Wednesday, December 23, 2009

Abah dan cili padi?

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 10:07 AM



Location: Kg Batu Muda, KL
Playing: Petville [Facebook game]
Mood: Happy
Status: Lapar





Aduyai..semalam tak sempat lak nak update blog nie sebab nye dah ngantok sangat semalam kan tu lar tido awal. Entah knape sejak2 nie asyik tido awal jer. Pkul 9pm dah masuk tido. Hah.. nak tengok tv pon dah tak dan [haha kuar bahasa utara lar pulak].  

Ok2... story Wa sekarang nie mengenai Abah Wawa ngan cili padi?..hah? ape kena Abah ngan cilipadi?...hehe.. Cerite bermula macam nie yer kwn2..[macam dah mula nak bercerita ngan budak2 jer]. Petang semalam dah boring sangat asyik dok terperuk kat rumah aje tak pergi mane2 so ikut Abah kuar pergi Jalan Ipoh nak cuci gambar. [yer lar kan Abah keje part time jadi wedding photoghaper] jadi sape2 nak kawin tu bleh lar tempah kat Abah Wawa ye..kehkeh..

Hah time2 macam nie pulak teringat kat kawan Wawa sorang nie hah nk bertunang tahun depan. Sebaya ngan Wawa tu dah nak bertunang. Tu pon mak die bagitau kat mak Wawa masa die nak hantar kain nak buat baju kurung.. yup2 mak Wawa nie tukang jahit so time raye kiteorang kat rumah semua beli kain aje suruh mak buat baju kurung [save duit sikit hehe]..kalau ade sape2 nak tempah buat baju kurung kat mak Wawa bleh gak...[hehe promote lak tu] tapi girl2 jer yek. Kot ade yg dah tukar jantina ker nak pakai baju kurung time raye?..hehe


Haiyoo...dah sampai mane cerite nie. Ok2 back to topik. Abah + Mak + Wawa aje kat rumah.. Kiteorang jer lar yg kuar. Tang dalam perjalanan nak pergi sane berhenti lar sat nak makan. Perut dah lapar kan tak makan lagi. So berhenti kat kedai makan Kg Batu Muda kat situ. Abah order lar nasi goreng and mak pulak mee goreng..eh Wawa? hee tak makan pon..bukan diet tau! tak ade makne nak diet. Ajak pon time orang nie dah kenyang makan nasi + ayam kicap akak Wawa masak sebelum kuar pergi keje.. Tunggu punye tunggu baru air sampai..heh? buat air pon lame ker nak kena tunggu..Ooo.. agak nye diorang tu buat serbuk kopi ngan milo dulu kot tu yg ambik masa lame buat air..HAHA.. Tunggu pulak makanan pon lambat sampai haiseh.. lupe beli bahan2 makanan ker? Abah pulak tak suke tunggu lame2 hampir nak blah jer tapi aiik tak jadi sebab nye dah nampak geng kat situ ape lagi bersembang lar..


Baru bape minit aje Abah bersembang makanan pon baru sampai. Hehe ape lagi mintak kat mak sikit sotong satu..!!! haha tu pon makanan sampai air milo Wawa pon dah habis. Uiih makan sotong pon dah terase pedas [uiih? tak makan pedas ker?] Makan...Makan..Makan...Mee goreng mak dah habis baru lar Abah pon habis bersembang. Aduyai.. berborak sampai tak ngat nak makan ker..huhu.. Tengok aje lar tinggal Abah jer tengah makan. Sikit2 Abah kuar kan cili padi. Hah tu lar die kat gambar atas tu. Kumpul cili padi dah sampai jadi bukit..[ade bukit ker??..] HAHA!..Abah pon cakap "Nie gajah pon lari" tu yg buat Wawa gelak terbahak2.. BAnyak gile letak cili padi. Aduh kalau nak ikut kan tangan Wawa cukup2 satu genggam cili padi diorang bubuh. Habis makan Abah pon syuk*syeh* [alamak bunyi lain macam jer tak reti lar nak buat bunyi orang yg tengah pedas]..Air pon dah habis kan nak buat macam mane Abah pon tak nak beli air tambah jadi Abah pon driving sambil syuk*syeh* x2 Haha!


Hehe tu jer lar cerite untuk hari nie yer anak2.. Eceh biler pulak ade anak..ngee~
Ohh ye.. ade mase Wawa akan update ade cerite drama yg best tapi untuk peminat cerite korea jer lar..hehe sory lar kepada bukan peminat korea ye..!
Daa...




 

2 komen:

Wan ShahMizal said...

manyak btul cili dibubuh..
kluar asap kat telinga tak??
hahak!

Wawa Takizawa said...

tentu lar kuar asap kat sume pon de lar bkn kat telinge jer haha

Post a Comment

Cute Onion Club - Onion Head
 

Wawa Takizawa Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting