Monday, April 26, 2010

Bile Wa Pikir Balik... Mungkinkah Wa Hanya Bernasib Baik Hari Tu?

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 9:01 PM
Entry kali nie Wa nak cerite la pasal Sabtu yang lepas yang bertarikh 24 April 2010. Ape yang menariknye hari tu? Kena la pulak time ambik exam MUET kat SMK Darul Ehsan tu dengan berdebar-debar ambik paper Reading, Writing and Listening. Hah! Ambik! Sekali 3 papers dalam satu pagi tu. Jangan la tanye pulak macam mane jawab. HEHE! of course la boleh gerenti jawab TARAM jer. Lagi-lagi tang Listening tu.. Sah-sah cikgu tu bagi dengar radio dekat-dekat telinga Wa pulak tu.. Masih lagi Wa tak dapat nak catch up! Tu laa.. Banyak sangat guna earphone dengar lagu-lagu.. pastu pasang KUAT-KUAT mane tak pekaknya telinga tu! Rasa nak korek telinga sampai TERKELUAR gegendang telinga pun ade. HEH!


Masa time nak balik dari exam tu la kejadian ini berlaku. Dah kena naik sampai 3 bas baru nak sampai rumah. Tang duk tunggu bas 2 ni macam-macam gelagat orang Wa jumpa. Tau la tak ramai orang duk kat bus stop Selayang tu tapi banyak kereta beratur panjang jer bile lampu merah. Mule-mule orang gila lalu.. Dalam hati masa tu.. "Janganlah ko kacau aku sudah. Kang tak tentu pasal aku jadi mangsa bunuh".. <--------- banyak sangat tengok cerita drama ni la jadinya.


Hati masa tu dah lega bila orang gila tu dah pergi jauh-jauh.. Tapi mai la pulak pak cik mane turun dari motor semate-mate nak hisap rokok aje ke? Bertempek aje kat bus stop! Bukan nak pergi jauh-jauh hisap rokok. Wa tak mau dapat penyakit macam pak cik lorh~ H0H0Oo.. MARAH NI! Macam-macam dalam pikiran Wa masa tu. Nasib baik dengan akak. Kalau sorang-sorang tak tau ape jadik.


Dah pak cik tu bla.. Datang MAT MOTOR ni la Wa nak cerite sebenarnye. HUH~ Yang atas-atas ni hanya warm up jer.. Wa kan suke buat karangan panjang-panjang berjela ni. Maklumlah essei A++++ gitu.. HEHE! Aceh! Pasan jer! Yang MAT MOTOR ni parking pulak kat belakang bus stop Wa duk tunggu pastu tepi longkang pulak diorang duduk tengah panas. Tu yang musykil entah-entah MAT MOTOR ni nak........




RAGUT AKU!!???? Muke dah nampak sangat macam penyangak. Yang sorang lagi tu pulak tak bukak-bukak topi keledar die. Duduk aje tepi longkang yang BUSUK tu. <------- Kehkeh~ Korang dah dapat bayang macam mane rupe. Tak pe! TAk pe! Teruskan bayang.. Lame jugak dorang nie MELEKAT kat tepi longkang tu. Dup! Dap! Dup! Dap!*** Macam-macam pikiran bermain kat kepala masa tu. Mane la tau benda yang kita tak mau jadi terjadi pulak. Tunggu bas punye la lame berjam-jam! MAT MOTOR tu asyik duk *kening-kening* macam tengah plan je..


FUUUHHH~.. Bape minit entah duk tunggu akhirnya... 2 orang polis datang tegur dorang buat ape BERTENGGEK kat situ. HAH... LEGA den! Konon la dorang cakap tengah tunggu kawan. Tak kan la nak tunggu kawan duk tengah panas terik situ pulak. Lepas aje polis tu pergi barulah dorang nak bla.. Hari tu memang bernasib baik la kalau tak ade polis kat situ entah ape jadi kat Wa. Tak balik-balik rumah kot. Tak pasal-pasal balik ke hospital...ADUiiHH~


Sekadar nak kongsi cerite kisah benar kat korang aje..
KYAAaaa~ Sempat lagi sebelum tunggu bas 3 datang. Sempat jugak Wa ni shopping satu barang.. Weee~





Photobucket



Oh ye.. sebelah ni kan dulu ade kotak 'Members' dah tak ade disebabkan masalah teknikal entah ape bahasa jepun ke cine pulak keluar jadi Wa pun automatik buang lar. Sorry~

***So nak ingatkan korang yang nak keluar mane-mane tu hendaklah berhati-hati, tengok sekeliling korang tu selamat ke tak.OKEH?! JANEE~!!

8 komen:

cikgu isza said...

masa lepak kat bus stop muda2 dulu macam2 kes berlaku.. yang tayang anu.. yg ehem2.. mcm2lah.. memang kena hati2..

ARUN P said...

hi..... romba soopera iruku unnoda blog..... :)

mumu said...

hati2 kat bustop. mmg x selamat slalunye kat tmpat2 mcm 2.

SheTreasures said...

Owh my. lepas ni kene bawak pistol, letak dalam handbag.

Nampak pelik je, tembak.

:)

Wawa Takizawa said...

cikgu isza:

de gak yg tyg 'harta' dorg tu? xtentu psl kang kne dgn penendang XD wuisshhh..hehe

Wawa Takizawa said...

ARUN P:

still xphm pe yg kmu merepek XD

Wawa Takizawa said...

mumu:

tu lar skrg nie kes jenayah pon makin tinggi :/

Wawa Takizawa said...

SheTreasures:

tkot kang xsempat nk kuar kn pistol dier dh sua parang sblh hehe

Post a Comment

Cute Onion Club - Onion Head
 

Wawa Takizawa Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting