Monday, April 26, 2010

Bile Wa Pikir Balik... Mungkinkah Wa Hanya Bernasib Baik Hari Tu?

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 9:01 PM 8 komen
Entry kali nie Wa nak cerite la pasal Sabtu yang lepas yang bertarikh 24 April 2010. Ape yang menariknye hari tu? Kena la pulak time ambik exam MUET kat SMK Darul Ehsan tu dengan berdebar-debar ambik paper Reading, Writing and Listening. Hah! Ambik! Sekali 3 papers dalam satu pagi tu. Jangan la tanye pulak macam mane jawab. HEHE! of course la boleh gerenti jawab TARAM jer. Lagi-lagi tang Listening tu.. Sah-sah cikgu tu bagi dengar radio dekat-dekat telinga Wa pulak tu.. Masih lagi Wa tak dapat nak catch up! Tu laa.. Banyak sangat guna earphone dengar lagu-lagu.. pastu pasang KUAT-KUAT mane tak pekaknya telinga tu! Rasa nak korek telinga sampai TERKELUAR gegendang telinga pun ade. HEH!


Masa time nak balik dari exam tu la kejadian ini berlaku. Dah kena naik sampai 3 bas baru nak sampai rumah. Tang duk tunggu bas 2 ni macam-macam gelagat orang Wa jumpa. Tau la tak ramai orang duk kat bus stop Selayang tu tapi banyak kereta beratur panjang jer bile lampu merah. Mule-mule orang gila lalu.. Dalam hati masa tu.. "Janganlah ko kacau aku sudah. Kang tak tentu pasal aku jadi mangsa bunuh".. <--------- banyak sangat tengok cerita drama ni la jadinya.


Hati masa tu dah lega bila orang gila tu dah pergi jauh-jauh.. Tapi mai la pulak pak cik mane turun dari motor semate-mate nak hisap rokok aje ke? Bertempek aje kat bus stop! Bukan nak pergi jauh-jauh hisap rokok. Wa tak mau dapat penyakit macam pak cik lorh~ H0H0Oo.. MARAH NI! Macam-macam dalam pikiran Wa masa tu. Nasib baik dengan akak. Kalau sorang-sorang tak tau ape jadik.


Dah pak cik tu bla.. Datang MAT MOTOR ni la Wa nak cerite sebenarnye. HUH~ Yang atas-atas ni hanya warm up jer.. Wa kan suke buat karangan panjang-panjang berjela ni. Maklumlah essei A++++ gitu.. HEHE! Aceh! Pasan jer! Yang MAT MOTOR ni parking pulak kat belakang bus stop Wa duk tunggu pastu tepi longkang pulak diorang duduk tengah panas. Tu yang musykil entah-entah MAT MOTOR ni nak........




RAGUT AKU!!???? Muke dah nampak sangat macam penyangak. Yang sorang lagi tu pulak tak bukak-bukak topi keledar die. Duduk aje tepi longkang yang BUSUK tu. <------- Kehkeh~ Korang dah dapat bayang macam mane rupe. Tak pe! TAk pe! Teruskan bayang.. Lame jugak dorang nie MELEKAT kat tepi longkang tu. Dup! Dap! Dup! Dap!*** Macam-macam pikiran bermain kat kepala masa tu. Mane la tau benda yang kita tak mau jadi terjadi pulak. Tunggu bas punye la lame berjam-jam! MAT MOTOR tu asyik duk *kening-kening* macam tengah plan je..


FUUUHHH~.. Bape minit entah duk tunggu akhirnya... 2 orang polis datang tegur dorang buat ape BERTENGGEK kat situ. HAH... LEGA den! Konon la dorang cakap tengah tunggu kawan. Tak kan la nak tunggu kawan duk tengah panas terik situ pulak. Lepas aje polis tu pergi barulah dorang nak bla.. Hari tu memang bernasib baik la kalau tak ade polis kat situ entah ape jadi kat Wa. Tak balik-balik rumah kot. Tak pasal-pasal balik ke hospital...ADUiiHH~


Sekadar nak kongsi cerite kisah benar kat korang aje..
KYAAaaa~ Sempat lagi sebelum tunggu bas 3 datang. Sempat jugak Wa ni shopping satu barang.. Weee~





Photobucket



Oh ye.. sebelah ni kan dulu ade kotak 'Members' dah tak ade disebabkan masalah teknikal entah ape bahasa jepun ke cine pulak keluar jadi Wa pun automatik buang lar. Sorry~

***So nak ingatkan korang yang nak keluar mane-mane tu hendaklah berhati-hati, tengok sekeliling korang tu selamat ke tak.OKEH?! JANEE~!!

Thursday, April 22, 2010

Bile Wa dah jadi gila sama ini punye cerite...

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 5:21 AM 21 komen
Wa dah jadi gila kalau tengok cerite korea ke jepun tak pon cerite taiwan pon layan jugak. Teringat masa dulu-dulu cerite taiwan yang pertama Wa tengok cerite cintan-cintun Snow Angel tu kalau korang masih ingat yang pelakon kacak-kacak gitu.. Alaa~ ex-group kumpulan Energy yang name TORO ala-ala name jepun tu. Tapi sampai sekarang tak tau kemana menghilang dia ni.. *sedih*.. 

Kalau nak dilayan cerite jepun yang pertame Wa tengok.. Ape lagi kalau tak bukan cerite yang kelakar Hana Kimi. Siape tak kenal cerite ni. Kalau ade yang tak kenal tu maknanya bukan peminat cerite jepun lar err.. Kalau nak jadi peminat cerite jepun jangan terlepas tengok cerite Hana Kimi yang buat perut Wa kebas asyik gelak-gelak lagi duduk sekali dengan kawan-kawan mane tak riuh nya bilik dah mengalah pasar pulak..

Cerite korea pulak? Semestinya My Girl. Buat Wa tak lepas tengok episode walau satu pun. Oh! My Lee Dong Wook.. Masa tu berangan semua habis bila tengok cerite My Girl ni. Yang terbaru pulak. Nak kate Boys Over Flower tu dah lepas lar tapi sekarang duk layan pulak cerite You`re Beautiful ni. Sampai tengok cerite ni termimpi-mimpi ku bawak sampai basah bantai dipenuhi AIR LIUR BASI!.. Ade la jugak berangan-angan kalau lar Wa jadi Go MiNam tu alangkah air panas pun Wa sentuh sejuk. HAH! tu lar makan lagi buah berangan banyak-banyak!

Disebabkan kegilaan yang agak tidak melampau ni sampaikan my MOZILLA FIREFOX pun Wa letak theme ANJELL.. HAH! tengok..





Bile Wa tengah facebook-ing..ade lar Wa nampak satu website ni jual barang-barang yang popular kat cerite drama-drama korea macam Boys Over Flower and You`re Beautiful. Dorang ni jual anting-anting lar, rantai yang diberi oleh Tae Kyung kat MiNam pun ade dan jugak patung pig-rabbit. Wahhh..!! Tengok lar atas tu siap dorang bergambar dengan patung dorang beli tu. Semua barangan kat website ni import dari korea lar. Kalau Wa tak mampu lar nak beli pig-rabbit tu.. Baik Wa pergi pasar malam ka atau mane-mane lar cari patung piggy satu dan patung rabbit satu lepas tu buat lar aktiviti yang Tae Kyung buat. Tapi Wa ni pandai ka buat? HAMPEH!! nanti hidung piggy pun tak nampak. HAHA!

Tengok ni pulak..




Haa.. Panjang benar dorang buat promosi patung ni khas buat Malaysia and Singapore. Bile tengok aje gambar atas ni buat Wa rasa geram nak aje patung tu ku tarik-tarik hidung dia HAHA! *evil laugh* Wa boleh jatuh pengsan kalau Yong Hwa aka Shin Woo tu yang bagi patung. HEHE JANGAN HARAP!


Kejap-kejap! Bukan tu aje buat Wa gila. HAA... Mai tengok bawah ni pulak..





Sampai Wallpaper kat desktop gue pun taruk jugak. Siap dengan belajar bahasa jepun kat sidebar pulak tu. Terkantoi pulak nampak jam.. Bukan selalu nak tidur lambat. Kalau Ayah tau mau jugak telinga ni berdarah dengar HEHE Tak ape! Tak ape! Dalam bilik jer kunci. Bertuah punye anak!

Dengan blog yang baru Wa tukar ni jadi gelap. Taruk jugak ANJELL kat header atas tu. Gila Wa ni tak lar melampau sesangat ek.. Mane lar tau ade yang gila daripada Wa lagi sanggup pergi korea semate-mate nak jumpe bintang-bintang sana. Kan dah jadi paparazi kat sana! Adakah korang???



Sekian saje entry untuk hari ini. Terime kasih kerana membacanya.

Saturday, April 10, 2010

Tak tau nak cakap sedih ke gembira ke terharu ke mahupun terkejut ke..Semua Ade! hehe

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 7:46 PM 4 komen
Kyaaa~
Akhir nye Wawa dapat menamatkan praktikal disalah sebuah private company yang berdekatan dengan rumah
heee~
Walaupun tak selama mane yang WAwa dapat hanya 3 bulan saje untuk belajar buat akaun, tax dan secretary tapi masa yang tak cukup kolej bagi untuk belajar semua tu..
Itu pun dah kira banyak Wawa belajar selama disitu

Staffs kat situ dah banyak menolong walaupun banyak yang Wawa buat silap dan salah diorang tetap tolong jugak sampai Wawa paham..
Yaka paham?

Dah rezeki Wawa praktikal situ
Pada mula nye WAwa tak tau langsung company ni tentang ape
Bila dah masuk.. Seronok jugak bekerja dengan diorang dan juga bos kat situ tak lupa juge..ngee~
Perkara pelik dan menarik nye... Kat situ boleh pasang radio so kitorang kat situ nak buat keje pon tak TENSION.. Kalau tension ade lar nyanyi-nyanyi hehe <----- rasa boleh nyanyi mengalahkan Dato Siti Nurhaliza.. Boleh ke? Kalau masuk Mentor 4 ni.. Sure orang yang pertama sekali terkeluar.. HAHA!
Start aje masuk office ni Wawa mula lar layan radio Hot fm, dulu memang tak pandang langsung nak dengar radio-radio ni..hehe
Nak up aje..
Asalkan keje tetap jalan kalau takkk... jalan keluar lar dari office ni yer dengan surat LETAK JAWATAN!..

Lagi-lagi dapat yang sekepala yang suke sangat-sangat cerita Jepun dengan Korea...
HAh! Ape lagi kiteorang semua pakat bertukar-tukar CD.. DAh bertimbun kat bilik tu haa banyak sangat mintak tapi ade yang belum sempat nak tengok sampai habis.. Orang busy katekan hehe~

OK! OK! Dah terlanjur kat mane ni pulak.. Sebenar nye nak cerite tentang saat-saat..detik-detik.. perpisahan dengan hormatnye WAwa keluar dari office tu..

KENA PECAT!!!

Acah jer..Acah jer... Saje jer nak bagi gempak..
Yeke gempak ker tu??
Ok back to noktah.. Eh point..
Semalam yang bertarikh 9 APRIL 2010 adalah hari tamatnye Wawa praktikal
Aiikk kenape baru sekarang nak update?
Alar.. semalam nangis teresak-esak sampai lebam mate tak nampak nak menaip keyboard
Nak pandang My Lappy pun tak nampak dah....
Ok! Fine tipuuu..

Pada mulanye kan ingat akan keluar dari office tu dengan hanya selamba berlenggang keluar tanpa ape-ape pun...
Hanya membawa diri keluar dengan buku log yang dah siap dan barang-barang Wawa
Fuhhh~ Cerite macam dah kena halau..
Tapi memang tak sangka diorang akan buat jamuan perpisahan macam tu..
WUUAAAAA~
Buat Wawa terharu and nak nangis jer <----- nangis tu cover-cover kang banjir office tu
Serius Wawa cakap, Wawa tak pernah dapat penghargaan yang sebesar macam tu.. Sejak masuk office tu banyak perkara semuanye FIRST TIME!
Nak Wawa list kan ker ape bende nye first time tu???
Tak payah ler.. Banyak tu..hehe <-----ngade-ngade huh!
Biar Wawa sorang aje yang tau.. ngeee~

Jom kite main cuci mata kat bawah ni...
Yok! Yok!



Begitu kusyuk nye diorang makan
Jangan marah yer.. Wawa ambik candid.. Tak ade makne korang nak cover-cover makan HAHA!
Heee~ Sempat ek senyum kat kamera..
Perhhhggg...Kamera..??? Tak boleh BLAa.. padahal guna handset punye kamera..

Ngaaa~ Gatai jari-jemari Wawa niiii...
Wawa memang suke main klik-klik gambar ni
Tu lar ikut Abah lagii..
Nak buat macam mane..?
Bapak borek anak rintik..<----eh? betui ker ni eja? HENTAM saje lar..



HAHA! Biar korang terliur.. yang perut kosong tu sure dah berkeroncong menyanyi lagu rock kapak punyee..



Haa.. Ni baru nampak lagi sorang.. Kesian gambar tadi nampak separuh jer heh~
Kesian kat gambar?? Orang nye tak..



Nyum! Nyum! Makan jangan tak makan



KYAAAaaa~ Wawa paling suka sama ini punye dessert.. buah-buahan campur
yang kuning-kuning tu puding jagung ekk.. Entah lar.. Wawa tau makan jer hehe
SEDAP! SEDAP! Sampai 2 mangkuk..
Wooo~ Wooo~ Boncit O0oopps besar perut dahh..



Nasib baik sempat bergambar dengan penyanyi popular kat office level 2 ni..
keeeekeehh~
Kalau radio rosak jer kitorang layan DJ nii hehe~
Jangan main-main.. Kak Fiena boleh masuk rancangan Jangan Lupa Lirik




Kitorang berdua ni memang  KAKI JALAN
Dah ade 2 kaki.. Jalan aje larr ke sana ke sini
Putar-putar Masjid Jamek, pasar malam....
Woop~ Woop~



Yang ni.. Praktikal sama dengan Wawa dengan sorang lagi ni tapi dier tak datang pulak
Rugi.. rugi.. Kesian dier tak sihat minit-minit terakhir Wawa pergi
Nyanyi lagu Aizat-pergi~
Kitorang kaki ape pulak?
KAKI CD! Cd pun ade kaki perr..
Bertukar-tukar cerita jepun dengan korea..weeee~



Kami dari kumpulan Powerpuff girls... office giii gii girls



Oh! Tak lupe jugak bodyguards semua kat belakang tu..
Heee~ Jangan marah and geram..



HAaa.. Part ni memang tak sangka dapat hadiah dari bos
weee....~ Wawa suke! suke! suki!



Sesi autograf disaat-saat nak balik tu yang jadi kelam-kabut
Heee~ Jadi artis ker???


Bila kumpul punye kumpul.. 
TADAAA! Hadiah dapat bapeee.....??
ngeee..
Kire...Kire..Tak!..Tak..! Teka dulu..
Jangan turun bawah lagi..





Uuuiisshh degil jugakkk..




Woo0t~ Woo00t~
Ade Lollipop besar tu..
Sayang nak makan sampai sekarang ni tak bukak...bukak lagii..
Dulu hanya pandang jer lollipop besar tu kat kedai-kedai tapi sekarang dah dapat..hehe~

TQ! TQ! TQ! kat Kak Syu, My Boss My Hero and Kak Naomi Ommi yang bagi Wawa hadiah-hadiah ni
d^_^b


Di harap pada hari yang lain kita akan berjumpa lagi... kat terapi... <---macam kenal ayat ni yer

Kenangan manis yang tak boleh dilupakan masa satu office pergi makan kat warung setiap hari Jumaat and pergi terapi tuu...hehe~



Warning-warning!:---->> Yang tak ade masa jamuan tu big bos and Kak Atie.. Wawa ucapkan terima kasih selama praktikal kat situ... dot dot dot....too0t.. to0t~ tiada lagi dalam perkhidmatan..

Cute Onion Club - Onion Head
 

Wawa Takizawa Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting