Saturday, January 30, 2010

Waduh 1st time shopping TAK gune beg plastik

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 10:17 PM
Location: Giant, bt caves

Listening to: SNSD-Gee
Status: Tak sabar nak tengok NANA [baru pinjam heee~]



Sejak kempen "Hari tanpa beg plastik", Wawa syok aje pergi Giant nak shopping sikit.
Dapat la beli dvd nak burn nanti tak payah nak beli mahal2
Jimat2 duit saku
http://www.emocutez.com

Dapat pinjam cerite...

  

Nak burn! Nak burn!
Dengan cerite..

 


Tak tau best ker tak
Belum tengok lagi
kalau best..On aje mau burn
http://www.emocutez.com
 

Terlupe pulak yang hari ni Hari Tanpa beg plastik
Aduh tak bawak pulak beg
Beli lar beg kitar semula ni..


Bagus jugak buat kempen macam ni
BAgi nak bendung masalah pencemaran yang semakin berleluasa kan sekarang ni
KAlau nak gune jugak beg plastik kena la keluarkan 2 kupang (RM0.20) bagi setiap beg plastik
Murah2...
Menggalakkan pengurangan penggunaan beg plastik ke?

MAcam mane kalau kat rumah tak ade beg plastik nak buang sampah?
http://www.emocutez.com
KAta NABIL
Lu pikir la sendiri..

Akhir nye ramai yang gune jugak beg plastik
Tak kan nak buang sampah terus dalam tong sampah tanpa beg plastik
KAng tak pasal2 tukang ambik sampah angkut sekali dengan tong2 tu masuk lori sampah
http://www.emocutez.com
Cadangan lain selain penggunaan beg plastik?
 Guna beg kitar semula untuk buang sampah?
HAha..
Tak ape2 kempen tu berjalan selama 6 bulan dulu sebagai permulaan
Tunggu la ape akan jadi ek
Heee~ 




4 komen:

ayuna_es said...

btuix3..
(kate2 dr upin ipin)
^_^

save our world!!

farhana fana said...

wah wawa knl lak nabil..
huhuhu..
c0z dlu wawa blur jew ble ckp psl nabil..
:DD

klo xgune beg plastik sbb nk slamat kn alam sekitar..
ape kate bg jew kte bwk blik troli uh..
konpem xyah pki beg plastik..
kn2..
klo bwk kete ikat r troli kt bonet blakng uh..

n sbb xdek beg plastik utk buang smph..
kte gune jew troli uh..
ble nk shopping basuh r troli uh..
hahahaa..

ape mcm cadangan akk??

Wawa Takizawa said...

ayuna: haha mmg save our world tp nk buang smpah hoho..

Wawa Takizawa said...

fana: dulu wa xknl sape nabil tu..korg asek sebut jer nabil jd wa pon siasat sape nabil tu haha detektif wawa kahkah..XD

haha good idea..
nnt hbs kat pasaraye xde troli..
sure klakar ikat kat bonet tu..

hah? cam rajin nk cuci hari2 troli tu..bek mndi kn jer kucing haha

Post a Comment

Cute Onion Club - Onion Head
 

Wawa Takizawa Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting