said...

byk nye adiah . nk satu . hehe .

Wawa Takizawa said...

farhana fana:

leh jer..
amek ler kalo leh...hehe

Post a Comment

Cute Onion Club - Onion Head
 

Wawa Takizawa Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting