Wednesday, December 30, 2009

Happy Birthday to my sis!

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 1:45 PM 2 komen




Location: Pizza Hut, Sri Gombak
Watching: Manjalara tv3

Mood: :D
Status: kenyang..




Hari nie bday akak Wawa, dah masuk pon umo 22 tahun hehe hujung tahun lak tu..
Alang2 sume ade kat umah kan, ape lagi Abah pon ajak lar kuar makan..
Abah tanye " Nak makan ape?"
Kteorang pe lagi "Nak makan pizza!!" 
haha bukan selalu dapat kuar satu family..aduyai susah..knape?
Abah busy ngan wedding photography sebagai keje part time.. Kalo Mak selalu ade kat umah hehe dah name surirumah kan.. Akak? Akak Wawa keje kat KLCC pon dapat cuti sekali seminggu.. Adik pulak suke sangat kuar ngan kawan drpd family..haish! sorang aje anak lelaki kan kat umah.. Wawa lak? time cuti nie jadi lar surirumah kejap hehe sementare nanti busy lak ngan praktikal..

Jadi kteorang satu family pon kuar makan kat pizza hut, kire tu sambut birthday akak Wawa ler..hehe tu die gmbar kat atas tu piza yg di order oleh Wawa and akak.. Cume xnmpk ayam BBQ lagi sebab blom sampai lagi time tu..hehe

Jemput2 lar tengok ye..



hah nie adik ngan mak
[adik larikan muke lak xmo kne ambik gmbar..haish.!]




 

nie pulak Akak and Abah [hehe sory candid-oppss tutup mulut hihix]
~Happy 22nd Birthday My sis~
HUjung tahun tu kalo Mak lahir kan Akak lambat sikit baru lar tua setahun Wawa ngan Akak..hihix! 






hihix..Wawa yg ngah sedap makan ayam BBQ yg baru sampai
[selalu mkn lambat, org lain hbs mkn dah...huhux]


Haish td pon Abah hampir aje nk kne saman parking kete.. nasib baik Wawa sempat letak tiket parking.. BAru aje letak kete kat tempat park..ish2 tak menyempat org nie nak main saman aje..huhux! sementare Wawa nak pi bayar duit pendaftaran utk praktikal yg agak mahal tu [ye..RM105 byk tu..].. kolej nie kan... harap aje mintak duit banyak2 tapi org2 yg buat keje nye sikit and malas..haish..hehe jangan marah tak sume macam tu kan..hihix


 

p/s: bile lar birthday Wawa nak sampai hehe..

Tuesday, December 29, 2009

Oh Broadband ku...

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 10:06 PM 0 komen




Location: KLCC
Listening to: Ring Ding Dong - ShiNee
Mood: confused
Status: ngah mengong






Akhirnye dpt gak tukar ke broadband yg baru!! Mase mule2 tu pergi lar KLCC, kat situ aje lar yg dekat pon kalo ade masalah ngan modem broadband. Jadi Abah pon hantar lar Wawa sampai sane kebetulan Abah nak ambik gambar wedding dah siap cuci tapi bile pergi sane gambar nye belom siap lagi sebab nye pekeje nye cuti.. Jadi Abah pon terus lar hantar Wawa kat KLCC depan ISETAN Wawa diturunkan [haha skema nye..].. Haha ngan muke blur Wawa pon terus masuk ISETAN..tercari2 lak tu jalan kuar nak pi maxis centre huhux kwn yg memahami Wawa jer tau macam mane Wawa orang nye [pelupe btoi lar bdk nie..]..

Tu yg turun naik escalator dapat lar jalan kuar dari ISetan tapi dah dok kat tingkat 3 pulak tu..haiyoo ma~~ kene lar pulak turun pi tingkat 1 kot rase nye maxis centre.. akhir nye jumpe maxis haha memening kan btoi lar..[masalah bagi org pelupe d~_~'b..]


Tang dok tunggu giliran ade lar 7 customers waiting..[dah tertulih kat no giliran..hihix] sambil tunggu tu macam2 Wawa pikir..pikir ape? hah! bape lar kene charge kalo broadband rosak ler.. mule2 tu ade gak pikir kene charge RM200 fuhh..!! ok lagi tu ade gak simpanan utk makan bulan depan [ yela..nak LI nanti..] bile terkuar lak pikiran kalo die mintak RM500? huuu..~~~ Wawa nak makan ape nanti? ade lar terbayang pulak kalo xcukup makan masa time office [yea mase LI berjalan..] ape lagi...cukup aje time untuk rehat terus balik rumah makan..! haha MAKK..!!! Nakk makan..!! hehe...


Tunggu punye tunggu no Wawa dah panggil.. berdebar macam nak pi interview pon ade gak hoho sebab nye Abah bagi RM300 aje.. Terpikir lar gak kalo xcukup nmpk nye kene kuar ngan tangan kosong aje lar huhux..~ Apek tu pon check lar ape yg xkene ngan modem tu, [dpt customer servive Apek] rupe nye modem punye USB tu longgar jadi xbleh nak connect masalah nye.. Apek tu pon cakap USB die rosak perlu tukar yg baru lar.. Wawa 1st tanye "Ade kene charge?".. Apek tu pon "Tak laa".. Ahhh..!! dalam hati dah yes2! xpayah bayar..FOC! hehe


Dah dapat broadband tu ape lagi..blah aje la hehe.. masuk lak balik ISETAN tu and kuar nak balik.. Yg buat Wawa mengong nye... Tang nak balik tu baru  lar Wawa nmpk maxis centre tu sebelah ngan ISETAn tu aje..ADUYAI..!!! mengong btoi WAWA..!! oh.. Silly Wawa patut buat lagu nie..huhux


Tak ape lar.. ape salah nye exercise kan kan kan..hehe pusing punye pusing hoho.. rupe nye berjiran rupenye.. Alahai Wawa.. Tapi xkisah lar.. broadband dah dapat! balik2 nak online lar hehe tapi xjadi online pon sebab nak kemas2 rumah dulu..akhir nye dapat online hari nie..dah penat sgt kan mengemas..[rajin btoi bdk nie..] kdg2 jer rajin..






Nie lar jadi nye bile mengemas..kene cakaran jarum huhux!
sory..gmbr xbape jelas lak hihix!

Thursday, December 24, 2009

You`re beautiful

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 9:05 PM 2 komen


Location: My Bedroom!
LIstening to: DBSK - why did i fall in love with you
Mood: Sgt3 hepy?
Status: Ngantuk2 Ayam 





Alhamdulillah sekarang nie Wawa dah 100% sihat dari 4 in 1 penyakit. Huh? ape tu 4 in 1?..hehe Batuk + Selsema + Demam + Sakit Tekak = 4 in 1..Haiyoo seksa btoi lar dpt sume nie..bukan seminggu sakit tapi 2 minggu huhu caye tak? btoi.. Mule2 dpt lar sakit tekak.. maybe kurang minum air kot..haha biler dah minum air banyak sangat dah asyik kuar masuk tandas lar pulak..ish2..pastu berlarutan → batuk → demam → selsema.. Kwn Wawa dah gempaq ngan H1N1 gelombang 2 tu.. huhux tapi Wawa nie dah la penakut nak jumpe doktor..tatot kene suntik. Nmpk aje jarum tu kecik tapi bile kene cucuk.. AHHHH!!! tak tau la rase macam mane.. hanye org yg dah berpengalaman kene suntik jarum besar aje la yg tau hehe..

Haa..!! Tang2 Wawa dok bukak facebook, ade laa Wawa ternampak salah sorang kwn fb Wawa nie kene tag kat 1 gmbar yg menarik perhatian Wawa... Jd Wawa pon bukak.. Tgk2 Wawa ingat macam group band mane dtg. Ade la kat gmbar tu Wawa nampak tulisan kecik tulih 'A.N.JELL'.. Jd ape lg Wawa nak tau, search jer lar.. toot* to0t* jumpe.. rupe nye cerite drama korea yg mengenai idol group. Jom tgk sinopsis die:


*Tae Kyung and On Yu are in search of a new member for their idol group, A.N.JELL. However, Mi Nam suffers an injury at the last moment. So Mi Nyu, his twin sister, is asked to step in for her brother. The rest of the drama follows the behind-the-scenes life of an idol group.


Nmpak menarik kan..kan..kan.. kepada yg minat cerite korea aje la kan. Jd Wawa nak tengok cerite nie tapi xdapat sebab nye sume yg Wawa jumpe, broken link! hurmp! nie yg geram nie. Pape pon dapat lar tengok dier punye ost kat youtube pon jadi lar. Hah! nie hambik! nie salah satu video nye..






Nak tgk video lagi??.. Cari laa sendiri ye..hehe 



**************************************************************



Tengah dok seronok menaip..tup* tap *tup* tap*... Arrghhhhhh!!! tengok lar ape dah jadi sekarang..




HUhux.. button keyboard dah rosak 1! Rosak kat no 2 lak tu.. kalau nak taip letak @ pon susah! payah nk taip email [padahal satu jer].. nak taip ic Wawa pon payah! [ngade2 nye..] hehe sebab ic Wawa banyak gune no 2 nie... No Ong bg ic Wawa hoho!

Waduhx2... kejap lg akak Wawa dah nak balik dari keje nye tu.. Balik2 aje.. "internet Wawa!!!".. hah tu la dier akak ku yg sorang nie online komik aje dier layan.. Adik pulak ngan game online dier, nak main ngan kwn dier..[Habis tu Wawa??] hehe same jer.. Kaki online facebook ngeee~

Okiez..Bubye! Mau tido lar..[ awal lagi] 


Haa..! Baru ingat.. sebelum lupe, Wawa ucapkan 

MERRY CHRISTMAS!!!

[huhux nak hadiah jugak! Santa Clause! weee~]

Wednesday, December 23, 2009

Abah dan cili padi?

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 10:07 AM 2 komen



Location: Kg Batu Muda, KL
Playing: Petville [Facebook game]
Mood: Happy
Status: Lapar





Aduyai..semalam tak sempat lak nak update blog nie sebab nye dah ngantok sangat semalam kan tu lar tido awal. Entah knape sejak2 nie asyik tido awal jer. Pkul 9pm dah masuk tido. Hah.. nak tengok tv pon dah tak dan [haha kuar bahasa utara lar pulak].  

Ok2... story Wa sekarang nie mengenai Abah Wawa ngan cili padi?..hah? ape kena Abah ngan cilipadi?...hehe.. Cerite bermula macam nie yer kwn2..[macam dah mula nak bercerita ngan budak2 jer]. Petang semalam dah boring sangat asyik dok terperuk kat rumah aje tak pergi mane2 so ikut Abah kuar pergi Jalan Ipoh nak cuci gambar. [yer lar kan Abah keje part time jadi wedding photoghaper] jadi sape2 nak kawin tu bleh lar tempah kat Abah Wawa ye..kehkeh..

Hah time2 macam nie pulak teringat kat kawan Wawa sorang nie hah nk bertunang tahun depan. Sebaya ngan Wawa tu dah nak bertunang. Tu pon mak die bagitau kat mak Wawa masa die nak hantar kain nak buat baju kurung.. yup2 mak Wawa nie tukang jahit so time raye kiteorang kat rumah semua beli kain aje suruh mak buat baju kurung [save duit sikit hehe]..kalau ade sape2 nak tempah buat baju kurung kat mak Wawa bleh gak...[hehe promote lak tu] tapi girl2 jer yek. Kot ade yg dah tukar jantina ker nak pakai baju kurung time raye?..hehe


Haiyoo...dah sampai mane cerite nie. Ok2 back to topik. Abah + Mak + Wawa aje kat rumah.. Kiteorang jer lar yg kuar. Tang dalam perjalanan nak pergi sane berhenti lar sat nak makan. Perut dah lapar kan tak makan lagi. So berhenti kat kedai makan Kg Batu Muda kat situ. Abah order lar nasi goreng and mak pulak mee goreng..eh Wawa? hee tak makan pon..bukan diet tau! tak ade makne nak diet. Ajak pon time orang nie dah kenyang makan nasi + ayam kicap akak Wawa masak sebelum kuar pergi keje.. Tunggu punye tunggu baru air sampai..heh? buat air pon lame ker nak kena tunggu..Ooo.. agak nye diorang tu buat serbuk kopi ngan milo dulu kot tu yg ambik masa lame buat air..HAHA.. Tunggu pulak makanan pon lambat sampai haiseh.. lupe beli bahan2 makanan ker? Abah pulak tak suke tunggu lame2 hampir nak blah jer tapi aiik tak jadi sebab nye dah nampak geng kat situ ape lagi bersembang lar..


Baru bape minit aje Abah bersembang makanan pon baru sampai. Hehe ape lagi mintak kat mak sikit sotong satu..!!! haha tu pon makanan sampai air milo Wawa pon dah habis. Uiih makan sotong pon dah terase pedas [uiih? tak makan pedas ker?] Makan...Makan..Makan...Mee goreng mak dah habis baru lar Abah pon habis bersembang. Aduyai.. berborak sampai tak ngat nak makan ker..huhu.. Tengok aje lar tinggal Abah jer tengah makan. Sikit2 Abah kuar kan cili padi. Hah tu lar die kat gambar atas tu. Kumpul cili padi dah sampai jadi bukit..[ade bukit ker??..] HAHA!..Abah pon cakap "Nie gajah pon lari" tu yg buat Wawa gelak terbahak2.. BAnyak gile letak cili padi. Aduh kalau nak ikut kan tangan Wawa cukup2 satu genggam cili padi diorang bubuh. Habis makan Abah pon syuk*syeh* [alamak bunyi lain macam jer tak reti lar nak buat bunyi orang yg tengah pedas]..Air pon dah habis kan nak buat macam mane Abah pon tak nak beli air tambah jadi Abah pon driving sambil syuk*syeh* x2 Haha!


Hehe tu jer lar cerite untuk hari nie yer anak2.. Eceh biler pulak ade anak..ngee~
Ohh ye.. ade mase Wawa akan update ade cerite drama yg best tapi untuk peminat cerite korea jer lar..hehe sory lar kepada bukan peminat korea ye..!
Daa...




 

Monday, December 21, 2009

Welcome Junior Blogger

Sekian, BuBye! dari Wawa Nasir at 11:13 PM 5 komen
 


Location: Living Room
Mood: Sad
Status: Selsema


 
Fwee..akhir nye siap jugak design blog nie. makan mase yg agak lame jugak nak buat bende alah nie kire2 5 jam Wawa buat. Yg buat lame nye mane tak nye asyik aje silap buat dah kene buat yg baru sampai lar kali ke-3 baru lar ok and puas hati tu pon ade yg belom siap. Entah knape pulak tibe2 rajin nak buat karang2 nie. Wawa tengok kwn2 ramai yg buat blog jadi Wawa pon ikut lar skali dah boring xtau nak buat ape kan so gatai2 lar bina blog. Nie lar dier blog yg hampir 89% siap.

Bukan junior waktu skolah rendah ker atau pun skolah menengah mahupun kolej tapi Wawa jadi junior blogger mulai hari ini yg bertarikh 21 Disember 2009. Hari ini jugak hari kematian salah seekor kucing Wawa kat umah pada pukul 4:41 pm [siap lagi masa] d~_~b.

Tengah dok cuti semester nie xtau nak buat ape sementare tunggu Latihan Industri tu pada 11 Jan 2010 nanti. Keje nye skrg kat umah makan → tengok tv→ tido aje.
Petang2 tu layan jer lar crite sinetron kat tv3 yg ganti crite Si Cantik dan Si Buruk Rupa. Tapi blog Wawa nie kebanyakan nye akan karang tentang crite2 lar xkisah drama ataupun movie sebab nye sebahagian aktiviti Wawa banyak ke menonton crite aje. Kat bawah nie sikit detail mengenai sinetron yg Wawa tengok hari nie:

Jadual Siaran Sinetron Tasbih Cinta:

◙Start Siaran: 14 Disember 2009
◙Hari Siaran: Isnin-Khamis
◙Waktu: 2PM-3PM
◙TV3

Para Pelakon:

Laudya Chintya Bella sebagai Bella
Andrew Andika
Bayu Kusuma Negara
Helsi Herlinda
Dicky Chandra
Alessia Cestaro

Tengok2 crite nie best jugak bukan Wawa sorang aje yg layan tapi mak and ayah pon tumpang same. Tak pernah2 tengok ayah layan crite indonesia nie hehe selalu nye tak habis nak crite P.Ramlee aje haish. Kadang2 tu geram jugak iklan banyak sangat daripada crite nye. Pape pon LAYAN JER...

Kalau korang ade blog jangan lar lupe ek pm Wawa boleh lar kte kongsi2 crite hehe ^_^.
Cute Onion Club - Onion Head
 

Wawa Takizawa Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting