Friday, February 26, 2010

Alahai.. comelnye anjing ni senyum

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 8:03 PM 6 komen
 

Location: Okayama,Japan



Ade la kisah seekor anjing ni yang bernama Chii jenis Shiba Inu. Terkenal dengan senyumannya? Aiik? Anjing boleh senyum? Kisah ni berlaku di Okayama, Jepun. Setiap kali owner anjing ni dekat dengan dia, dia akan senyum kat tuannya. Tengok video klip ni





Wahhh..http://www.emocutez.comdah jadi bintang terkenal kat Okayama. Jadi stesen TV telah merakam anjing ni senyum setiap kali tuannya dekat dengan dia. Kisah ni telah di pos secara online pada 3 Februari 2010 yang telah mendapat perhatian orang ramai sebanyak 300,000 orang yang menonton setakat hari tu sahaja. 


Kalau Wawa  nak kucing senyum macam tu jugak setiap kali dekat dengan dia. Miao! Miao!.Tangan gatal tarik mulut kucing bagi dia senyum http://www.emocutez.com. Tak ape! Tak! usaha lagi biar satu hari nanti kucing ku ni pun boleh senyum macam Chii biar jadi terkenal kat rumah [dekat rumah??] Chaiyok! Chaiyok! http://www.emocutez.com




Tapi..
Akhirnya tak menjadi sampai sekarang.http://www.emocutez.com Kucing ku tahu makan, tidur, makan, tidur sahaja kerja nya.


Mak pun bersuara, "Daripada latih kucing tu senyum lebih baik tolong mak sidai kain, kesian seksa kucing tu suruh senyum. Itu kucing bukannya anjing..".


Haha so, pengajarannya jangan la susah nak latih kucing senyum. Kucing hanya tahu...
MIAO!MIAO!MIAO!


p/s: bertuah betul tuannya pun boleh tumpang popular..hihi

Thursday, February 18, 2010

Kepada sesiapa yang suka craft giveaway..cuba laa masuk sini

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 11:59 PM 6 komen
LOCATION: http://nurelshop.com/blog/

LISTENING TO: S.E.O.U.L BY SNSD AND SUPER JUNIOR
STATUS: NAK GIVEAWAY NIE.. (^_^0)





 


Sweet kan kraf kat atas nii..
Wawa try la nasib join untuk giveaway yang dianjurkan oleh NurelL's Craft
Mane laa tau kot nasib WAwa baik dapat gift ni kalau tidak rezeki orang lain patut terima.


Mudah saje join dengan hanya 3 langkah:

1) Jadi follower NurelL's Craft kat blog

2) Korang post mengenai giveaway ni kat blog korang

3) Lastly, tinggalkan komen korang kat sini 


Simple!

Giveaway yang diberikan seperti berikut:
  • 1/2 meter of blue-heart Grossgrain ribbon
  • 1/2 meter of pink-heart Satin ribbon
  • a dozen of oval cream buttons
  • a pack of sweet buttons
  • 5 pairs of colourful glitter hairclips
  • 1 crocheted flower Brooch
  • 1 wooden butterfly HP Straps (Psst..100% Handmade from Jogja-we are prime distributor for Sabah region)
  • 1 small butterfly wooden pin (Psst..100% Handmade from Jogja-we are prime distributor for Sabah region)
  • Felted cupcake

Menarik kan? Ape tunggu lagi come and join la NurelL's Craft First Giveaway! Mane tau korang salah satu orang yang bertuah dapat.


Tarikh tutup: 25 March 2010


 Keterangan lanjut sila pergi ke blog NurelL's Craft.


GOOD LUCK!



 



 

Monday, February 15, 2010

Kepenatan dan keletihan pada hari Valentine dan Chinese New Year

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 1:53 PM 6 komen
Location: KLCC

Weather: Panas terik wooo~
Listening to: Mystery-Beast



Disebabkan Wawa balik lambat semalam tak menyempat nak update blog yang dah lama usang ditinggalkan oleh tuan blog sendiri..Berhabuk sana sini..Nampak tak nampak tak? Tak nampak alamatnya pendek umur..http://www.emocutez.com

Semalam ramai betul dan penuh sesak pergi KLCC, nak tengok wayang punya pasal. Tapi ade jugak kedai yang tutup tetap ade yang bukak, biasa la orang cina nak cuti raya cina semua balik kampung. Rasanya tak semua, sebabnya ade jugak yang bawak family pergi ronda-ronda sana sini dan jugak bawak pergi tengok wayang dan ade yang last-last minit pun yang shopping. Kena pulak Hari Valentine, couple merata-rata boleh jumpa..Pergi sana jumpa lagi pergi sini jumpa lagi. Wawa? Keluar dating dengan kakak dan kawan-kawannya tengok wayang cerita ni..


 


Cerita ni best jugak. Kakak Wawa bawak kawan-kawan dia tapi Wawa? Semua sibuk pergi sana sini. Sedih-sedih..http://www.emocutez.com. Bila la lagikan nak keluar sama-sama. Semua nanti sibuk kerja, study dan macam-macam.

Ok-ok cukup berdrama sedih takat ni..Cerita ni kisah budak yang bernama Percy yang dituduh curi panah petir tu padahal orang lain yang ciplak curi dan aniaya ini punya budak.
Yang Wawa suka sama ini punya cerita, orang yang bernama Grover. Asyik buat lawak aje memanjang. Wawa tengok aje kawan akak ku tergelak terbahak-bahak habis dengar satu wayang. NAk gelak sampai luar wayang dengar tak ape jangan gelak-gelak bertaburan popcorn sampai ke Wawa. Nak bersepah boleh jugak sebab Wawa pun buat kerja jahat jugak http://www.emocutez.com. Ok la tu ade jugak kerja orang yang kerja kat wayang tu nak buat kan. Bukan cerita lawak aje yang Wawa suke tapiii pelakon dia pun Wawa minat sangat-sangat dan tak pandang kat lain dah masa tengok dia.http://www.emocutez.com Siapa orang yang WAwa cakapkan ni..? Haha Ini diaaaa..


 


Jake Abel yang pegang watak Luke Castellan, mamat hensem ni la yang curi panah petir tu. Jahat-jahat dia pun WAwa tetap suka sama dia http://www.emocutez.com. Cerita ni dah dapat kutipan tinggi daripada Wolfman setakat 14 Feb. Betul-betul best..korang pergi la tengok. YAng dah tengok tu tau-tau aje laa.. KAng Wawa cerita habis kat sini dah boleh buat novel lagi baik korang pergi tengok cerita ni yee..


Habis berjoli kat KLCC, kiteorang pergi pulak turun kat Wangsa Maju. Alaa Wangsa yang dah maju tu.. NAk pass pendrive kat kawanku yang bernama NAZEERAH http://www.emocutez.com. (jangan marah zeera haha) Ape yang ade dalam pendrive tu? Kami berdua aje yang tau. Kiteorang nak buat kerja jahat ni mane boleh bagitau orang. Haha!. Alang-alang turun Wangsa Maju, akak ku tiba-tiba pulak perut dan usus-usus dia mengidam nak makan TAKOYAKI, ape lagi.. pergi Jusco semata-mata nak beli TAKOYAKI. Yang buat kami adik-beradik balik lewat..MAne tak nyeee kalau dah jumpa pulak Tarian Singa kat situ. Jadi kami berhenti laa nak tengok. Dah lame tak tengok tarian singa ni sejak-sejak bertahun-tahun yang lalu yang jiran buat tapi sekarang dia dah pindah. TAk dapat nak tengok. Dia rajin undang buat tarian singa. Wawa suruh akak ku rakam. MAne taknya minah yang bernama Wawa ni boleh pulak dah nak sampai LRT Gombak lupa nak bawak handphone..http://www.emocutez.com. Sah! handphone bukan barang penting bagi WAwa..Tau-tau aje laa yee Zeera kenapa Wawa call guna no lain.Hoho Tu pun kalau Mu baca blog ni.


Kepada yang tak tau ape tu TAKOYAKI..ni laa diaaa..

   

Hah! Ambik! Terliur korang..hehe. Terima kasih kepada Uncle Google yang dengan ikhlas bagi Wawa taruk gambar kat blog ni. (eh ikhlas ke?). Ape kate kita layan video yang dirakam oleh kakak ku ni.. Sorry laa gambar agak kabur dan ade dengar budak sebelah akak ku popek-popek.. Faham-faham aje laa.. Sampai akak ku maki-hamun sama budak tu nak lepas geramnya http://www.emocutez.com kat Wawa aduhhh..


[UPDATED] : disebabkan tak dapat nak upload video jadi WAwa gantikan dengan yang ini.



Dalam perjalanan nak balik, baru nak naik pergi LRT Wangsa MAju.. 

Ade satu tragedi berlaku..

Haha saje nak kasi panas sikit..

Dah pulak dengar orang bising kat tengah jalan. Wawa pun tak tau, kot diorang tu baru putus hubungan sampai terjerit-jerit kat situ.. Buat malu orang aje tengok diorang berdrama kat situ. YAng perempuan tu terjerit-jerit "TOLONG!TOLONG!".. WAwa tak dapat laa nak tolong sebab Wawa tak tau siapa yang salah dan dia minta tolong pun tak serius. YAng laki siap rakam perempuan tu sambil jerit "Ko tu pompuan sundal..sedar laa".. Baik Wawa jangan masuk campur kang tak tentu pasal Wawa yang kena lepuk 3 ekor ayam jantan kat situ..Tak sempat balik rumah, sempat melayang kat atas jee..


 
Cukup la entry pada hari ini..Byeee! http://www.emocutez.com Kita bersembang di lain hari yee..
Cute Onion Club - Onion Head
 

Wawa Takizawa Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting