Sunday, December 19, 2010

GSC BTS :)

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 11:56 PM 2 komen
Aku bermula keje kat sini pada 4 MAY 2010. Masih ingat lagi ek budak nie. Semestinye la ingat kalau 1st time mintak keje dapat haha~. Sebelum ni mintak keje tak pernah nak dapat lagi-lagi part time. Pernah la jugak mintak keje lepas SPM, tapi semua tak dapat. Sebab ape, aku budak hingusan XD kehkeh

Kira tempat keje yang kedua la. Sebelum ni aku keje kat office masa praktikal. Belajar la keje-keje dokumen semua benda tu. So aku yang tak pernah nak guna mesin fotostat dah reti gune :) Walaupun kadang-kadang hadapi akaun yang memeningkan kepala.<-- bayangkan macam gunung berapi nak meletup tu (eh betul ke ni?)

Habis aje praktikal terus mintak keje part time kat sini sementare nak sambung belajar degree. Sekarang dah hampir 8 bulan jugak keje. Walaupun gaji yang tak seberape ni pun aku sanggup keje. Kenape? Sejak aku keje kat sini aku tak pernah dapat ramai kawan.

Dari dulu lagi aku nak berhenti keje tapi sayang nak tinggalkan. Kalau tak memang dah berhenti keje sebelum raye aidilfitri dulu. Disebabkan aku ade ramai kawan kat sini, aku tak jadi nak berhenti. Diorang semua ambik berat pasal aku. Lagi-lagi time aku sedih gile dompet aku hilang. Ramai yang tolong carikan even yang tak rapat dengan aku pun sanggup cari sampai ke 7 Eleven monorail, last tempat aku perasan dompet hilang.

Aku seronok keje kat sini bukan sebab dapat tengok wayang free-free aje. Dulu aku bukannye kaki wayang macam sekarang. <---- dah keje kat wayang mesti la tengok wayang kalau tak macam mane nak cerita kat customer hehe~ (yer yer aje)

Yang buat aku tak lupa time aku cari stub tiket yang patut aku koyak. Dah la kena cari dalam beribu-ribu tiket huhu~ Sampai lewat malam aku cari. Kalau tak ade orang yang tolong carikan memang esok petang pun tak sudah. Aduhai~ Tapi akhirnye jumpe jugak. Haha~ Yang kelakarnye tiket customer tu lewat malam punye show. Haiyoo~ macam ni la kalau budak pelupa. Walaupun nampak perkara kecik je tapi aku ni keje memang serius semate-mate SATU stub tiket aje boleh effect jadi masalah pulak nanti.

Kadang-kadang aku terpikir jugak kata-kata kawan aku yang aku anggap macam abang aku sendiri. Dia cakap sampai bila nak keje macam ni? Dia pun pikir yang same macam aku. Nak tinggalkan GSC BTS bila dah tak ade kawan lagi kat sini. Tapi kawan sentiasa ade. Akhirnye dia pun buat keputusan nak sambung belajar bahasa Perancis tahun depan. Aku?? Masih belum ade buat keputusan lagi.

Kena la pulak time aku apply nak jadi Crew Leader kat sini, surat tawaran sambung degree pun sampai. Time tu pening jugak. Haiyoo~ Tawaran kemasukan bulan depan pulak tu. Aku jadi trainee Crew Leader pun belum habis lagi. Pening-pening...~ Tawaran dari kolej yang same tapi kali ni kat KL. Boleh la cakap dekat dengan tempat keje. Tapi tak macam penat ke kalau keje sambil belajar?

Kenape aku nak jadi Crew Leader? Nape ek..? Maybe sebab gaji tinggi sikit tapi lebih kurang same jer (aku nak tolong kewangan family) sebab tu sanggup lepaskan nak beli handphone baru :(  <---tapi nak keje kat sini jugak. Kedua sebab aku nak tolong staf jugak. Diorang kekurangan CL, so ade jugak yang tolong closing staf. Lagi pulak bertambah nye satu lagi level kat tingkat 10. Aku pikir aku jadi pun nak ringankan beban diorang. Ke dengan adenye aku bertambah lagi beban?


Nak sambung belajar atau keje?










TO BE CONTINUED...

Monday, November 8, 2010

Akhirnye... Graduation Day! at PICC, Putrajaya

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 5:28 PM 7 komen
Waaa~ dah masuk bulan November baru la ade idea nak karang blog. Malas nak menaip pun ade. Kan bagus dapat yang jenis berteknologi tinggi yang tak perlu nak menaip. Just cakap dia automatik tulis haha~ < bagus betul manusia sekarang ni! makin jadi orang malas.

Al-maklum la dah sebulan tak bukak blog. Macam-macam orang hantar mesej kat shoutmix pun tak sempat nak baca and balas. Sejak-sejak ni asyik sibuk keje sampai malam kan. Nak cari duit. LAgi-lagi Wawa kumpul duit nak KONVO. Lagipun Wawa start cari rezeki pun bermula dari Tingkatan 3 selepas PMR. Berniaga depan rumah jual ais krim, bihun goreng, keropok lekor dan macam-macam la bermodalkan RM100 (permulaan) mintak kat ayah hehe~ So dah tau susah senang ke cari duit. ok ok topik lain!

Best jugak dapat cuti sampai mintak kaw-kaw 5 hari cuti, melebih-lebih budak ni. Habis la.. Gaji nanti confirm! sikit. Tu la banyak sangat cuti!

Setelah penat lelah study punye study. Akhirnye graduate jugak budak bername Wawa ni pada 6 November 2010. Masa 5 November jatuh hari deepavali tu kena hadir untuk raptai. Orang punye seronok cuti time ni.


Masa nak bertolak pergi PICC, Putrajaya nak pergi majlis Konvo tu la ade aje masalah timbul buat Wawa mood down. Masalah yang tak boleh nak cakap. Tapi sesampai aje kat sane jumpe kawan-kawan hilang pulak muke monyok tadi hehe~ Tu la WAwa cakapkan kawan tu ubat penawar hati yang sedih. d~.~b pandai buat ayat.hehe belajar dari drama kat TV kate kan XD


Sebelum masuk dewan dah la Wawa duk menahan nak pergi toilet tak menjadi. Sebab masa hari raptai habis tudung basah kena tembak dengan air kat toilet tu. Dah boleh mandi pulak kat situ. d~.~b Free-free aje kena siram! Start masuk dewan dah tak boleh keluar pulak. Paham-paham aje la time tu rase ape. Fuhhh~


Time name-name dipanggil, macam-macam gelagat orang pergi ambik sijil atas pentas. Mase tu terpikir pulak kat kepale. "Jangan pulak tersandung kat atas pentas nak ambik sijil tu sudah..." memang memalukan! Yang best nye selepas name Wawa dipanggil and then dah balik ke tempat duduk.. Terus Wawa ni sambung tidur pulak kat dewan tu. Malas nak dengar ceramah plus yang name-name yang belum panggil. Berape ratus orang lagi yang belum dipanggil. heee~ Nakal betul budak ni! Belajar dari cerita Magika la ni.. Korang patut ikut perangai si Wawa ni. BETUL! tak rugi kalau ikut..


Gambar hari konvo pun tak banyak ambik. Tak menyempat nak bergambar dengan kawan-kawan. MAne tak nye kalau kat situ dah penuh dengan orang ramai. Sesak-sesak.... Sempat bergambar dengan family aje la. Itu pun si adik tak nak join sekali ikut.


Tak ape! Tak ape!... Ni ade berape aje la Wawa tampal kat blog ni ye.. Wawa ni dah tak suka masuk gambar dalam facebook. Semua taruk kat blog aje..hee~





 Dah la Wawa ni tak reti nak pakai jubah. Ini pun pakai dengan bantuan kakak and mak yang tolong kan.heee~ Kalau tak ade diorang ni.. Ape nak jadi jubah yang Wawa pakai. Nanti tak nampak macam jubah jadinye. Bila pakai jubah terasa macam dalam cerita HARRY POTTER pulak. Kan... kan.. kann?? Cuba tengok betul-betul. Cuma kurang aje kat situ.. Tak ade tongkat sakti aje heee~ <<< mentang-mentang cerita tu nak keluar boleh pulak budak ni berangan.. ( banyak makan buah berangan harap maklum! )







 Bersame dengan MAK tersayang. hee~ Dalam banyak-banyak makanan, masakan mak la yang paling Wawa suke! Sebab Mak selalu masak makanan yang Wawa suke. heehe~ TANPA SAYUR!


Bersame dengan Abah! Walaupun kadang-kadang tu Abah suke sangat kacau Wawa... Yang best tentang Abah ni... kan.. kan.. kan.. suke bagi upah kalau nak tolong dia buat keje hehe~ tu yang laju aje buat keje dia dalam photography..

Lastly...


Bergambar dengan kakak.. Dulu kecik-kecik memang kiteorang ni tak satu kepala! Asyik bergaduh aje memanjang. TAK NGAM! Dan sekarang bergambar jugak sekali d^.^b Nak keluar same pun dah jarang. Masing-masing busy dengan keje.

Semua bergambar dengan family aje, kawan tak menyempat nak bergambar. Adik pun tak ade dalam gambar. Tak ape la maybe Konvo akan datang la pulak kan. Mase tu baru la paksa adik datang!

Sekian saje post setakat nie..
~WAWA TAKIZAWA~

Tuesday, October 12, 2010

berkawan selame 3 tahun :D

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 1:51 AM 5 komen
Wawa Takizawa kembali ke sekolah  blog ni!! Lame tak main tekan2 keyboard laptop ni. Keyboard tempat Wa kerja habis Wa 'kerjakan' sampai tercabut button dia dah. <<< ganas betul!

Hari ini HARI ISNIN bersamaan 11.10.10 Time ini la Wa dapat cuti and keluar jejalan dengan kawan yang sudah lame tak bersemuka dan bersuke ria sakan. <<< uiih? macam raya sakan ke? Selalu jejalan kat Times Square aje tapi kali ni kami pergi KLCC pulak. Tau2 barangan kat situ dah la mahal2. Cuma cuci mata pun dah cukup tengok harga2 kat situ. Ade jugak singgah Times Square sekejap sementara tunggu kawan lagi seorang datang sebab dia tak tau jalan ke KLCC kalau dari Times Square. Sementara tu sempat lagi kacau kawan2 kat sana. Selagi kawan tak sampai selagi tu menempek kat GSC.

Sesampai aje kawan kat Times Square.. Ape lagi terus pergi naik monorail ke LRT turun KLCC. Tunggu pulak lagi seorang datang kat kedai pak cik KINOKUNIYA. Ape lagi kalau handphone ade kamera memang gatal tangan nak petik snap gambar. Terjumpe pulak boyfriend Wa yang lame kat situ. Nak tengok?


 Itu la dia HIRO MIZUSHIMA, kekasih lame yang telah Wa tinggalkan. KUI* KUI* <<< sejak bila dia jadik boyfriend. Dia dah kahwin! hehe~ suka tengok dia COOL dalam MEI-CHAN'S BUTLER. Kan best dapat lelaki macam tu. Tapi belum pernah lagi jumpe.


 
 Bila seorang lagi kawan sampai, mula la ke sana sini tengok buku2. Kami ni ulat buku. Bukan membaca! Tapi tengok majalah2 kat situ. Dalam banyak2 Wa tengok majalah ni la Wa tertarik..



 Comel kan!.. kan!.. kan!.. Ye kan aje la! Bukan manusia kita aje yang pakai 3D ni. Anjing dengan kucing pun pandai pakai cermin mata 3D. Ini mesti tengok PIRANHA 3D! Sebab cinema kat sini mane ade keluar Piranha 3D.. Sebab nye untuk ditonton oleh Anjing and Kucing tengok. <<< ye la tu buat cerita tipu. OK la tu. Anjing suka cari gaduh dengan kucing and kucing dengan ikan? Wawa ni lalu kawasan buku2 yang tak boleh dibaca. Dah Wa ni buta huruf! Mane reti baca kalau dah majalah kat situ tulis bahasa jepun. Rasa macam tinggal kat Jepun aje hehe~ Tak ape.. Tak lame lagi pergi la JEPUN suatu hari nanti. Jumpe TACKEY! XD

Yang best nye part ni..





 Salah satu gambar yang diambil. Sebenarnya banyak kami tangkap semata-mata name glamor KINOKUNIYA tu. Banyak kali posing kat situ. Sampai orang yang lalu lalang kat situ pelik tengok gelagat kami kat situ. Macam2 ade perangai masing2.







Tunggu punye tunggu kawan yang no 3 mau datang dari bangi selepas dia habis kerja, kami ape lagi.. dah perut menyanyi dari lagu NEGARAKU ke lagu rock kapak jadi nye. Kami singgah makan SUSHI KING. Lagi2 ade BONANZA RM2 kami tak kan lepaskan. Hehe~ NAsib baik KAk Ayu ade membership card. Wa paling suka makan TAKOYAKI, tapi nak order staf dekat situ tengah sibuk melayan pelanggan ramai sangat. Jadi makan favorite ni pun jadi la..






Makan. Makan. Makan.





Badan aje yang nampak kecik. Tapi Wa mengaku! WA KUAT MAKAN! TApi berat tetap 44 KG! Kalau terlebih makan pun berat paling tinggi 45 aje. HOHO~ Dah berape jam tunggu Kak no 3 ni datang. Kami bertiga pergi masuk ISETAN nak jadi SETAN buat kerja ni.





U.F.O... Kapal UFO pun ade jual kat sini. haha! kapal yang dipotong kecik2 masuk dalam mangkuk untuk dimakan. NAsib baik besar2 dia tulis NON HALAL! WA ni suka sangat ambik benda2 pelik. Rasa nak makan mee tu tapi ade PORK pulak yang menyibuk masuk dalam mangkuk tu.

FUHH~ Dari tingkat atas sampai ke COLD STORAGE kaki masih kuat marathon lagi. Baru la akak lagi no 3 sampai. Terkaku sekejap! Lame jugak Wa pandang. Terpegun tengok Kak Atin datang dan banyak perubahan. Mane tak nye mata WA dah jadi mata ikan bulat tak berkelip <<< ade ke?

Singgah BURGER KING.. Akak Atin dah lapar. Tak menyempat orang tu rasmikan makanan dia, dah Wa NGAP! dulu dia punye hehe~

Ini la akak Atin yang Wa terpegun tengok tu. Macam MAK dengan ANAK kan?





Wa ni susah nak nampak la kalau dah bergambar senyum lebar mesti nampak mata sepet. Kan dah tak cantik! Suka benar sepupu ejek sepet. Dia tak sedar dia 2 kali 5 sama dengan 10 dengan Wa hehe~






Sebelum kami semua beredar nak balik, semesti yang tak boleh tinggal! Tangkap gambar lagi! Ye la. Bukan selalu dapat jumpe. Yang seorang dari Cheras, seorang dari Taman Melati dan seorang lagi dari Bangi. Semua akak2 Wa. Terasa muda dalam kalangan orang2 ni hehe~ Selama 3 tahun kami berkawan. Banyak pahit manis kami harungi. Ade gaduh manja.. ade sedih.. ade GEMBIRA!

KENANGAN yang TAK BOLEH dilupekan...


















Boleh pulak kaki Wa jadi kengkang macam tu?



Lastly, Wa nak cakapkan walaupun penat jejalan sana sini. Wa tetap seronok disisi kawan2 yang menyerikan hidup Wa.. HEHE~ <<< ayat tak boleh bla!





TOINK* TOINK*









p.s: Thanks kak Atin! Pinjamkan cermin mata hitam tu.. ngeeew~

Thursday, July 22, 2010

Akhirnya... Dapat Jugak Bantal Yang Diidam-Idamkan Ni

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 10:17 PM 8 komen
Dah berapa minggu tak update blog yang dah bersawang dengan salji-salji turun. Keh..Keh.. Bukan bersawang dengan labah-labah. Seronok betul hari ni aku dapat cuti time movie Sorcerer's Apprentice first day keluar. GSC kat BTS siap bukak sampai 2 halls besar PLUS dengan Premier Class. Diorang akan jangka ramai orang akan tengok movie ni masa 1st day keluar nanti tapi bila aku pergi saje wayang hari ni kat sane.. Tak ramai pun. Tapi boleh la separuh dari wayang tu penuh. Aku macam biasa saje la masuk selamba katak FREE saje kan tapi kena bayar la pulak budak seorang aku bawak ni. Siap sumbat lagi PERUT dia dengan KFC TOASTED POCKETFUL combo satu! Tak ape! Tak ape! Sekali sekala saje nak belanje ANAK ORANG. <----terserlah dengan kedekut macam HJ BAKHIL


Aku cakapkan MEMANG cerita Sorcerer's Apprentice ni BEST! Ade-ade aje buat aku tergelak. Nasib baik tak ade popcorn kat tepi.. Kalau popcorn-popcorn sekali terhembus keluar sebab gelak bahak-bahak... Habis patrons kat situ dihujani dengan popcorn aku. <---- Bagus betul imaginasi aku ni


Habis saje tengok cerita tu.. Dah tak tau nak pergi mane. Anak orang ni cadang suruh jalan-jalan kat BTS sebelum balik. Mau jugak aku dah MUAK tengok kedai-kedai kat situ hari-hari aku lalu-lalang. Last sekali dia baru teringat suruh aku tunjuk kedai yang jual barang-barang import dari KOREA, JAPAN dengan TAIWAN. Aku pun bawak dia pergi sana. Yang naik jadi GILA tengok barang kat situ bukan dia! Tapi AKU sendiri! Wah... dengan dompet aku yang berisi dengan duit kertas LIMA KOSONG berape keping dalam tu.


Barang yang AKU idam-idamkan selama ni aku tunggu saje TAPI asyik LUPA aje OTAK aku yang dah HILANG INGATAN sekejap. OH! OH! OHHHH.... BANTAL!


Bantal ni la yang aku maksudkan selame ni. Lepas ni aku nak tidur PELUK-PELUK biar bantal tu jadi MASAM and then boleh aku termimpi-mimpi aku peluk betul-betul dengan 4 orang ni especially YONG HWA! Aku gilak sama lu! Keh..keh.. Jangan marah peminat Yong Hwa yer.. Mesti tidur nyenyak nanti NYAMUK gigit pun GUA TALA HAIRAN dah!


Dah aku letak bantal kat kaunter, datang pulak auntie tu tunjuk barangan ANJELL yang lain.. POSTER... KEY CHAIN HANDPHONE... RANTAI... CAWAN.. Macam-macam buat aku lagi bertambah gila. PANG! PANG! PANG! aku tampar pipi aku sendiri (dalam pikiran). Duit dalam dompet banyak lagi. Tambah pulak dengan auntie tu TAWAR kad diskaun yang boleh guna SETAHUN! dengan syarat kena beli barang dia RM100 keatas baru dapat kad diskaun FREE. HASILNYA.....





Auntie tu berjaya tawan hati aku untuk beli barang lebih ratus-ratus ringgit. Bukan tawan hati lain pulak yer. DUSH! DUSH! jangan pikir lain. Fuhhh.. Cawan satu dah berape. Bertambah pulak dengan barang ni yang tak akan aku pakai..




Dah la aku rimas kalau pakai benda-benda yang menyemak kat leher, tangan termasuk la kaki aku ni. Aku mane nak pakai gelang-gelang dengan rantai ni. Ni lagi la rantai KLON Geun Suk bagi kat Go Minam.. Walaupun aku minat gila dengan diorang.. Aku tak akan pakai! <---- kuang..kuang sape suruh beli!. Tengah pikir... Baik aku bagi kat orang saje la.. Tak tau nak bagi sape.. Hmmm.. Buat CONTEST ke?? Hmmm.. Nanti-nanti la aku pikir contest ape.


Calculate-calculate kat kaunter tu..... Harga semua barang yang aku beli ni.. Nak tau berape aku perhabis kan stok duit dalam dompet! JENG! JENG! JENG! macam nak buat silap mata..



RM 114!!!

Aku ni memang suka buang duit beli benda yang tak perlu pakai. Dalam 3 barang yang aku beli.. BANTAL saje la aku puas hati beli AND akan selalu guna MASA TIDUR.. HeHe XD SO... Korang jangan jadi macam aku yang suka BOROS!

Sunday, July 18, 2010

Happy Julai. Happy Aku July? Taram Saje La

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 1:11 AM 4 komen

hari nie aku rase heppy banget!
nape ye?
hari nie rase bahagia!
nape yek?
semalam kaw-kaw nanges sampai mata jadi cantik macam katak!

sejak-sejak nie memang aku careless betul dalam bab-bab mengira duit .sendiri
ala aku lah jutawan
tak! tak!
aku lah billionaire
last-last sampai tang nak close shift tu
jeng..jeng..jeng..
BESH aku SHORT LAGI????
Dah la gaji baru dapat, tak tentu pasal aku kena keluarkan 2 keping DUIT MERAH dari poket aku bayar duit short tu
isk* isk* isk*
Tak mau aku nak nangis depan MANAGER pulak
Nangis dalam hati jer.. <--- itu pun jadi
Dia pun tanya, "Kenapa sejak berapa hari ni asyik short je? Kamu ade masalah ke? Sebelum ni tak ade pun short.Cuba cerita.." <----- dengan nada ingin tahu, mata tenung kat aku
Aku terdiam la dengan otak berserabut PLUS dengan BENGONG tambah pulak BLUR
Yang manager lagi satu pulak tersengih tengok muka aku yang blur
Terus aku diam je lameeeeeeeee.... lameee....
(Duk tahan nak nangis tu)
Akhirnya hulur jugak duit MERAH 2 helai kat manager, tu pun nak tak nak aje bagi

bila datang aje keje pagi hari nie.....
Aku heppy pulak
Nape yer?
Kenape?
Why?
Sebab awal pagi BRIEFING, name aku keluar kena BANG!
BANG dengan ape?
Kena BANG BANG BOOM!
Keh..keh...keh..
Bukan...bukan la...
Kena BANG dengan MYSTERY CUSTOMER
Orang yang dinanti-nantikan untuk menilai staf-staf kat sini
Aku memang dah agak KENA!
Mane tak nye, aku dah tau TIME CUSTOMER TU boleh pulak patah balik lepas beli tiket semata-mata tanya name aku
Nasib baik semua dia puji-puji..
KEMBANG MANGKUK HIDUNG AKU nie dengar..
Dapat la reward sikit dari manager sekeping DUIT HIJAU
Walaupun tak banyak mane dia bagi tapi AKU HAPPY!
AKU HAPPY keje kat sini.. <---- walaupun banyak duit short kui..kui..kui..

Ditambah pulak BIRTHDAY aku
Yipppppppeeee......!!!!
Lagi bertambah suka la KEMBANG TELINGA GAJAH aku
Wah! WAh! Wah!...
Bukan main lagi manager aku kata nak kena kan aku time birthday
Nak baling telur BUSUK yang dia dah peram lame-lame kat rumah tu
Semua boleh pulak gelak jadi riuh pulak kat office tu
Yang buat orang gelak, dia baca RAHSIA DISEBALIK KELAHIRAN BULAN JULAI tu
Dia BANDINGKAN!!?? Satu per satu.. Pastu gelak-gelakkan orang
Aduyaii...
Tapi aku tetap HAPPY.. HAPPY dengan dapat OVERTIME KEJE! huhu~ di hari birthday aku

Aku HAPPY dengan birthday OVERTIME!
AKU HAPPY dengan dapat pujian dari mystery customer
AKU HAPPY tengok staf kat sini ketawa
AKU HAPPY tengok customer riang dan layan kerenah lawak mereka
AKU HAPPY dapat button SMILEY dari MISS J!
AKU HAPPY dapat vest <----- jadi SENIOR



 p.s: muke macam nak makan orang! :p

AKU HAPPY! AKU HAPPY...HAPPY AND HAPPY ENDING...

Thursday, July 1, 2010

Kawen. Kawen Dan Kawen Lagi!

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 8:59 PM 4 komen
Teringat masa dulu-dulu, time kecik-kecik lagi. Suke sangat main kawen-kawen. Buat nak tergelak bukan kawen dengan laki tapi girl sama girl. Masa tu kat kampung mane ade budak laki pun. Kesian kan. Kan. Kan... Ye kan aje la! Budak laki semua dah pupus time tu. Hehe~ Tak! Tak pun. Budak-budak laki mane nak join main benda-benda macam ni, diorang cakap "Main kawen -kawen ni sesuai dengan pondan, kiteorang laki-laki main TEMBAK-TEMBAK polis-polis ngitu". Sekarang mane nak panggil pondan dah, sekarang ayat BESH! NYAH gitu. Ok dah cukup!


Disebabkan aku sibuk dengan kerja dan tak dapat nak ikut ayah pergi sana pergi sini. So aku tak berape tau sangat perkembangan dunia fotografi ayah sekarang. Bukan tak tau langsung tapi tau la sikit-sikit. Dulu memang rajin la ikut pergi PENANG, KELANTAN, JOHOR dan mane-mane la. Yang baru ni pulak hari SABTU ni ayah nak pergi SEREMBAN. Tak dapat nak ikut jugak HUHU~ Dah la aku ni suke sangat! SANGAT! jalan sana sini. Lagi-lagi kalau dapat makan memang PENTING!

Baru-baru ni ayah dapat siapkan album kawen pengantin dari Bukit Fraser. Time ni sempat lagi pergi sana. Ade la kawan cakap. Best ke pergi sana. Tak ade ape-ape pun kat sana. <<<< yang ni aku cakap next entry nanti. Lagi satu album dari area Kuala Lumpur saje.



Setiap masa aku tengok aje ayah dah mula improve kerja photography satu per satu. Masa mula-mula memang baru mula nak belajar cara-cara ambik angle yang betul kan..kan.. Dulu main pakai shoot sana sini suka suki aje la. Tibe-tibe ayah buat bisnes wedding photographer sebagai pendapatan tambahan. 


Yang ni pulak album terbaru! Chewah.. Eceh~ Ceh~ Macam buat album lagu je. Bukan album lagu tau! Ini album gambar kawen yang style baru. Yang baru ayah buat ni, kelainan daripada yang dulu. Ini sekali dengan album dalam kotak yang dihiasi gambar muka depan album kat kotak tu.




Setakat ni siap 2 album terus ayah pergi hantar kat tuan punya pengantin. Ni pun kelam-kabut aku nak SNAP contoh gambar cepat-cepat sebelum ayah hantar. HUHU~ Sorry la al-maklum la guna camera handphone yang tak berkualiti tu yang tak berape cantik. (Tak lame lagi nak beli camera) <<<< susah nak bawak camera ayah yang agak BESAR tu dan berat.



Contoh kulit belakang album.
Ade la mak kawan aku ni tanya, " Tak lame lagi bila WAWA ni mau kawen, kawan dia dah tunang dan tak lame lagi kawen". Aku boleh SENYUM saje. Tak terlintas nak pikir kawen awal-awal macam ni lagi. Kui* Kui* Umur dah ++ tahun. Akak aku pun belum kawen lagi, lagi la aku? Dalam pikiran aku time tu sape la nak kan kat aku yang SEPET ni. Sebab aku ni memilih orang sampai ke tua tak ade orang yang mau HEHE~


-JODOH TAK KAN KEMANA, SUATU HARI NANTI AKAN MUNCUL JUA-
.:Allah swt akan bagi yang terbaik untuk kita selagi kita berdoa dapat jodoh yang baik-baik:.



Friday, June 25, 2010

Meow.Meow.Meow! Dah cukup sebulan

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 10:52 PM 8 komen
Meow
Dah lame aku tak ade kucing kat rumah ni
Sejak-sejak kucing aku yang kembang macam bulu TEDDY BEAR bangun tidur tu dah hilang dicuri orang.
Siape yang tak berkenan kucing PARSI aku tu. Lagi-lagi kembang kat ekor macam mercun BUNGA API gituw. Sunyi. Tak ade aku nak gomoi kucing mosh* mosh*.

Datang pulak kucing mane entah MENEMPEK kat rumah aku tibe-tibe aje tak sampai seminggu kat sini dah pulak beranak-pinak. Suke aku! Suke! Dah lame sunyi tanpa cucu-cucu aku kat rumah. Aku jadi tok NENEK diorang ni layan karenah macam-macam.



Aku muda-muda macam ni pun dah panggil tok nenek kebaya sepet. Tau la kamu ni baru aje gigi tumbuh tak sabar benar nak makan bende-bende keras biskut belai si comel bersama FRISKIES. Dah siap belai-belai dia sambil makan bunyi crunch* crunch* KOKO KRUNCH plus GRRR* dia tu. Orang tak curi la makanan dia. Wa tak makan pun biskut comel tu. Bukan sedap pun.<--- mane tau tak sedap ni



Lentok habis si TAM TAM ni lepas main dengan geng-geng dia la ni. Lompat sana sini. Lari sana langgar sini. Panjat ala TARZAN kat langsir tu, dah jadi cantik langsir kat rumah berserabai. Aku suke TAM TAM ni sebab dia ni bila orang panggil name dia, dia akan menyaut MEOW! MEOW! datang kat tuan dia. Tapi mak pulak panggil dia BLACK. Aku rasa dah macam black mentor aku nampak.


Ni la kembar yang same warna ni. Selalu berdua dating bersama. Main pun sama. Tidur pun dekat-dekat. Satu bantal. Satu perangai. Nasib baik berak tak sama masa. Kui* Kui*. Aku suke panggil dua-dua ni OZUKI dengan MIZUKI walaupun main bantai aje aku panggil sebab tak tau mane satu, kaler dah same tapi tetap jugak mak panggil name kaler KELABU dengan GREY.



Time ni MIZUKI buat muka comel dia la tu. Mosh* Mosh* buat tuannye geram mau NGAP! bukan makan dia tapi tangkap dia pastu tarik telinga dia. Tarik hidung yang tak berape mancung tu. Tarik misai dia. Habis kamu!



Terkacau Ozuki tengah tidur. Marah dia lalu dia lari cari pot lain nak tidur. Sorry..Sorry.. Nek Sepet tak sengaja mau kejut petang ENCIK OZUKI.



Hah ni la mak segala-gala anak-anak nakal kat sini. Suke sangat ikut orang pergi sana sini. Orang nak pergi dapur Queenie ni ikut pulak. Orang nak pergi keluar rumah pun ikut jugak. Semua tempat dia mau ikut kecuali tandas. Tau-tau aje dia ni tak mau pulak ikut. Nanti takut kena mandi. Keke*


Ok! Pose sana! Ok! Pose macam ini...




Jangan main-main. Kucing pun boleh jadi Mister Universe! Kalah Miss Universe. Al-maklum semua cucu-cucu aku ni jantan-jantan tak ade betina sekor pun. So main pun ganas-ganas macam mak dia HAHA suke panjat atas orang lepas tu suke gigit kaki orang. Yang tu la orang suke sampai mau cop! cop! TAM TAM dah jiran mau cop bela dia. Sebab dia gebu-gebu gituw. Bulu panjang-panjang diantara keempat-empat ekor jantan ni.




Yang si OREN mak aku panggil tu, cina APEK mau bela. TAK BOLEH! TAK BOLEH! Aku sayang diorang semua ni. Lagi-lagi si oren MONTOK aku panggil. KUAT MAKAN betul kucing ni. Sebab tu dia gemuk! Dia la paling aktif lari MARATHON kat rumah nak kurangkan berat badan tapi tak kurus jugak.


Ok setakat ini aje la entry terkini. Lastly, gambar TAM TAM shoooo00t sendiri. YEKE?




Monday, June 21, 2010

Jom main search name sendiri!

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 1:26 AM 4 komen
Hello! hello! hello! Wawa Takizawa bercakap  menaip! taip! Hari-hari aku menaip. Bukan menaip buat homework ke assignment tapi duk tekan-tekan keyboard jual tiket wayang. Pagi sampai petang asyik exercise jari-jemari ni jer. Mulut pun kena jugak POPEK! POPEK! macam kat pasar malam. MAI! MAI! BELI DVD CETAK ROMPAK. Tak kan sampai ke situ korang nak pikir kot aku jual tiket macam tu?? Aku dengan cara sopan nye kena inform kat customer yang datang berduyun-duyun macam peminat datang nak mintak autograf tu betul ke tak tiket dorang nak beli ni "TOY STORY 3 pukul 12.00pm untuk 2 orang.." bla..bla..bla.. dah la name nak sebut dekat same dengan Kapoww ATOI  tu. Tapi ade jugak yang kena cakap berulang-ulang kali sampai air liur aku kering habis minum satu botol pun tak cukup. LAgi-lagi kalau duk berdepan dengan kedai BERCAKERA PADAT yang pasang muzik kuat-kuat.. Memang suara pun kena kuat la sampai kepala aku pun nak keluar daripada kaunter tu bagi customer dengar. Haduiih..


sebenarnye aku tengah boring ni tak tau nak buat ape. tu la sebabnye aku membebel dulu baru la mule straight to d point. hehe. aku dah la penat baru balik dari kerja. (macam dia sorang yang kerja) mosh* mosh* Terus bukak laptop tapi tak tau nak buat ape jadi aku buat kerja yang tak berFAEDAH ni.


Ade la jumpe orang yang gune name WAWA TAKIZAWA (bukan aku) kat facebook. Tak nak la cakap siape. Biar orang tu aje yang tau. Lagipun dia tau aku perasan name tu jadi dia dah tukar name lain pulak. Dah la aku suka banget pakai name yang tak berape glamor ni. Ade jugak orang suka suki pakai name ni.

So aku pun gatal la tangan ni search name glamor "WAWA TAKIZAWA" guna perkhidmatan UNCLE GOOGLE. Ape yang aku jumpe. JENG! JEnG.. JENG...


 
[KLIK GAMBAR UNTUK PAPARAN YANG JELAS]
 YAng paling ngeTOP la name FACEBOOK aku 1st sekali keluar and then baru la twitter aku. Berguna jugak burung tweet tweet ni. Macam-macam gumbira-keluh keluar kat situ. Aku punye blog pun ade! Tengok! TEngok! Tajuk yang tak berape CUN pulak yang keluar.


 


Paling kurang memberansangkan, aku punye myspace. HU* HU* HUK* Dah berape bulan tak bukak MYSPACE sejak-sejak layan facebook ni. Tu la.. Dulu tengok Facebook ni yang putih suci tak menarik minat mula-mula tu. kan sekarang dah gila main game pulak waktu 1st bukak facebook. Ini kawan punye wabak VIRUS GAME melekat kat aku. BAlik-balik kelas aje.. GAME! OH TIDAK BARN BUDDY.. Cepat! Cepat! Nanti orang curi tanaman aku.. Lepas tu pulak CAFE WORLD, CCEEPAATT...!!! nanti hangus.. ( Dah boleh jadi chef)


Bila aku search name WAWA? 





  
Glamor betul! Orang yang bername WAWA ni. Sampai keluar negara pulak tu. Bukak perniagaan yang besar-besar gituuww~





NEXT GAMBAR...


Yang ni aku paling SUKA!






NAK LAGI! LAGI! dan LAGI!






Tu aje la aktiviti yang tak beri manfaat kat korang baca. Ape kate korang pulak try search name sendiri? Mesti macam-macam keluar kan.. kan.. kan
 


Thursday, June 17, 2010

Diari seorang penjual tiket

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 12:27 AM 7 komen


Kalau duk rumah sepanjang bulan ni bila baru jer habis praktikal memang bosan betul.
Asyik online menatap facebook aje baik aku pergi cari keje, dapat la duit daripada duk kat rumah makan tidur makan tidur aje kan..kan..

Masa mule-mule tu ade la nak cari keje kat KLCC, senang nak balik dengan kakak tapi satu keje kat sane pun aku tak minat. Last sekali aku pikir yang aku ni suke pergi Times Square. Macam-macam ade kat sane daripada kat KLCC ni. Semua barang mahal-mahal dan berjenama. TAk mampu aku nak beli.

So aku buat keputusan mintak keje kat Times Square. KAt sane dah la aku ni gila tengok baju-baju dengan beg yang murah-murah pulak tu. Kebetulan masa tu aku tengok banyak vacancy. Lepas aku ronda habis Times Square tu.. Last baru aku buat keputusan mintak keje kat Golden Screen Cinema kat sane. Aku pikir nak keje kat situ pun sebab nak cuba ubah diri aku yang pendiam sesangat ni boleh la sikit nak bergaul dengan orang. Lagi-lagi kat situ tempat tumpuan orang ramai.





Aku ingatkan aku seorang aje mintak keje time tu. Tapi 5 orang sekali mintak so supervisor kat situ terus interview 5 orang termasuk aku sekali la. Semua dia ambik disebabkan tak cukup staff kat situ.

Masa tu baru bermula la aku jadi Part Time Customer Service kat bahagian Box Office tu. Tempat jual tiket. Sejak mula keje kat situ, macam-macam gaya customer aku jumpe. Ade yang bagi duit cara sopan tu kira baik la tapi kalau dapat customer yang 'terlebih sopan' yang suka main campak aje duit, sape yang tak hangat hati kan kan.. Tapi sabar aje la. Aku tetap aje senyum. Sebab tu keje aku.

Yang buat aku takut kalau tang nak kira duit bagi kat customer, kang terbagi lebih duit kat customer nanti aku yang short kena bayar. KALAU BANYAK? Mau jugak kena tolak daripada gaji. Sejak-sejak ni memang la aku banyak short tapi kat sane memang dorang akan tolong la kurang kan kalau short sampai beratus macam AKU baru-baru ni. Entah kenapa boleh sampai banyak macam tu. Dapat tolong pun kalau ade kaunter lain excess banyak.

Setakat ni memang best la keje kat situ. Sebab semua staff dengan manager kat situ sporting. Sekarang aku dah pandai sikit-sikit kat bahagian Box Office ni. Cuma yang buat orang pening bahagian yang customer bagi complimentary dengan voucher. Memang senang kalau customer bagi sebab dorang yang dapat free tapi kalau kitorang tersalah print tiket cash ker complimentary mau jugak kena bayar denda HUHU~

Part yang paling best keje kat sini.. SEMEMANG nye dapat tengok wayang free la. Hehe~ Dulu memang jarang la nak tengok wayang-wayang ni.. Cuma layan CD cetak rompak je. Sekarang hari-hari mau tengok wayang. 

Yang rajin-rajin suka datang tengok wayang kat GSC BTS tu la yang kenal aku kat sane. KAlau korang ternampak aku kat sane same ade aku kat Level 1 ke Level 3, sapa aje la. Cakap aje WAWA TAKIZAWA kompem aku tau korang dari blog tak pun facebook aku. Ade yang rajin benar selalu datang tengok wayang sampai aku kenal muka dorang. Ok ye!

Thursday, June 10, 2010

Ronggeng Sana Situ Sini... OH! Jumpe Ni...

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 1:37 AM 2 komen
Agak Lame dah tak update blog ni~ Sejak-sejak mula start keje memang tak ade mase nak online. Facebook pun tak layan dah sekarang ni.. <---- jual MAHAL! Mane tak nye.. Balik aje keje terus tido HEHE~ PENAT! Baru tau macam mane AYAH keje cari makan siang malam!


Ok.. Mase time free la keluar dengan kawan-kawan. Dah lame kiteorang yang satu kepala 3 badan tak keluar jejalan same-same. Jadi kiteorang decide pergi TIMES SQUARE tempat kiteorang cuci mate. HEHE~


Tempat pertame sekali kiteorang singgah... Kedai yang jual barang-barang KOREA dengan JEPUN. Puas kiteorang ni keliling TS cari kedai tu. Sebab sebelum ni ade la kawan cakap die ade jumpe kedai yang jual barang-barang korea dengan jepun ni.


Entah bape lame pusing punye pusing baru la jumpe kedai tu tersorok. MAne tak nye tak jumpe. Dah la letak kat hujung lepas tu belakang pulak tu. Tempat tak ramai orang lalu. Bile dapat aje masuk.... Nak KELUAR tu memang la lame! JAKUN! Tengok barang-barang... Buat MATA boleh jadi JULING. Tengok sana sini cantik! Harga jangan la cakap.. HUuuii~ Berjam lame jugak kat situ. Tengok la hasil nye...



Yang ni MEMANG! MEMANG! MEMANG! bukan kepunyaan aku! Saje ambik kawan punye. Sebab die punye paling mahal di antara kiteorang 3. Sanggup beli jam loceng Akanishi ni! Jeles... Jeles.. Jeles niii... Sebab aku punye tak ade.. TAK ACI! Taguchi tak ade.. Hee~ Tapi yang kelakar part ni la..




Entah ape la korang buat tu. Belek sana sini. Nak kate tak pernah jumpe jam.. Tak pulak.. Heee~ Jangan Marah.. Diorang ni tengah cari jalan penyelesaian macam mane nak hidupkan JAM tu.. HAHA~ Lampu dah nyala tapi Jam nye tak hidup-hidup.




Tuan punye JAM pun tercari-cari butang ON tak jumpe-jumpe. HAaaiiishhh~  


Ngeee~ Lepas shopping tang situ. Perut memang dah lapar sangat-sangat mau makan orang sushi. Asal TS aje sushi aje tempat kiteorang BERTEMPEK.



Kiteorang memang gemar makan sushi.. Tapi tak selalu la. Kadang-kadang jer. Bile usus perut mengidam baru la kiterorang makan HEHE~



Tersenyum lebar tunggu makanan datang... Tengok la bape banyak kiteorang MAKAN..



CHUKA KURAGE
[Seasoned Jellyfish]

Yang ni SEDAP! Die rase kenyal-kenyal macam makan gummy gum aje heee~...




EBI FRY
[ DEEP FRIED PRAWNS ]



TAKOYAKI
[ DEEP FRIED OCTOPUS BALL ]

Yang ni paling suke. Kalau makan panas-panas sampai lidah melecur pun masih lagi sedap hehe. Dalam tu ade sotong. Masa ni la belajar cara-cara pegang sepit dengan betul. Ade yang tersepit jari pun ade huuu~


Takat ni saje lar SAYOUNARA...!!!
Cute Onion Club - Onion Head
 

Wawa Takizawa Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting