Monday, February 15, 2010

Kepenatan dan keletihan pada hari Valentine dan Chinese New Year

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 1:53 PM
Location: KLCC

Weather: Panas terik wooo~
Listening to: Mystery-Beast



Disebabkan Wawa balik lambat semalam tak menyempat nak update blog yang dah lama usang ditinggalkan oleh tuan blog sendiri..Berhabuk sana sini..Nampak tak nampak tak? Tak nampak alamatnya pendek umur..http://www.emocutez.com

Semalam ramai betul dan penuh sesak pergi KLCC, nak tengok wayang punya pasal. Tapi ade jugak kedai yang tutup tetap ade yang bukak, biasa la orang cina nak cuti raya cina semua balik kampung. Rasanya tak semua, sebabnya ade jugak yang bawak family pergi ronda-ronda sana sini dan jugak bawak pergi tengok wayang dan ade yang last-last minit pun yang shopping. Kena pulak Hari Valentine, couple merata-rata boleh jumpa..Pergi sana jumpa lagi pergi sini jumpa lagi. Wawa? Keluar dating dengan kakak dan kawan-kawannya tengok wayang cerita ni..


 


Cerita ni best jugak. Kakak Wawa bawak kawan-kawan dia tapi Wawa? Semua sibuk pergi sana sini. Sedih-sedih..http://www.emocutez.com. Bila la lagikan nak keluar sama-sama. Semua nanti sibuk kerja, study dan macam-macam.

Ok-ok cukup berdrama sedih takat ni..Cerita ni kisah budak yang bernama Percy yang dituduh curi panah petir tu padahal orang lain yang ciplak curi dan aniaya ini punya budak.
Yang Wawa suka sama ini punya cerita, orang yang bernama Grover. Asyik buat lawak aje memanjang. Wawa tengok aje kawan akak ku tergelak terbahak-bahak habis dengar satu wayang. NAk gelak sampai luar wayang dengar tak ape jangan gelak-gelak bertaburan popcorn sampai ke Wawa. Nak bersepah boleh jugak sebab Wawa pun buat kerja jahat jugak http://www.emocutez.com. Ok la tu ade jugak kerja orang yang kerja kat wayang tu nak buat kan. Bukan cerita lawak aje yang Wawa suke tapiii pelakon dia pun Wawa minat sangat-sangat dan tak pandang kat lain dah masa tengok dia.http://www.emocutez.com Siapa orang yang WAwa cakapkan ni..? Haha Ini diaaaa..


 


Jake Abel yang pegang watak Luke Castellan, mamat hensem ni la yang curi panah petir tu. Jahat-jahat dia pun WAwa tetap suka sama dia http://www.emocutez.com. Cerita ni dah dapat kutipan tinggi daripada Wolfman setakat 14 Feb. Betul-betul best..korang pergi la tengok. YAng dah tengok tu tau-tau aje laa.. KAng Wawa cerita habis kat sini dah boleh buat novel lagi baik korang pergi tengok cerita ni yee..


Habis berjoli kat KLCC, kiteorang pergi pulak turun kat Wangsa Maju. Alaa Wangsa yang dah maju tu.. NAk pass pendrive kat kawanku yang bernama NAZEERAH http://www.emocutez.com. (jangan marah zeera haha) Ape yang ade dalam pendrive tu? Kami berdua aje yang tau. Kiteorang nak buat kerja jahat ni mane boleh bagitau orang. Haha!. Alang-alang turun Wangsa Maju, akak ku tiba-tiba pulak perut dan usus-usus dia mengidam nak makan TAKOYAKI, ape lagi.. pergi Jusco semata-mata nak beli TAKOYAKI. Yang buat kami adik-beradik balik lewat..MAne tak nyeee kalau dah jumpa pulak Tarian Singa kat situ. Jadi kami berhenti laa nak tengok. Dah lame tak tengok tarian singa ni sejak-sejak bertahun-tahun yang lalu yang jiran buat tapi sekarang dia dah pindah. TAk dapat nak tengok. Dia rajin undang buat tarian singa. Wawa suruh akak ku rakam. MAne taknya minah yang bernama Wawa ni boleh pulak dah nak sampai LRT Gombak lupa nak bawak handphone..http://www.emocutez.com. Sah! handphone bukan barang penting bagi WAwa..Tau-tau aje laa yee Zeera kenapa Wawa call guna no lain.Hoho Tu pun kalau Mu baca blog ni.


Kepada yang tak tau ape tu TAKOYAKI..ni laa diaaa..

   

Hah! Ambik! Terliur korang..hehe. Terima kasih kepada Uncle Google yang dengan ikhlas bagi Wawa taruk gambar kat blog ni. (eh ikhlas ke?). Ape kate kita layan video yang dirakam oleh kakak ku ni.. Sorry laa gambar agak kabur dan ade dengar budak sebelah akak ku popek-popek.. Faham-faham aje laa.. Sampai akak ku maki-hamun sama budak tu nak lepas geramnya http://www.emocutez.com kat Wawa aduhhh..


[UPDATED] : disebabkan tak dapat nak upload video jadi WAwa gantikan dengan yang ini.



Dalam perjalanan nak balik, baru nak naik pergi LRT Wangsa MAju.. 

Ade satu tragedi berlaku..

Haha saje nak kasi panas sikit..

Dah pulak dengar orang bising kat tengah jalan. Wawa pun tak tau, kot diorang tu baru putus hubungan sampai terjerit-jerit kat situ.. Buat malu orang aje tengok diorang berdrama kat situ. YAng perempuan tu terjerit-jerit "TOLONG!TOLONG!".. WAwa tak dapat laa nak tolong sebab Wawa tak tau siapa yang salah dan dia minta tolong pun tak serius. YAng laki siap rakam perempuan tu sambil jerit "Ko tu pompuan sundal..sedar laa".. Baik Wawa jangan masuk campur kang tak tentu pasal Wawa yang kena lepuk 3 ekor ayam jantan kat situ..Tak sempat balik rumah, sempat melayang kat atas jee..


 
Cukup la entry pada hari ini..Byeee! http://www.emocutez.com Kita bersembang di lain hari yee..

6 komen:

Wan ShahMizal said...

Yaki tu sedap ke? hihikz

Wawa Takizawa said...

takoyaki lar en mizal..
sdp kalo org ske mkn sotong.

Muhd said...

ak xtahan gelak asyik Grover tu buat lawak

Wawa Takizawa said...

a`ah kalo time dier mngembek..haha

Faarihin said...

wah.. blog ini sudah lainlah.. lama tak singgah blog cik wawa ni.. pergh.. nampak sedap apa nama makanan tu.. takoyaki eh.. pi restoran jepun ker?

Wawa Takizawa said...

hehe dulu blog agak berserabut..
a`ah takoyaki..dlm ade sotong

tak pergi restoren jepun tapi beli kat dlm jusco ade jual hehe

Post a Comment

Cute Onion Club - Onion Head
 

Wawa Takizawa Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting