Wednesday, March 31, 2010

Sesungguhnya mengingati mati itu adalah bijak

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 8:13 PM 4 komen





TANDA 100 HARI SEBELUM HARI MATI

Ini adalah tanda pertama dari Allah SWT kepada hambanya dan hanya akan disedari oleh mereka yang dikehendakinya. Walaubagaimanapun semua orang Islam akan mendapat tanda ini ***a samada mereka sedar atau tidak sahaja. Tanda ini akan berlaku lazimnya selepas waktu Asar.

 Seluruh tubuh iaitu dari hujung rambut sehingga ke hujung kaki akan mengalami getaran atau seakan-akan mengigil. Contohnya seperti daging lembu yang baru sahaja disembelih dimana jika diperhatikan dengan teliti kita akan mendapati daging tersebut seakan-akan bergetar.

Tanda ini rasanya lazat dan bagi mereka yang sedar dan berdetik dihati bahawa mungkin ini adalah tanda mati maka getaran ini akan berhenti dan hilang setelah kita sedar akan kehadiran tanda ini. Bagi mereka yang tidak diberi kesedaran atau mereka yang hanyut dengan kenikmatan tanpa memikirkan soal kematian, tanda ini akan lenyap begitu sahaja tanpa sebarang munafaat.

Bagi yang sedar dengan kehadiran tanda ini maka ini adalah peluang terbaik untuk memunafaatkan masa yang ada untuk mempersiapkan diri dengan amalan dan urusan yang akan dibawa atau ditinggalkan sesudah mati.



TANDA 40 HARI

Tanda ini juga akan berlaku sesudah waktu Asar. Bahagian pusat kita akan berdenyut-denyut. Pada ketika ini daun yang tertulis nama kita akan gugur dari pokok yang letaknya diatas Arash Allah SWT.

Maka Malaikat Maut akan mengambil daun tersebut dan mula membuat persediaannya ke atas kita, antaranya ialah ia akan mula mengikuti kita sepanjang masa. Akan terjadi Malaikat MAut ini akan memperlihatkan wajahnya sekilas lalu dan jika ini terjadi, mereka yang terpilih ini akan merasakan seakan-akan bingung seketika. Adapun Malaikat Maut ini wujudnya ***a seorang tetapi kuasanya untuk mencabut nyawa adalah bersamaan dengan jumlah nyawa yang akan dicabutnya.



TANDA 7 HARI

Adapun tanda ini akan diberikan hanya kepada mereka yang diuji dengan musibah kesakitan dimana orang sakit yang tidak makan secara tiba-tiba ianya berselera untuk makan.


TANDA 3 HARI

Pada ketika ini akan terasa denyutan di bahagian tengah dahi kita iaitu diantara dahi kanan dan kiri. Jika tanda ini dapat dikesan maka berpuasalah kita selepas itu supaya perut kita tidak mengandungi banyak najis dan ini akan memudahkan urusan orang yang akan memandikan kita nanti.

Ketika ini juga mata hitam kita tidak akan bersinar lagi dan bagi orang yang sakit hidungnya akan perlahan-lahan jatuh dan ini dapat dikesan jika kita melihatnya dari bahagian sisi. Telinganya akan layu dimana bahagian hujungnya akan beransur-ansur masuk ke dalam. Telapak kakinya yang terlunjur akan perlahan-lahan jatuh ke depan dan sukar ditegakkan.


TANDA 1 HARI

Akan berlaku sesudah waktu Asar dimana kita akan merasakan satu denyutan disebelah belakang iaitu di kawasan ubun-ubun dimana ini menandakan kita tidak akan sempat untuk menemui waktu Asar keesokan harinya.


TANDA AKHIR

Akan berlaku keadaan di mana kita akan merasakan satu keadaan sejuk di bahagian pusat dan ianya akan turun ke pinggang dan seterusnya akan naik ke bahagian halkum.

Ketika ini hendaklah kita terus mengucap kalimah syahadah dan berdiam diri dan menantikan kedatangan malaikat maut untuk menjemput kita kembali kepada Allah SWT yang telah menghidupkan kita dan sekarang akan mematikan pula..















Wednesday, March 24, 2010

Hari sabtu yang terakhir di...

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 1:17 AM 0 komen
Dear E-Diary..,


Sudah lama tak update blog ni. Akhir-akhir ni sibuk dengan kerja yang bertimbun kat atas meja pun belum siap lagi. Praktikal dah nak hampir habis. Tinggal 2 1/2 minggu aje lagi. Report baru buat separuh. Pemalas betul budak ni. At least dapat banyak pengalaman dan dapat belajar benda yang tak belajar kat kolej. Lagi-lagi Wawa ni budak bisnes tiba-tiba tercampak pulak buat praktikal accounting. Nanti nak kerja boleh lar apply kerja bahagian akaun. Hari-hari tengok nombor yang memeningkan kepala. Kalau tersalah key in 1 sen kena check balik sampai jumpa dari beratus-ratus nombor tu..huhu


Hah entry kali ni.. Hari yang terakhir gotong-royong kat office. Selalu tiap minggu 3 hari sabtu, office memang buat gotong-royong. So tak payah lar guna cleaner tapi bersih-membersih ni seronok jugak walaupun letih.. [baru kerja sikit dah letih..hehe]. Part yang paling best hari gotong-royong ni bila dapat MAKAN FREE!!!
Siapa tak suka kalau makan free. Save duit..hehe


Macam-macam gaya kiteorang buat, saat-saat akhir nak keluar dah dari office..












Muka Wawa nampak sangat tak boleh menunjukkan rajin cuci-mencuci
hehe



Tapi kali ni buat dengan serius sekali



Betapa terserlahnya kepura-puaraan buang habuk kat atas tu
Kaku..kaku..
hehe
Nak jugak bersih kat tempat tinggi, tak sedar sendiri ni pendek
haha



Ni lar jadinya kalau dah gila sangat-sangat dengan cerita korea
Saranghae!



Wawa + K.Umi
Rapat sangat tu macam tak bagi pergi mane-mane dah
hehe



Masuk bab-bab cari gaduh? ke cari pasal?
......



Kiteorang siap lagi bergaya tapi K.Atie sempat senyum jer :D



Kena buli? dera?



Sopan jer kiteorang duduk
Tengah menunggu pengantin laki yang tak sampai-sampai lagi ni
hehe~
Pengantin laki si baju hijau tu yer~
hihi



Ni lar kerja yang selalu buat selepas kemas-mengemas
Operasi memerah otak
Masing-masing kena buat ayat..
Ayat-ayat cinta..~ <3
Muka semua serius jer main SAHIBBA, macam masuk pertandingan yang akan dapat hadiah yang besar
hehe


Staf tak ramai kat sini so boleh kenal lebih dekat lagi hehe.. Paling best kerja kat sini, semua staf sporting. Tak tension sangat. hehe bertuah jugak dapat kerja kat sini, tak macam tempat praktikal yang lain.. Ade yang kena buli, kena tengking dan kena marah. Tension banyak kerja tu perkara biasa.. Asal tension jer pergi terapi. [Free jugak].. Bukan terapi yang kena urut and ape kebenda nya tu tapi ni relaks jer duduk atas kerusi. Pakatan satu pejabat time lunch aje pergi terapi.. Bukan jauh pun..hehe Time tu lar kiteorang nak relaks-relaks. 

Lagi best kalau tak ade kerja..[hoh0 berterus-terang..].. Lagi-lagi time tak ade b0ss.. Semua bersuka ria lebih dari sambut raya..hehe Kadang-kadang boring jugak kalau tak ade kerja <-----[ade-ade jer lar..]

*Semua gambar kat atas ni hak milik cik Atie..d^_^b tq2!

Thursday, March 4, 2010

Jadi photographer sementare pertunangan kawan..weee~

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 1:04 AM 2 komen
Disebabkan Wawa tak kerja pada hari pertunangan kawan berlangsung pada 27 feb 2010, Sabtu. Majlis pertunangan dimulakan pukul 12:30Pm. Majlis ni pertunangan dibuat di Sendayan,Negeri Sembilan. Jauh tu..Wawa dengan pengalaman pertama mengambil gambar..Tangkap sana..tangkap sini.. Berat bawa kamera tu rasa macam bawak 1 KG beras aje. Baru tau sekarang ni susah payah ayah ambik gambar macam mana.. Lap peluh pun boleh siap perah lagi..Lepas tu kena edit siti sana situ sini..


Pertama sekali WAwa nak ucapkan selamat bertunang kepada kawan lamaku ni yang bernama Farah. Kite kenal pon dah agak lama daripada tingkatan satu lagi.. Rupa nya kau dulu yang bertunang..Tahniah! Tahniah! http://www.emocutez.com Aku ucapkan. Tak lama lagi kau nak kahwin pulak. Haduihh... Wawa jadi jurugambar jugak ke?http://www.emocutez.com





Hah.. ni beberapa kerat aje la gambar nak upload kat blog ni.. Kalau banyak-banyak mampus nak upload 200 keping lorh..


 
Jurugambar: Ayah
Editor: Wawa
Model: Farra
p/s:bukan Wawa seorang aje yang tangkap gambar :) 





Photographer: Wawa
Editor: Wawa
Time ni..
Family sebelah lelaki dan perempuan berbincang pasal tarikh kahwin nanti dan bla bla bla..



 

 Photographer: Wawa
Editor: Wawa
Cantik pulak cincin ni bila tengok lama-lama
Nanti Wawa nak kahwin kang nak yang besar berlian tu
Jangan tak muat kat jari sudah..
nanti jadi bahan ketawa orang aje hehe
Haha kidding


 
Photographer: Wawa
Editor: Ayah 
Upacara menyarung cincin oleh mak mertua
O0ooppss..
bukan!
Bakal mak mertua




Photographer: Wawa
Editor: Ayah
Dah pun disarung cincin..
Selamat ditunangkan
Masa ni tengah baca doa so gatal-gatal jari nak petik snap!





   
Photographer: Ayah
Editor: Ayah 
Dah habis upacara menyarung cincin
Bermula la sesi tangkap gambar bersama family
Yang ni!
Family sebelah lelaki 
Diorang ni cepat aje terus naik nak bergambar
Suka ek korang bergambar







Photographer: Ayah
Editor: Wawa
Yang ni pulak
Family sebelah perempuan
tak ramai pun macam sebelah lelaki
sebab yang lain tak mau naik bergambar  
Semua jenis segan silu punya orang
Bukan susah nak pergi depan..duduk aje..senyumm..tangkap gambar aje
Malu-malu ayam kucing pulak hehe




Photographer: Wawa
Editor: Ayah
Entah macam mana pulak terkena ubat gatal kat tangan tu nak ambik kawan punya gambar
Hah!
Dua orang lagi tu kawan satu sekolah jugak
Kawan lama jugak tuuu..
Lama tak nampak..tengok pun macam tak kenal dah..huhu


  

Photographer: Wawa
Editor: Wawa
Sebenarnya time ni nak snap curi-curi
Tapiii..
Diorang ni dah nampak pulak WAwa nak ambil gambar
Baru nak buat candid
Tu yang tersengih-sengih aje..
http://www.emocutez.com
Ni la dia, pasangan tunang yang bahagiaa..




 
Photographer: Wawa
Editor: Ayah
Atur posisi: Mak
Hah!
Yang ni baru candid namanya..
sebab ayah tengah snap sebelah sana
Wawa pulak snap kat sini tanpa dia sedar
http://www.emocutez.com
Gambar candid baru la cantik
kan..kan..kan..





 Photographer: Wawa
Editor: Ayah
Idea Gaya: Mak
Ni pun sama
Ayah snap depan dia, Wawa snap tepi
asalkan jangan jaga tepi kain orang
hihi..




 
Photographer: Ayah
Editor: Ayah
Yang ni Wawa yang cadangkan suruh snap kat sini
hehe
Nak jugak promote nama dia kat sini
Permandangan kat taman permainan kat sini cantik-cantik
Tak pernah tengok ade batu-batu besar kat taman permainan pulak tuu..
Kesian kawan seorang ni duk tengah-tangah panas, cair makeup dia





Photographer: Mak
Editor: Ayah
Masa ni..
Kebas mulut jadi nya..
Kenapa?
Sebab tunggu punya tunggu.. 
Bila mak nak klik snap!
Kiteorang dah lama duk senyum
Tak larat nak senyum dah..
Haiyoo0o.. Makkk





Photographer: Ayah
Editor: Ayah
Bukti yang Wawa ni buat kerja
[nak jugakk..]
Entah bila Ayah snap gambar ni
Tang Wawa duk syok snap gambar orang
Tup! tup! bukak kamera ade pulak Wawa..
Pegang kamera pun tak betul
http://www.emocutez.com
Haiishh..
Lama-lama suka pulak snap gambar walaupun dah basah dengan peluh-peluh
Boleh perah air keluar sebaldi dah..
[tipu..tipuu..tipuuu..]





Photographer: Ayah
Editor: Ayah




Lastly, tahniah dah bertunang pun Farra [bukan fara fauzana]. Wawa akan datang 10 tahun kemudian kot baru nak bertunang. http://www.emocutez.com. Semoga bahagia sampai ke nikah, kahwin, anak ke cucu ke cicit dan sampai bila-bila la..



Setakat sini aje la entry kali ni..ok http://www.emocutez.com

  

 

Cute Onion Club - Onion Head
 

Wawa Takizawa Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting